DIS-Norge Møtestedet for slektsforskere Slektsforskerdagen 2004

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fra Arbeidsprogram til Årsmelding
Advertisements

Nedlasting av apper på Apple
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
System i sysakene Få skoesken inn i datamaskinen.
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Forskning og utvikling
Heidi Sitara Fjeldvig Renate Gulbrandsen
EndNote Referanser i faglige arbeider Kristiansand Arthur N. Olsen.
Slektsforskerdagen Til slektsforskerdagen 2006.
Gjenbruk av offentlig informasjon 16 januar 2009 Vindern, Oslo Michael Borge Daglig leder tellUs.
Lillehammer 2011 Se lenker på siste side i presentasjonen
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •Epost •PPS •Studentweb •Its learning.
1 Slektsforum Et nettbasert forum hvor man kan få hjelp til slektsforsking.
SMS * MLM * FORRETNING SMSKLUBBEN Viktig før vi går i gang med presentasjonen. Bruk kun denne koden når du skal melde deg inn Skriv mld mxm send.
Introduksjon til Internett

En historikk om foreningen frem til i dag
Biblioteket som læringsarena i et eBorgersamfunn
Oppgaver for tillitsvalgte
Naturvernforbundetskolen: Hvordan drive et lokallag Tema på foredraget: Lokallag; medlemmer, sak, økonomi og administrativt Tid: ca 30 min For mer info.
Strategi og politikk for utvikling av det digitale fag- og forskningsbibliotek ved egen institusjon av Lars Egeland, Høgskolen i Vestfold Innledning på.
DISadmin - DIS-Norges administrative webtjeneste DIS-Norges landsmøte Lillehammer, april Lars Nygaard, DIS-Norges aktivitetsutvalg for Internett.
E-forvaltningskonferansen Randi Flesland
Samler informasjon – alt på ett brett Brukervennlig Integrerbart
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
”Klubbens indre liv og vekst”
B for bibliotek Bibliotekledermøtet 26. januar 2012.
2003 IT-konferansen 2003 UNIVERSITETET I OSLO Vortex: Skrivbar web for UiO Oddmund Møgedal USIT/UiO.
Lag og foreninger Dynamisk nettløsning og kalendermodul for foreninger i Steinkjer Kommune, utviklet med PHP og MySQL. Hovedprosjekt HiST våren av.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Informasjon om oss stiftet februar Ut på tur..
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Holmenkollen Park Hotel
Blogging med Google Blogger
Velkommen til Medisinsk bibliotek
UBiT - veven
Vekststrategi for Norges Diabetesforbund
OSLO OG OMEGN BILBRANSJEFORENING Side 1 BILFORLAGET AS Best på Bil!
Slektsforsking i Norge 19. mars 2011 Uddevalla Torill Johnsen.
Slekt og Data Tone Eli Moseid
Hvorfor en visjon ? Holder det ikke med arbeidsplanene til aktivitetsutvalgene? Unyttig arbeid Prioritere mer konkrete oppgaver.
DIS-Norges Slektsforsker Verktøy
Slektsforsking og lokallag 3. februar 2011 Asker Torill Johnsen.
DIS-Norge og DIS-Finnmark Årsmøte i DIS-Finnmark 2006 Hammerfest 4. mars 2006 Vidar Øverlie DIS-Norge
7. September 2010 Rælingen Torill Johnsen
8. November 2010 nybegynnerkurs Torill Johnsen
6 Utvid arbeidet og lær mer om slektsforsking Delta i lagsaktivitet
ALEPH brukermøte 2007 Status fra ALEPH Plus Team.
Informasjon til fylkes- og lokallag
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Publisering på verdensveven Kursdag 1 VÅFF, våren 2002.
Publisering på verdensveven Kursdag 3 VÅFF, våren 2002.
Besøk også Smidig 2007 – Oslos første agile konferanse november på DogA OpenSpace og lyntaler Fokus på kommunikasjon, metode, erfaringsdeling og.
PETS Kinsarvik mars 2011 Lars Nordbø Lars Nordbø 2250 District Internet Communication Officer District Internet Communication Officer.
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
B for bibliotek Status og drøftinger på bibliotekledermøte 13. oktober 2011 Østfold fylkesbibliotek.
Med forskning på timeplanen - Europaseminar oktober 2006.
Hvordan skrive din slektsbok
Slekt og Data.
QUIZ- (AS) BJØRNS KIWANISQUIZ Du treffer en person som ser du bærer Kiwanisnåla, og som spør hva det er. Du svarer: ”Jeg er medlem av Kiwanis! ” 1.Hva.
1 Retningslinjer for Aktivt bruke egne websider som den viktigste informasjonskanal Nyheter og informasjon bør publiseres kun en gang.
Per Schjølberg-Henriksen Oslo 27. oktober 2004 Forskningsbasert kompetansemegling Erfaringer fra TEFT og IRC Forskningsbasert kompetansemegling Metoder.
Fremtidens Web Pensum: Olsen, kap se også: Berre A & Olsen, K.A. (2004) Brytningsteknologier og pirater, kronikk i Bergens Tidende,
123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.
Gruppe 4 Rekruttere flere voksne medlemmer. Netto tilvekst skal økes med 10%
Evaluering av informasjon på Internett Kildebruk og kritikk Universitetsbibliotekar Hilde Westbye Det juridiske fakultetsbibliotek Universitetet i Oslo.
DRI 1002 Våren 2004 Oppsummering Overblikk over kurset : Mål og innhold Forelesningene Obligatoriske oppgaver 2.Litt om eksamen 3.Evaluering.
Rapport fra Verveutvalget Ledersamling – Tyrifjord Turisthotell 24. september 2015.
VELKOMMEN Fyll inn egen tekst.
Utskrift av presentasjonen:

