Betongelementproduksjon Av Dat, Hans og Marius. Alt fra de tidligste tider har menneskene benyttet prefabrikkerte elementer til sine byggverk.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
4.3 FORSKRIFT OM ORGANISERING, LEDELSE OG MEDVIRKNING
Advertisements

I.
Radon.
Betong i bruk Av Ståle, Dat og Hans.
SLÅTTHAUG VIDEREGÅENDE SKOLE Bilskade, lakk og karosseri 2TPBLK
Rosèvin.
Høytrykkspyling av avløpsledninger
Liming av himlingsplater
Clos-O-Mat Palma Vita og Lima Vita
Antall spillere, inntreden på banen - feil og konsekvenser, samt nyheter bl.a. etter NFF’s ting sist helg.
CE-merking av byggevarer
SPENNBETONG SPENNBETONG.
Flytende betongkonstruksjoner
Knut Grønvold •Eidsvoll videregående skole •Fagbrev som forskalingssnekker •Svennebrev som tømrer •Hovedfag i pedagogikk •Utdannet innen karriereveiledning.
Monteringsveiledning
Lag film. Lag video •Videoteknologien har utviklet seg raskt de siste årene. Digital video er i ferd med å avløse analoge systemer. Med digital video.
Brukerhåndbok El-skap fra Elektronor Bremnessvaet og Brettingen.
K9000 Dog Wash Tekniske spesifikasjoner K9000 Dog Wash Tekniske spesifikasjoner.
Innføring i et standardisert klatrespråk
Herøy ungdomsklubb.
Brukerhåndbok Strøm-skap Nor-Mær stålanlegg Kåholmen.
Konstruksjoners virkemåte - Bæresystem
Veiledning: Nedpumping av kuldemedium til utedelen.
Engia.
PRESENTASJON. IFØLGE DISSE MÅLINGENE BRUKTE JEG MEST DATA OG TV, MEN DE BLE IKKE ELT NØYAKTIGE OG HELGEN VAR IKKE HELT VANLIG SIDEN JEG HADDE BURSDAG,
“Reise til utlandet med oksygen”
BWC BWC Balkong/svalgang forbindelse 1
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
REGNSKOGEN MENNESKENE HUGGER NED TRÆRNE I RENGSKOGEN
Vannforsyning til Trondheim, Melhus og Malvik kommune
Valg av dekketype Norsk Asfaltforening
Beveglsesmønstre og koordinatsystem Grunnleggende frame.. X er rett fremover. Origo ligger i akse 1 med z rett opp. Høyredreid system.!
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Modernisering av maskin- og programvare. Oppgave 72: Ola Einar Snildalsli og Torgrim Persson Arbeidssted: Con-Form Trøndelag, Orkanger Kontaktperson: Kjell-Ove.
David Steffen Tor Håkon
AD SIGNALER Innkast Ad markerer når ballen er ute av spill.
- dataarbeidsplassen - Utarbeidet av Knut Frodahl
Varmepumpe.
Fordøyelsessystemet Næringsstoffene i maten er store molekyler.
Hms på byggeplass..
Roboter og matematikk!.
d. Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
Presentasjonen er identisk med en artikkel som er trykket i Tidsskriftet Brannmannen Artikkelforfatter: Einar K. Gjessing, tidligere brannsjef i Bergen.
FORBINDELSER FOR DT ELEMENTER
My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.
Sand i vann, det går an - Abrajet
Braut produkter.
Informasjonsmøte LSU 19. juni 2013
Oljeskader og forsikring
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Når skal tette kummer velges
Oppsummering Leikanger barneskule Rotasjon mellom grupper Storgruppe Oppsummering 10 elevar 30 min Gruppe BGruppe C.
Teknologi. Simulator oversikt Nettverk Kontroll- systemer Subsea Muligheter for egenproduserte kontrollsystemer for Fugro-verdenen Større mulighet.
Pyramiden i San Francisco. 2 Betongelementboken Jordskjelv 2010 Ute på høring. Medfører omfattende avstivinger i forhold til vindlastene.
Loe konsernet. Loe Konsernet Består av 2 produksjonsbedrifter: - Loe Rørprodukter AS - Loe Rørprodukter AS - Loe Betongelementer AS - Loe Betongelementer.
Kveldskurs for nybegynnere 15.mars 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Lovverket bestemmer Offentlige rammebetingelser som må tilfredsstilles.
til Newton energi- og havbruksrom i Midt-Troms
Datakortet – Modul 3 Word 2003, Kap Modul 3.
Murerfaget Fliser i storformat
Produksjon av elektrisk energi
TEKNISK.
Roboter og matematikk.
Medlemmer DNE har 210 medlemsbedrifter i 2017
Varmepumpen Forarbeid.
Varmepumpen Forarbeid
MONTASJE AV HULLDEKKER
Vestsiden ungdomsskole bygges som plusshus i
Søkje på hjelpemiddel -frå NAV Hjelpemiddelsentral
Naturhistorisk Museum UIB Nordfløyen
Utskrift av presentasjonen:

