Finn bitene som mangler

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
vi presenterer SLIDEPLAYER.NO
Advertisements

HVA ER ?.
System i sysakene Få skoesken inn i datamaskinen.
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Et hjelpemiddel for å lage litteraturlister/kildelister.
Studieverkstedet v/Grethe Moen Johansen
HVA ER ?.
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
Informasjonskompetanse + smarte tips & triks….
Bildet:
Forbruk Kompetansemålet er å kunne si noe om forbruksmønsteret i Norge og redegjøre for de rettighetene en forbruker har K-06.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •Epost •PPS •Studentweb •Its learning.
Vurdering av nettstedet ”Paper online” Et midt på treet greit nettsted om resirkulering av papir!
Nyhetsfôring med RSS ALEPH brukermøte 2006
=HS Bok + Nett • Bøker og nettsted henger nært sammen • Kapitlene i bøkene har tydeligere tilknytning til læreplanen • Nettstedet er inndelt i kapitler.
Nettsteder og multimedia
En aksjon i regi av NLB. Leseglede er en unik opplevelse som alle bør kunne ta del i.
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Kapittel 6 Data Backup Service. Tradisjonell arkitektur •Mange klienter •En server (evt. et cluster) •Klientene tar backup m jevne mellomrom •Inkrementell.
Programmering i Java versjon januar 2005 Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else.
Smart bruk av Vortex til møter, samhandling/samarbeid mm
1 (Helst) alle, men minst 1 i gruppa oppretter følgende: Personlig hjemmeside (indexside) Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle allmennlærerfaglig.
Unio Min side Oppdatering av e-post og mobil
Gruppe nr. 14 ”Motto er oppskrytt” Medlemmer: Ildrid Fostervoll
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Norske landskap Ulf Skauli
Hvordan lager du en konto?
Blogging med Google Blogger
TIDSLINJER nettsted.
Webredaksjonsmøte 17. juni Velkommen. Agenda 1. Velkommen 2. Imagemap 3. ECSS- status 4. Bruk av multimedia på nih.no 5. Søkeoptimalisering – sjekkliste.
Finn bitene som mangler Praktiske oppgaver – søk informasjon på nett.
1 Brukerveiledning for Klubben onlines medlemsarkiv – en enkel innføring.
Hvem tror du at du er?.
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Kildekritikk Vibeke Bjarnø, avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier.
Kildekritikk A04 – V2006 Fagenhet for IKT. Nettressurser - kildekritikk På Internett kan hvem som helst publisere nær sagt hva som helst –Side om side.
Hva bør brukerne få på nett – Ole P. Pedersen 26. mai 2004 Kommunale nettsider – hva bør brukerne få på nettet?...og hvorfor har utviklingen av kommunale.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Funksjoner og Innstillinger i
QUIZ- (AS) BJØRNS KIWANISQUIZ Du treffer en person som ser du bærer Kiwanisnåla, og som spør hva det er. Du svarer: ”Jeg er medlem av Kiwanis! ” 1.Hva.
Kontinuerlig kvalitetskontroll. Hvordan komme helt i mål.
Gruppearbeid til bolk I for emnet Digital forvaltning (DRI 1001)
Case 1: Etiske dilemmaer ved bruk av IKT i skolen
KUNST & HÅNDVERKSBLOGG
Nettsider som sjanger Vibeke Bjarnø, IT-seksjonenIT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo A03 – våren 2004.
Idrettens hjem på nett Stjørdal 18.april 2015 Organisasjonssjef Kjell Bjarne Helland Sør-Trøndelag Idrettskrets.
Nettsider som sjanger Vibeke Bjarnø, IT-seksjonenIT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo Norsk-seksjonen vil.
:18 Kristin og Håkon - Av: Lars Christian Gjøsæther 1 Kristin og Håkon Kristin og Håkon var maskotter under vinter OL på Lillehammer i 1994.
Følg det lammet! En taleserie om Johannes Åpenbaring. Åpenbaringen åpenbart
PLAN FOR 4.KLASSE UKE 34 og 35. MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 1 Norsk UteskoleStasjonerNorsk 2 GymKunst & håndverk UteskoleStasjonerMatte 3 KrdKunst.
Digital dømmekraft -Nå også for voksne!. Digital hverdag Hver og en av oss har mer datakraft i lomma, enn Apollo 14 hadde da den landet på månen i 1971!
Edderkopper Spider. Giftige dyr Nesten alle edderkopper er giftige, men svært få er farlige for mennesker. De bruker giften til å lamme byttene sine.
Norsk WebDewey: Sluttbrukerløsninger. Disposisjon WebDewey Search Tilgjengelige datasett.
Velkommen til Livea Livsstilskurs! Uke 1 Oppstart.
Kilde-/litteraturliste
Norsk WebDewey: Sluttbrukerløsninger
Lag flytskjema Oppgave
Øvingsforelesning i Python (TDT4110)
PERSONVERN Er en menneskerett Handler om menneskeverd Og om integritet
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Mobil for å se barns sikkerhet
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Lær å oppdatere kontaktinformasjonen din i kontaktregisteret
Kapittel 26 Å søke lån i banken
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Elevoppgaver Kom godt i gang med Unibok.
- Og søking på internett
Internett som elektronisk kommunikasjonsmiddel
Sitering, referering og plagiering
Utskrift av presentasjonen:

Finn bitene som mangler Praktiske oppgaver – søk informasjon på nett

Om utfordringene Hvem klarer raskest å finne svaret på utfordringene? Hvem klarer å lage et søk som gjør at den siden man er på jakt etter i utfordringen kommer så høyt som mulig i treffene? Hvem klarer å lage et søk som inneholder færrest mulig opplysninger og likevel finne svaret?

Utfordring 1 Hvor mye er 100 norske kroner i euro i dag? Bruk direkte konvertering i søkefelt (100 NOK til euro eller 100 NOK to euro)

Utfordring 2 En kjent roman handler om en gris som heter Napoleon. Napoleon er kjent for utsagnet om at alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre. Hvilken bok er dette og hvor kan man få kjøpt den – og hvem finner den billigste utgaven? Nøkkelord her er frasen «alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre» - dette alene bør få fram at boka er Animal Farm. Deretter må man sette sammen søk som «Animal farm» + bok + kjøp (bok brukes her fordi den også kan kjøpes som film). Legg merke til at øverst i søk kommer betalte plasseringer – finner man boka med en gang der? Hvor den billigste utgaven kan kjøpes har jeg ikke fasitsvar på, men på amazon vil man ofte kunne kjøpe brukte bøker – så det kan være et «råtips»

Utfordring 3 Du skal sammenligne barnedødelighet i Norge med India. Hvordan vil du sette sammen søket for å finne en god norsk side hvor du kan finne slik statistikk? Her er faktisk statistikk et godt nøkkelord i tillegg til Norge og India og barnedødelighet. Nettsiden jeg har tenkt på her er globalis.no – en nettside med mye informasjon om mange land og hvor man kan få fram mye sammenlignbar statistikk. En god ressurs for skolen.

Utfordring 4 Lyden av Norge har du sikkert hørt om, men hvem klarer å finne lyden av vann som drypper? Det skal være en fil man kan laste ned. Hint: det kan være du må søke på engelsk. Dette er en liten nøtt. Først og fremst bør man avgrense søket til filtyper som har med lyd å gjøre, vanligvis wav eller mp3. Det er ikke mye å finne på norsk, så en engelsk oversettelse må til. Et søk som file:wav or mp3 «water dripping» gir flere muligheter for å finne fil som kan lastes ned.

Utfordring 5 Har skolen en hjemmeside? Finn ut hvilke andre nettsider som evt lenker til skolens side. Dersom skolen ikke har hjemmeside så bruk for eksempel nettsiden http://iktsenteret.no/ som eksempel, eller bruk din egen hjemmeside Sjekk at noen av sidene du får fram i søk faktisk lenker til nettstedet Her må man bruke link:nettside som søk, for eksempel link:iktsenteret.no for å få svaret. Har skolen en nettadresse som http://www.kaupanger.skule.no vil søket være link:kaupanger.skule.no