DIS-Norge Møtestedet for slektsforskere Slektsforskerdagen 2004 Steinar Winnem DIS-Norge Velkommen til Slektsforskerdagen og denne presentasjonen av vår organisasjon DIS. Mitt navn er Steinar Winnem, jeg er styremedlem i DIS-Buskerud og har vært medlem i DIS-Norge siden 1999. SFD arrangeres av DIS-Norges lokallag siste lørdag i oktober hvert år.

DIS-Norge “Databehandling I Slektsforskning” Etablert i 1990 Med mere enn 7.000 medlemmer er vi Norges største organisasjon for slektsforskere i dag Bygge opp og støtte et nasjonalt møtested for data- og internett-assistert genealogi, spre kunnskap om og stimulere genealogi i Norge generelt Hovedaktivitet er å skaffe hjelpemidler for begynnere, ta i bruk ny teknologi, støtte kommunikasjon og interaksjon, metoder og kilder. Lavere prioritert er tradisjonell publisering av resultatene. 19 fylkeslag dekker hele Norge DIS-Norge ble etablert av noen ildsjeler som mente at man burde kunne utnytte databehandling som hjelpemiddel i slektsforskningen. Fra sin spede begynnelse har medlemstallet vokst jevnt og trutt og i dag er vi nesten 7.500 medlemmer fra inn og utland. Medlemsavgiften koster kr. 300 pr år og av dette går kr. 100 tilbake til lokallagene. DIS-Norges visjon er å ”bygge opp og støtte...” Vår ”hovedaktivitet er å skaffe tilveie hjelpemidler...” Vi har i dag 19 fylkeslag med flere lokale grupper som dekker hele landet

Aktivitetsutvalg Administrasjon og økonomi Lokallag Slektsfaglig veiledning Slektsprogrammer Multimedia Kilderegistrering DIStreff Slekt og Data Internett En viktig del av vår organisasjon er Aktivitetsutvalgene som har ulike oppgaver i forhold til hovedorganisasjonen, men også i forhold til lokallagene og medlemmene. Vi skal se nærmere på hvert enkelt utvalg.

Aktivitetsutvalg: Administrasjon og økonomi Hovedkontor i Oslo Vedlikehold av medlemslistene Vedlikehold av internett sidene Kontakt med medlemmer, lokallag og andre genealogiske foreninger i Norge – NSF og i Norden - NORDGEN Markedsføring Medlemstilbud: Rabatterte bøker, internet utstyr, publisering, programvare Dette utvalgets ansvarsområder er ... Medlemsbladet Slekt og Data inneholder oversikt over nye medlemstilbud, og på websiden er det en fullstendig oversikt under Medlemstilbud i menyvalget til venstre

Aktivitetsutvalg: Lokallag Opprettholde kontakt mellom lokallag og mellom lokallag og DIS-Norge Lokallagene er ansvarlige for de fleste aktiviteter: Medlemsmøter Aktivitetsgrupper Websider Kurs Blader Dette utvalgets ansvarsområder er å opprettholde kontakten mellom lokallagene og DIS-Norge Lokallagenes er selv ansvarlige for aktivitetene i de ulike fylkene

Aktivitetsutvalg: Slektsfaglig veiledning “Genealogiskole" i Slekt og Data “Førstehjelp for genealoger", distribueres til alle nye medlemmer FAQs: Slekt og Data (medlemsblad), websider, DISchat (Diskusjonsforum) Kurs. Assosiert medlem av Folkekulturforbundet: forbund for voksenopplæring Dette utvalgets ansvarsområder er å tilby genealogisk førstehjelp i form av artikler i Slekt og Data, diskusjonsfora på internett. Fra Folkekulturforbundet kan vi få økonomisk støtte til kurs holdt i DIS’s regi.