Betongelementproduksjon Av Dat, Hans og Marius

Alt fra de tidligste tider har menneskene benyttet prefabrikkerte elementer til sine byggverk.

Pyramider, palasser og vanlige hus ble oppført av elementer som var produsert et annet sted enn byggeplassen

Produkter De forskjellige produktene blir delt inn i forskjellige klasser etter bruksområder: De forskjellige produktene blir delt inn i forskjellige klasser etter bruksområder: *Elementer til bygninger (hulldekke- elementer) *Vann og avløpsformål (V/A produkter) Kummer, avløp *Gate, veg og park produkter (kantstein, belegningstein, kabelkanaler)

Betongelementer  Prefabrikkerte elementer kan være dekkeelementer, søyler, bjelker og fasadeelementer. Til framstilling av elementer brukes to forskjellige typer armering: Slakkarmering og spennarmering. For bjelker og dekker er spennarmerte elementer det mest vanlige. Dekker utføres svært ofte med forspente hulldekkeelementer. Der det ofte er ønskelig med store søyleavstander, kan vi bruke ribbeplater av spennbetong.

Produksjonsutstyr Hovedkravet til maskinene er at de må tilberede betongen slik at den blir effektivt komprimert og fyller formen helt. Dette gjøres for å unngå reir og utette partier. Rør -maskiner: maskinen består av en kjerne med innebygd vibrator som er fastmontert i en brønn under golvplanet. En matekasse skyver betongen fram, og under vibrasjon pakker betongen seg i rørveggen. I en annen produksjonsmetode blir bunnringen sluppet ned samtidig, og gummiringen blir da støpt inn i røret under vibrasjonen.

BBBBlokk- og hellemaskiner Består av tre enheter: 1111. selve maskinen 2222. manøverenhet 3333. beholder og pumpe Selve maskinen består av et vibrobord, og på det blir underlagsplaten skjøvet fram. Deretter blir ytterformen senket ned, og en matekasse kommer fram og fyller formen under vibrering. Produksjonstakten kan være svært høy, ca. 8 sek.

 Taksteinsmaskiner Takstein blir produsert i meget hurtigarbeidende og automatiserte anlegg. Underlagsplatene er av stål eller aluminium og går på en transportbånd under en matekasse og der blir det påført et lag mørtel. Etter en prosess med avstryking, valsing og eventuell overflate-behandling blir taksteinene stablet i hyller og kjørt inn i herderom. Produksjonstakten kan være svært høy, opp til 150 stein per min.

Lagring  Element skal legest på eit stabilt og godt avretta underlag.  Det skal brukast avstivningstøtter som er fordelte slik at vi unngår nedbøyingar.  Når ein stabler element er det viktig at mellomlegga vert plassert rett over kvarandre.

 Pass særlig på hjørna da desse er utsatte for skader  Elementa bør ikke lagrast på byggeplassen men monteres direkte fra bil.

Montering * Montering av store elementer foregår ofte ute på byggeplassene av egne monteringsfirmaer. * Kummer og rørdeler monterer grunnarbeiderne og anleggsarbeiderne på egen hånd.