Parkabel I dag bruker vi mest UTP-kabel som ersom er uskjermet. Vi bruker mest enkjærnete ledere. Flertrådete ledere brukes derimot i koblingssnorer.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Montering av T-24 opphengsystem
Advertisements

WARNING!!! Dere får nå se et strålende bra prosjekt
Grunnleggende Opplæring Data og Tele nett
Kort innføring i fysiske størrelser som er relevante for temperaturforholdene i bakken.
Nordlys Drivhus- effekten Ozonlaget Solvind→
Induksjon.
 Ragnhild E. Aune WELL, LOOK AT IT THIS WAY -- IT HAS BEEN PROVEN THAT REPETITION IS A GOOD WAY TO LEARN! Exempel på teorifrågor.
Fotokurs Grunnleggende kurs 1 Av Jan H. Holgersen © 2006
Dimensjonering ved kortslutning
Stråling fra stjernene Fysikk 1
Wiens forskyvningslov og Stefan-Boltzmanns lov
Kapittel 6: Lenkelaget og det fysiske laget
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PREVENTIVT VEDLIKEHOLD
Forelesning nr.6 INF 1411 Oppsummeringsspørsmål Spørsmål fra forelesningene 5 og INF
Korteste vei. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Ofte står en overfor ønsket om å finne korteste kjørerute fra et gitt utgangspunkt til et ønsket bestemmelsessted.
5 Signalkabler Parkabler
7 Felles kablingssystemer
Medisinske Lasere. Praktisk-teknisk gjennomgang,definisjoner
Hovedkortet fHovedkortet er det store kortet i datamaskinen der prosessor, databuss, ram og alle koplingene til prosessoren finnes.
Atomenes elektronstruktur
Kondensator - Capacitor
Forelesning nr.5 INF 1411 Elektroniske systemer
Forelesning nr.6 INF 1411 Elektroniske systemer
Forelesning nr.6 INF 1411 Elektroniske systemer
Forelesning nr.5 INF 1411 Elektroniske systemer
Forelesning nr.5 INF 1411 Elektroniske systemer
Forelesning nr.2 INF 1411 Elektroniske systemer
Forelesning nr.5 INF 1411 Oppsummeringsspørsmål
Støy Stoff fra Fraden kap 5.13 (Støy) Fraden kap 5.11 (Brokoblinger)
Likestrøm Ems – elektromotorisk spenning (s.15) Kjemisk (batteri)
Bedriftens kostnader Kostnader klassifiseres på en rekke forskjellige måter. En av de viktigste er hvordan de reagerer på aktivitetsnivået Faste kostnader.
Oppgave gjennomgang Kap. 3 og 4.
Klient - server nettverk Et nettverk består (ofte) av en (eller flere) server(e), og mange klienter. Klientene bruker tjenester levert av servere(ne).
Fysikk og teknologi - Elektrisitet
Reiserute med maksimal opplevelse. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 I følgende eksempel er det en turist som ønsker å velge kjøreruten med mest severdigheter,
Strøm / Resistans / EMS.
Kap 16 Lyd.
MagnetfeltkildeMagnetfeltkilde P. Magnetfeltkilde Magnetfelt generert av en ladning i bevegelse v q r B P Magnefelt B i punkt P generert av ladning q.
STRÅLING Er energi som sendes ut fra en strålingskilde i form av bølger eller partikler. Kan være synlig (lys) og usynlig (radiofrekvens) energi.
1 Kommunikasjon og samfunn Hva er et system? Et system består av et antall like eller ulike enheter, og der det er en viss avhengighet og forbindelse mellom.
Magnetisme og elektrisitet – nære slektninger
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Formelmagi 34-1 (34.2) Spenning indusert ved bevegelse (motional emf)
Formelmagi 31-1 Begrep/fysisk størrelse
Vekselstrøm - spenning
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
SCANNERSCORE OG VARIABILITET. SKIN CAROTENOID SCORE.
MENA 1000 – Materialer, energi og nanoteknologi
Universet: Utvidelse og avstander Aktive galakser
Støy Stoff fra Fraden kap 5.9 Fraden kap 3 (Induktans, kapasitans, Seebeck effekt, piezoelektrisitet (triboelektrisitet). Keithley: Low level measurements.
Korteste vei. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Ofte står en overfor ønsket om å finne korteste kjørerute fra et gitt utgangspunkt til et ønsket bestemmelsessted.
Analyse Hva slags analyse vi kan utføre, er avhengig av det materialet du har. Vi gjør analyser også kalt bearbeidelse underveis. Og vi benytter også som.
Varme, uorden og spontanitet
Elektronisk løgndetektor
Tolking av stråling fra verdensrommet
Kapittel 2 – Tilbud og etterspørsel. I kapittel 2 skal du lære: Hvilke forhold som bestemmer etterspørselen etter en vare Hvilke forhold som bestemmer.
Stråling mot jorda. Stråling Bevegelse av energi i form av bølger Sola er hovedkilden til den strålingen jorda mottar Lysstråling har særegne elektriske.
Strukturert kabling Topologi, kabler og komponenter.
Kvalitet.
Kondensator - Capacitor
Kabelinstallasjoner.
Kondensator - Capacitor
Atomenes elektronstruktur
Kondensator - Capacitor
Elektronisk løgndetektor
Utskrift av presentasjonen:

Parkabel I dag bruker vi mest UTP-kabel som ersom er uskjermet. Vi bruker mest enkjærnete ledere. Flertrådete ledere brukes derimot i koblingssnorer.

Kategorier I dag har vi standarder for cat1-5. Cat 6,7 og 8 er ikke blitt standarder enda men det er usikkert når eller om de eventuelt kommer, de aller fleste nettverk i dag er cat 3. og det er den vi forbinder med vanlig telenett.

Kapasitet for kategoriene Cat 1 og 2 er opptil 4mbps. Cat 3 er opptil 10mbps. Cat 4 er opptil 16mbps Cat 5 og 5e er opptil 100mbps Cat 6 er opptil 200mbps Cat 7 er opptil 600mbps Cat 8 er opptil 1200mbps

Tvinnet parkalbel Tvinnet (revolvert) parkabel er den mest brukte kabelen i teleannlegg. Denne kabeltypen leveres i forskjellige størrelser. For å kunne finne de riktige lederne i en parkabel er en isolasjon til hver leder farget. Det er derfor helt nødvendig at den som skal jobbe på slike anlegg, har kunnskap om disse fargekodene. I Norge benyttes ofte telenors fargekode og IEC. På grunn av revolvering av parene har begge lederne i et par de samme elektriske egenskapene mot jord. I det samme paret vil det da gå like mye strøm i den ene lederen som i motsatt retning i den andre lederen. Vi sier at kabelen er balansert.

Sløyferesistans En sløyfe får vi når vi kortslutter paret i den ene enden, og sløyferesistansen er da den totale resistansen vi kan måle mellom lederne i paret. Faktorer som bestemmer resistansen, er lederdiameteren, den lederresistiviteten, ρ (rho), og tempraturkoeffisienten, a (alfa). Ledewrresistansen endrer seg med temperaturen. Sløyferesistansen benytter vi i forbindelse med feilsøking, måling av kabellengder og for å sikre at kabelresistansen er innenfor gitte spesifikasjoner for et nett.

Impedans Impedansen i en kabel er frekvensavhengig i den forstand at den avtar med økende frekvens. Over en viss frekvens blir imidlertid impedansen konstant, den samme , og denne impedansverdien betegnes som kabelens karakteristiske impedans. En kabel kan betraktes som et nettverk av induktanser, resistanser og kaoasitanser. Dette finnes det formel for.

Dempning Dempningen setter grense for hvor langt et signal kan gå langs en kabel før det drukner i støy. Dempningen øker med frekvens og kabellengden. I koaksialkabler og skjermede kabler er dempningen spesielt høy fordi kabelkapasitansen mellom leder og skjerm får sterk innvirkning.

Krysstale Krysstale er ”smitting” av signalet til et nabopar på grunn av induksjon. Revolvering av parene og ulik slaglengde reduserer krysstalen. Årsaker til krysstaler er opptak av elektromagnetisk strålingsenergi, dvs.: - Forskyvningsstrøm (stråling av elektrostatisk felt) - Magnetisk induksjon fra et par til et annet.

NEXT NEXT er forkortelse for ”Near End Crosstalk”. Dette er graden av smitting av signal fra et par i en kabel til et annet psr i samme kabel. Tallet angis i dB, jo høyere tall desto mindre krysstale. NEXT er forholdet mellom tilført signal på et par og målt signal på andre par i samme kabel. PSNEXT er ”powersummation NEXT”, og er tallet for hvor mye krysstale en får på ett av parene fra de tre andre parene i Gigabit ethernet.

FEXT FEXT er krysstale målt i fjernenden av kabelen. ELFEXT er forkortelsen for ”Equal Level Far End Crosstalk” og er den effekt ett sendt signal har på et annet i fjernenden. PSELFEXT er den effekt de tre andre parene har på det fjerde paret i kabelen i fjernenden.