Aktivitetsutvalg: Slektsprogrammer Evaluere slektsprogrammer Publisere resultatene på weben og i Slekt og Data Veiledning i bruk av slektsprogrammer Dette utvalgets ansvarsområder er å evaluere slektsprogrammer og publisere resultatene av dette. På DIS-Norges websider finnes den fullstendige dokumentasjonen av dette i form av en evalueringsrapport. Dessuten har Ole Bjørn Darrud laget en presentasjon av utvalgets arbeide.

Aktivitetsutvalg: Multimedia Etablert i 2002 Veiledning i hvordan bruke ulike muligheter innen genealogiarbeidet Bilder (fotografier, skanning), video, audio, kart (GPS), digital lagring, arkivering og presentasjon Dette utvalgets ansvarsområder er å gi veiledning i bruke av multimedia under slektsforskningen. Dette er det nyeste utvalget og det ble etablert i 2002. Slekt og Data, som finnes tilgjengelig i elektronisk format for medlemmer, har flere artikler om dette emnet, bl.a om skanning

Aktivitetsutvalg: Kilderegistrering Skriftlig avtale mellom Riksarkivaren og DIS-Norge 3. January 2001 Statsarkivene stiller kopier av kildemateriale til rådighet DIS-Norges medlemmer registerrer materialet i henhold til standarder og korrekturleser resultatet De første resultatene av samarbeidet ble publisert på Digitalarkivet 26. Oktober 2001 Dette utvalgets ansvarsområder er som navnet sier Kilderegistrering. DIS-Norge har inngått avtale med Riksarkivaren om registrering av kirkebøker på elektronisk format for at disse skal gjøres tilgjengelig på internett. Kilderegistrering utføres ved hjelp av et dataprogram som distribueres via DIS-Norge. Det er et krav at to og to personer må utføre dette arbeidet, en registrator og en korrekturleser. Resultatet presenteres på Digitalarkivet når det er ferdig.

Aktivitetsutvalg: Kilderegistrering De første resultatene av samarbeidet ble publisert på Digitalarkivet 26. Oktober 2001 Her er et bilde av hvordan programmet ser ut på din PC.

Aktivitetsutvalg: DIStreff Gir medlemmene mulighet til å komme i kontakt med andre medlemmer som forsker på samme familie Ved å legge inn ditt GEDCOM ekstrakt i DIStreff-databasen vil du motta en liste med potensielle kontakt sammen med en feilliste, etc. Disse GEDCOM-ekstraktene danner basis for DIStreff-databasen, som er søkbare på vår webside. Ikke medlemmer tillates begrenset søk Dette utvalgets ansvarsområder er å bygge opp og vedlikeholde DIS’s slektsdatabase. Databasen bygges opp av bidrag i form av GEDCOM ekstrakter fra medlemmenes egne databaser. Bidragene sendes inn og gjennomgår en kontroll før de legges inn i den sentrale databasen. Bidragsyteren får en rapport med navn på mulige kontakter, dvs andre medlemmer som forsker på samme familier. Som medlem og bidragsyter får man full tilgang til søkefunksjonen på DIStreff, andre har begrenset tilgang, dvs at de ikke får ut like mange detaljer.

Aktivitetsutvalg: Slekt og Data DIS-Norges medlemsblad Utgis 4 ganger pr. år Medlemsinformasjon Annonsering av arrangementer Lokalhistorie Presentasjon av interessante kilder Data i slektsforskning Etterlysninger Dette utvalgets ansvarsområder er ...

Slekt og Data Populært medlemsblad Alle utgaver av bladet er skannet og finnes i elektronisk format tilgjengelig for medlemmer.

Aktivitetsutvalg: Internett 1 E-postlister: DISforum, DIScafe etc Egen server som kjører Linux with Apache, MySQL og PHP. “LinDIS” URL: www.disnorge.no med et antall subdomener E-post server (f.eks.: epost@bu.disnorge.no) Virus- og spamkontroll IRC "chat" (DISchat) Mailman epostlister SSH Dette utvalgets ansvarsområder er alt som har med utvikling, vedlikehold osv for DIS-Norges websider og andre elektroniske fora.

