SKREI Arne Antonsen 14.02.2013. Skrei - kvalitet • Skreien har kanskje verdens beste fiskekvalitet • På grunn av lang svømmetur fra Barentshavet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Advertisements

Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Spørsmålsstillinger Er trepartssamarbeidet liv laga?
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Filetforum Tromsø Kvalitet på superkjølte torskeloins Leif.
1 23. juni 2014 Styrer Norges Bank norsk næringsliv?
•MXI, Xocai, sunne sjokoladeprodukter •Eier og grunnlegger. Diabetes 2, før og etter sjokoladen…. •Bivirkning: komme i balanse.
Markedet: •Tillegg for stasjonsvogn har nådd toppen •Farge/fargekombinasjon betyr fortsatt mye •Diesel fremdeles mindre avskrivn. enn bensin •Kilometer.
Innovasjon for fremtiden i et leverandørperspektiv
Stiftelsen Elektronikkbransjen. • Store husholdningsapparater øker mest, med hhv 11 prosent vekst i volum og 14 prosent i verdi. • Innbygging utgjør.
Diplomat Norge AS.
Saltfisk – hva gir best kvalitet og utbytte
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Mestring og forebygging av depresjon
Frontlinjeserivce
Krabbekonferansen 2012.
Marianne Dahlum Helsesøster
Medlemsmøte Paneldebatt – frittstående verksteder  I hvilken grad opplever de frittstående verkstedene at det er enkelt/lett å få tilgang til.
Drivhuseffekten Jordens panelovn.
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
Rune Sødal, NF og Odd Haddal, NKF
Betydning av prosjektkompetanse
Øving 2 – Elektronisk papir Ny teknologi (se ) Elektronisk blekk Bedre egenskaper enn dagens.
SAMFUNNSPROSJEKTERi DISTRIKT 2275 DISTRIKT 2275 PDG Per Ottesen Leder for Samfunnsprosjekter.
Fiskeri- og havbruksnæringens betydning for Norge
Kritiske suksessfaktorer for optimale resultater
Høytemperatur fjernvarme med ammoniakk som kuldemediet
Konkurranseutsetting i pleie og omsorg - keiserens nye klær? Eli Gunhild By Forbundsleder NSF Velferdskonferansen 22. mai 2012.
Kodegjennomgang Thommy Bommen & Jarle Søberg Computas AS.
Fisk=Mat.
MED KLUBBEN I SENTRUM SOSIALE MEDIER. Hva er sosiale medier Sosiale medier Betegnelse på alle nettsteder der brukerne selv skaper innholdet Blandt de.
ELIN-k, og hva nå? Kirsti Blomli PRO-leder. Vi har vært med i samspillkommune-prosjektet fra januar –juni 2008 NÅ har vi startet med innstalleringen 28.
– På lag med framtiden i 100 år!
1 Roger Iversen, statssekretær KRD BE-dagene 30.mars 2005, Storefjell Nu går alt meget bedre Men fortsatt mye igjen å gjøre.
VI ØNSKER TOLLPOST FUTURUM VELKOMMEN TIL NORENGROS K.J. BRUSDAL AS
REMA Distribusjon Norge AS Distribunal Narvik Hjalmar Larssen Daglig Leder .
Blødningssjokk. Klinikk:
Marknadsundersökning If/Norge. 1. Hvor godt forberedt anser du at virksomheten er på en potensiell krise? 1-8 der 1 er ikke forberedt og 8 svaert godt.
1.Lærte du noe som gjør deg styrket i din jobb søkeprosess
Kort om |. Denne teknologien er utviklet av NASA for å kunne balansere temperaturforskjellene som astronautene utsettes for i rommet. Teknologien baserer.
Kort om | skinn. Skinn er et levende materiale og hver hud har sine merker og karakter. Strukturen kan variere. Det er vanlig at man trykker et nytt mønster,
Basis IT Hva nå? Arne Fjerdrumsmoen, prosjektleder
EN STOR, FIN SEI VI MÅTTE BRUKE HÅVEN, SÅ IKKE FISKEN SLET AV SNØRET. UNGENE FULGTE NØYE MED NÅR HANNA BLØGGET FISKEN.
Samarbeide for å overleve? Mulighetene er der…og MÅ tas 5 September 2014 Grafisk bransjeforenings landsmøte 2014.
Fangstbegrensning i trål og snurrevad
Teknologi for et bedre samfunn Velkommen til Avslutningsseminar ”Automatisk fangstbehandling av hvitfisk om bord på snurrevadfartøy” 1 Nor-Fishing 21..august.
Livet i havet – vårt felles ansvar Nasjonalparker med sjøareal – Hva ønsker vi for den marine delen? Regiondirektør Erik Ludvigsen Strand.
Fagopplæring og næringsutvikling i nord Noen synspunkter om nisjer, kompetanse og muligheter NOKORT
Responderer forvaltningen i tide på endringer i økosystem og samfunn? Knut Sunnanå Forsker, Havforskningsinstituttet Fiskeripolitikk i bevegelse, Nordisk.
Næringsklynge innen opplevelsesnæringene på Sørlandet Kirsti Mathiesen Hjemdahl, prosjektleder.
SINTEF Fiskeri og havbruk AS 1 Hvordan oppnå økt deltakelse på Tromstrygdskolen? Signe Sønvisen og Trine Thorvaldsen SINTEF Fiskeri og havbruk.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Tove Sleipnes Norges Sjømatråd Markedssjef 12. februar 2015
MER KRAFT FRA KJØTTINDUSTRIEN 35 % av Nortura’s biomassen 3% av omsetning Norilia er 100% eid datterselskap av Nortura.
Representantskapsmøte Norges Råfisklag Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen Tromsø 26. mai 2005.
Skolefruktskolen – kurs for skoler med Skolefrukt.
Arctic Food – Best i verden! Er det en myte, eller kan det dokumenteres? Nordområdekonferansen 2007 Bodø 8.-9.november Espen Haugland Bioforsk Nord.
TEORI MAT & HELSE 2 Tema: Hygiene, redskapslære, livsstil, mål & vekt.
Klima- og miljødepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 1 Klima- og miljødepartementet Statssekretær Lars Andreas Lunde Avfallskonferansen 2016 Regjeringens.
I FRAMTIDA ER VI ALLE FANTASTISKE?
Fisk Noen som har vært på fisketur? Hvorfor? Matauk eller bare moro? Renser dere selv?
Vesterålen Marine Olje AS
Norden som foregangsregion
Psykologspesialist Sondre Risholm Liverød
Vi får Vestfold til å gro
Kurs for tillitsvalgte i Norges Husflidslag
Erfaringer og utfordringer ved etablering av prosjektet «Mu eallilan eallin – Guovdageainnu modellen» Kari Johanne Johannessen, VIPS-veileder Britt.
Kapittel 5 oppgave d Sett inn riktig ord i riktig form:
Møte om økologisk fruktdyrking Norsjø Hotell 8. november 2016
Kapittel 5 oppgave d Sett inn riktig ord i riktig form:
Nyhet fra Berit Nordstrand Anbefalt døgndose: 5 ml (1 ts)
Utskrift av presentasjonen:

