Midtøsten, Iran, Afghanistan

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
VIETNAMKRIGEN Krigen mellom SØR-VIETNAM og NORD-VIETNAM fra 1963 til USA og Australia støttet Sør-Vietnam - og Kina og Sovjet støttet kommunistiske.
Advertisements

Profetene i Det gamle testamente
Barnesoldater: Ikke alle barn leker krig
KRIGER OG REVOLUSJONER 1750 – 1814 Den amerikanske revolusjonen
Midtøsten.
1.mai-aksjonen er Norsk Folkehjelp, Arbeiderpartiet og hele fagbevegelsens årlige innsamlingsaksjon Tema for 2011 er: PALESTINSKE FLYKTNINGER I MIDT- ØSTEN.
Den Amerikanske Revolusjon.
Konflikter som preget verden
Cæsar.
Utviklingen i Øst-Europa og den kalde krigens avslutning
Mellomkrigstiden: Fascismen og nazizmen
Den franske revolusjonen

Palestinakonflikten.
Kampen om Palestina Del I
Kjært barn har mange navn IKS v/ Ronald Nolet.
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Kapittel 14: En verden i ubalanse
Kapittel 26: Fred og konflikt i en globalisert verden
Kapittel 11: Den store krigen
Kapittel 19: Imperiene rakner
Kapittel 29. Midtøsten Elevene skal kunne
Det vanskelige konfliktområde
Nasjonsbygging og demokratisering (Del 3)
Marius Vøllestad Bø vgs
Marius Vøllestad Bø vgs
Et drageeventyr Av barna på Soria Moria.
USA – verdens mektigste land
Kapittel 14 En verden i ubalanse
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
KONFLIKTOMRÅDE MIDTØSTEN - der tre verdensreligioner møtes;
Palestinakonflikten etter 1948
Norsk Folkehjelp - Fellesforbundet
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Al Nakba – Katastrofen 60 år med etnisk rensing
Og.
POLIOPLUS ROTARY INITIATIV FOR Å UTRYDDE POLIO. FACTS POLIO ER REDUSERT MED 99% SISTE 20 ÅR TRK HAR TIDLIGERE GJORT EN SOLID INNSATS INDIA.
Kriger og revolusjoner
NAPOLEON
Den første sionistiske konferanse i Basel Al-Nahda.
Palestinakonflikten til ”Midtøstenkonflikten”? Berører direkte 2,5 % av befolkning i Midtøsten og Nordafrika-regionen 9 % om Libanon, Syria og Jordan.
Muren... «antiterrorgjerdet»
Andre verdenskrig.
Andre verdenskrig Foto: Tysk soldat inspiserer en død sovjetisk soldat. En sovjetisk stridsvogn står i flammer. Foto: Deutsches Bundesarchiv.
Andre verdenskrig Bilde: Sovjetisk soldat feirer seieren i slaget ved Stalingrad. Foto: Deutsches Bundesarchiv.
Fascismen i Italia Bilde: Hitler og Mussolini i Venezia i 1934.
Mot ny krig Foto: Deutsches Bundesarchiv.
Stalingrad – krigslykken snur
Ødeleggelsen av Nord-Norge
Afrika og Asia Kamp for større selvstendighet. Hva skal du lære i kapittel 7? Den arabiske verden kjemper for selvstendighet etter VK1 Hvordan flere jøder.
Kapittel 15. Konflikter og terrorisme Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a definere.
Lite demokrati RESTEN AV MIDTØSTEN. Store forskjeller i levestandard Oljelandene: Saudi-Arabia, Kuwait og Qatar er blant verdens rikeste land Allikevel.
 Konflikten mellom Israel og Palestina.  CA 6 Mill. Jøder blir drept under 2. VK  Stor sympati for jødene etter 2. VK  Enighet om at jødene skulle.
SOS-BARNEBYER BARN PÅ FLUKT. ET TRYGT HJEM 134 LAND.
-Eit uroleg område der ulike folkegrupper kjempar om same landområda -Tre verdsreligionar har røtene sine her; kristendommen, jødedommen og islam MIDTAUSTEN.
Tsarene Den nest siste tsar: Aleksander Undertrykking Jødeforfølgelse Drept i et attentat 1894.
Stalingrad – krigslykken snur September 1942 tyskerne når Stalingrad Russisk motoffensiv tyske soldater døde Samtidig led tyskerne nederlag mot.
Mange sterke inntrykk knyttet til andre verdenskrig.. Dette er et av de for meg.
Dette er ord som kanskje ikke alle forstår. MORSMÅL
sos-barnebyer barn på flukt
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Gjennomgang av periodeplanen for uke 42-46:
Den første sionistiske konferanse i Basel Al-Nahda.
Islamisme IS = Islamsk Stat.
Sjia vs. sunni.
Den kalde krigen Intro Hva betyr begrepet kald krig? Kald krig i dag?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Prøve i tema «Den Franske revolusjon»
Introduksjon til Israel-Palestina-konflikten
Utskrift av presentasjonen:

Midtøsten, Iran, Afghanistan Konfliktfylte deler av verden

Læringsmål Hvordan Israel ble en selvstendig stat i 1948 Hvordan konflikten mellom jøder og arabere utviklet seg Hvordan Israelere og palestinere lever i dag Hvordan krigen har rammet Afghanistan fra 1979 og frem til i dag Hvordan forholdene er i Irak etter USAs angrep Hvordan forholdene er i Syria

Midtøsten: konflikten mellom Israel og Palestina Etter andre verdenskrig var sympatien for jødene enormt stor, om lag 6 millioner var blitt drept av nazistene Enighet blant seierslandene om at jødene skulle få sin egen stat der de kunne være trygge Og uten tvil, denne staten skulle ligge i Palestina – der jødene en gang kom fra Under krigen hadde flere tusen jøder allerede flyktet til Palestina, og nå kom mange flere som drømte om å slå seg ned der. Hvordan ble dette mottatt av Palestinerne?

Midtøsten: konflikten mellom Israel og Palestina Palestinerne ønsket å hindre den jødiske innvandringen – denne ble oppfattet som truende De følte at de var i ferd med å miste kontrollen i sitt eget land der de hadde bodd i generasjoner Det ble en eksplosiv konflikt mellom jøder og palestinere Det var britene som hadde ansvaret i Palestina, de prøvde å holde igjen den jødiske innvandringen Skip som var fullastet av jødiske immigranter – ble stanset av britiske krigsskip og sendt tilbake til Europa Jødene var rasende, jødiske terrorgrupper kidnappet og hengte britiske soldater, britiske bygninger ble sprengt i lufta. Situasjonen var ute av kontroll, Britene ville komme seg ut av Palestina fortest mulig.

Midtøsten: konflikten mellom Israel og Palestina For å finne en løsning på konflikten mellom jøder og palestinere bestemte FN at Palestina skulle deles i to Jødene skulle ha en del, og palestinerne en annen. Dette godtok ikke Palestinerne, men Israel ble likevel dannet i 1948 Palestinerne gikk til angrep på denne nye staten sammen med tropper fra Egypt, Syria, Jordan og Libanon Jødene slo angrepet tilbake, og i tillegg tok de mer land 800 000 palestinere flyktet i panikk, mange av dem og deres etterkommere bor fortsatt i flyktningleirer i nabolandene under helt elendige forhold.

Midtøsten: konflikten mellom Israel og Palestina Selv etter nederlaget i 1948 var både palestinerne og andre araberland innstilt på å fortsette kampen mot Israel Forhandlinger kom ikke på tale Palestinerne dannet egne organisasjoner som skulle sloss for en egen palestinsk stat De har brukt mange ulike kampmidler, alt fra fredelige samtaler til ren terror – hvor målet har vært å drepe flest mulig israelere Fire ganger har det vært krig mellom Israel og andre arabiske land (1948, 1956, 1967 og 1973) Hver gang har det vist seg at Israel er militært overlegne Mye takket være all militærhjelp fra USA Sovjetunionen har på sin side støttet palestinerne og araberlandene med våpen Slik har det også vært en fare for verdenskrig under disse konfliktene

ISRAEL og PALESTINA I DAG Les side 158 Fyll ut en minilotus med oversikt over situasjonen i Israel i dag Les side 159/160 Hva er Vestbredden? Hva er Oslo-avtalen? Hvordan er det palestinske styret? Hvordan er situasjonen for palestinerne i dag?