Aktivitetsutvalg: Internett 2 Database servicer: DIStreff (“hvem søker etter hvem") DISadmin (medlemsadministrasjon) Genealogiske Ressurser (portal) Genealogisens indeks (“hvem søker hvor") Programtesting Gravstedsregister Kildedatabaser Geografisk portal

DIS-Buskerud Etablert i 1999 Ca. 290 medlemmer Våre månedlige medlemsmøter i Drammen annonseres i “Ut i dag” i Drammens Tidende 2 lokale grupper er etablert – Drammen og Kongsberg DIS-Buskerud er fylkeslaget i Buskerud. DIS-Buskerud ble stiftet den 11.11.19xx. Organisasjonen er xxxxx I dag har fylkeslaget ca. 290 medlemmer. Laget har to lokale grupper, DIS-Buskerud-Drammen og DIS-Buskerud-Kongsberg. DIS-Buskerud-Drammen dekker kommunene Drammen, Lier, Nedre Eiker, Røyken og Hurum. Vi avholder årsmøte i begynnelsen av hvert år, samt månedlige medlemsmøter.

Møtevirksomhet Medlemsmøter annonseres på http://bu.disnorge.no/moter og under ”Ut i dag” i Drammens Tidende. Avholdes på Galterud Skole og starter kl. 18:30. Møtene er åpne for alle. Gratis adgang. 2. November 2004 - ”GEDCOM-filer/kildehenvisninger/klatre i trær” 11. Januar 2005 – tema ikke fastlagt enda 1. Februar 2005 – tema ikke fastlagt enda 1. Mars 2005 – Årsmøte 12. April 2005 - tema ikke fastlagt enda 10. Mai 2005 – tema ikke fastlagt enda DIS-Buskerud er fylkeslaget i Buskerud av DIS-Norge. DIS-Buskerud ble stiftet den 11. Mars 1999. Pr. 23. Oktober 2004 har vi 294 medlemmer. Laget har to lokale grupper, DIS-Buskerud-Drammen og DIS-Buskerud-Kongsberg. DIS-Buskerud-Drammen dekker kommunene Drammen, Lier, Nedre Eiker, Røyken og Hurum. DIS-Buskerud-Drammen samarbeider med Frivillighetssentralen Danvik-Fjell Vi avholder årsmøte i begynnelsen av hvert år, samt månedlige medlemsmøter. DIS-Buskerud-Drammen har ca. 999 medlemmer pr i dag.

Hva kan vi tilby deg Veiledning av kyndige ressurspersoner Diverse internettbaserte fora DIS-Norges bibliotek i Oslo Kurs og møtevirksomhet Som medlem får du tilgang til alle ressursene på våre websider, medlemsbladet, samarbeide med andre som driver med slektsforskning, tilbud om kurs gjennom DIS, månedlige medlemsmøter, etc.

Hva kan du tilby oss Dine kunnskaper Hjelp med Kilderegistrering Bedre økonomi – jo flere medlemmer desto mer penger i banken

Kontakt oss Sende epost til drammen@bu.disnorge.no Gå til http://bu.disnorge.no/drammen Møt opp på neste medlemsmøte Meld deg inn her og nå

Dagens Program kl. 11:30 DIS-treff – klatre i slektstrær kl. 12:30 Biblioteket informerer kl. 13:30 Bygdehistorie / kirkebøker Diverse stands her oppe og nede i Biblioteket Det var hyggelig at du kunne ta deg tid til å komme hit i dag. Takk for det. Hvis du synes det kunne være interessant å bli bedre kjent med oss er du hjertelig velkommen på våre møter og selvfølgelig som medlem i DIS. Du kan til og med melde deg inn her og nå dersom du er klar for det. Med informasjon om oss finner du på http://bu.disnorge.no/drammen. Så er du hjertelig velkommen til en av våre stands som finnes her oppe og nede i biblioteket.

Takk for meg Besøk gjerne våre stands her oppe og nede i biblioteket. Mer informasjon finner du på http://bu.disnorge.no/drammen Vår hovedside på nettet er her http://bu.disnorge.no Det var hyggelig at du kunne ta deg tid til å komme hit i dag. Takk for det. Hvis du synes det kunne være interessant å bli bedre kjent med oss er du hjertelig velkommen på våre møter og selvfølgelig som medlem i DIS. Du kan til og med melde deg inn her og nå dersom du er klar for det. Med informasjon om oss finner du på http://bu.disnorge.no/drammen. Så er du hjertelig velkommen til en av våre stands som finnes her oppe og nede i biblioteket.