SKREI Arne Antonsen

Skrei - kvalitet • Skreien har kanskje verdens beste fiskekvalitet • På grunn av lang svømmetur fra Barentshavet

Skrei - kvalitet • 100% kvalitet • Når skreien svømmer i havet • Kvaliteten påvirkes av bruksart: • Jukse • Line • Garn • Snurrevad Forbruk av kvalitet

Kvalitet fangstleddet • Skrei over rekka på båten: • Stress pga. ny situasjon • Særlig utsatt for slag / fall  blodutredning som forringer kvalitet • Umiddelbar og riktig bløgging viktig • I sjøvann • Oppbevaring i båt: • Levende 4°C - 6°C • Oppbevaring bløgget (tatt livet av) • I RSV kjølt sjøvann ned til -1°C eller • I kontainere med is og sjøvann ned mot 0°C Følges dette forbruker fangstleddet lite av kvaliteten

Kvalitet fiskebruket • Tas skånsomt på land • Behandle skånsomt for å unngå slag/fall • Sløyes med en gang • i løpet av 30 min fra båt til sløying • Rett snitt i buk • Rensing • Skylling • Lagres i kar med nedkjølt sjøvann til videre produksjon • Riktig temperatur i alle ledd • Bruk MYE is

Kvalitet distribusjon • Transportetappen til markedene (4-5 dager) • Forbruker kvalitet

Kvalitet salgsledd • Skreien legges på is i butikk med romtemperatur på15-20°C • Forbruker kvalitet

Kvalitet til forbrukeren • Forbrukeren skal ha et godt måltid og en god opplevelse • For å få det til må det være KVALITET HELE VEIEN

• Gir positiv vareprat rundt vårt unike råstoff Skreien.

Mitt bidrag • Belyse og påvirke hvordan vi kan gjøre noe med råstoffet for å øke omsetningen av skrei gjennom fokus på kvalitet • Dette er mitt bidrag til SKREIENS BESTE

TAKK FOR OPPMERKSOMHETEN