Fotografering av gravminner i praksis

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
System i sysakene Få skoesken inn i datamaskinen.
Innføring i bruk av speilreflekskamera
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Bruke blits Vi trenger blits når det er for lite lys. Med blits inne: Når du tar bilder inne, er det ofte lurt å bruke blits. Når det er mørkt i rommet,
Antalis-HQ BRUKERVEILEDNING FOR BESTILLINGER. Antalis, Europas ledende distributør av papir, emballasjeløsninger og dekor & display produkter, presenterer.
SuperOffice - Visma Global ERP link - Tilbud/Ordre SuperOffice - Visma Global integrasjonen består av 3 produkter. ERP link SuperOffice - Visma Global.
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
BraWeb Bestilling.
Lage og sende MMS 1b Lage MMS MMS er en type melding på mobiltelefon.
Opprett enkelt nyhetsbrev Oppgave: Opprette et enkelt selvstendig nyhetsbrev uten link til undersider. All tekst som skal presenteres skal ligge på samme.
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
KAMERA – ”HUSKELISTE” FOCUS - SKARPHET LYS - BLENDER
Hvordan lager du en konto?
Filer til og fra mobiltelefon
Publisering på internett
Praktisk grunnkurs Del 1:
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Dokumenter og arkivering
Kilder: Ligger på hjemmesiden  Din side Din side  PC World Norge PC World Norge  Akam.no (1) Akam.no  Akam.no (2) Akam.no (2)  Online Online.
forelesning for stomisykepleiere i makro foto.
Dette er en test på SONY’s nye teknologi. Med dette nye systemet kan vi gjøre det slik at skjermen din fungerer som et kamera slik at vi kan ta et bilde.
Manual for bruk av Storylineverktøykassa Laget av Åse Skiftun.
Miljøknaggsystemet/- Solnør Gaard produkter AS på internett
Knipsetips Se Fototeknikk kap.7 s.60 i boka.
Dokument med bilde, formatere i Word
Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb.
TIPS FOR NATTFOTO Laget av Jon Petter Andersen Kolbotn Fotoklubb
LEVANGER KOMMUNE PRODUKSJON OG AJOURHOLD - INTERNETTSIDER1 Mappenavn - Filnavn - Bokmerke •Bare små bokstaver, også i ending (jpg, htm) •Ikke æ, ø eller.
Sammensatte tekster. Oversikt over dagens økt • Basis ferdighetene vi skal jobbe med: – Lese, skrive, muntlig, digital • “Storytelling” – Focus on irregular.
Sammensatte tekster: Photo Story
Arkivere e-post i mapper E-post som dreier seg om det samme, kan samles ett sted. Det kan være praktisk. Du kan gjøre det ved å lage mapper. Så kan du.
Bruk og bevaring i kommunal saksbehandling
Muntlige presentasjoner
Sammensatte tekster.
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
? Hva er.
Hva er ?. Facebook er et av de mest kjente sosiale medier eller nettsamfunn. Det er en gruppe mennesker som ved hjelp av data (internett) kommuniserer.
Hvordan lager du en konto?
Makrofunksjon på kamera
1 Brukerveiledning for Klubben onlines medlemsarkiv – en enkel innføring.
Teksbehandling -Word Skrivemakin vs. Teksbehandling
Laste opp mange bilder Zippete filer. Marker på PC’en de bilder du vil ha med, høyreklikk og send dem til Komprimert (Zippet) mappe.
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Noen tips om PowerPoint
Her er en test på SONY`s siste teknologi
7. Typography, Readability & Legibility Lesbarhet.
Bruk av kart og steder i Reunion Registrering av stedsnavn Endringer av stedsnavn gjennom tiden Redigere stedsnavn Finne steder på kart Personens eget.
11. Balancing technology with people’s needs Bruk av teknologi.
Skåring av HIT-skjema Frode Svartdal UiT / Diakonhjemmet høgskole NB! Nytt og enklere skåringsskjema!
Skåring av HIT-skjemaet Frode Svartdal UiT / Diakonhjemmet høgskole.
H VOR ER FILENE MINE ? J OBBE EKSTERNT Seksjon for digital kompetanse Personalopplæring HiO 2010.
Fotografering av gravminner. Fotografering SLEKT OG DATA/Gravminner i Norge 2  I utgangspunktet kan dette fortone seg ganske lett. En stein står i ro.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Lær å opprette den elektroniske ID-en MinID
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Apollons videoerfaring
Brother’s Keeper Anne Grete Mensen.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Registrere økter Driftslogg SjåførApp
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Enkel brukerveiledning
Digital innsending av pass via nettbank
Utskrift av presentasjonen:

Fotografering av gravminner i praksis DIS - NORGE Gravminner Fotografering av gravminner i praksis

Innhold Valg av bildestørrelse Filnavn Valg på kamera. Filnavn Hvordan gjøre dette enklest mulig i kamera. Hvordan skrive filnavnet i reknearket. Når bør en fotografere Lysforhold – årstid Hva må en ta hensyn til. Lysforhold – reflekser – busker/vegetasjon Praktiske råd for best resultat Bildevinkel – bruk av blitz Innsending av bilder Med posten - filoverføring

Valg av bildestørrelse Bilde for presen-tasjon på web. Oppløysing 640x480 pixler. Dette er den størrelsen som blir presentert på web. Denne størrelsen kan stilles inn direkte på de fleste digitale kamera. Fordel: På et 256 kort, får en plass til ca 1500 bilder.

Valg av bildestørrelse Bilder for bruk til registrering. Anbefalt oppløysing 1600x1200 pixler Det er viktig at en velger en høy oppløsning, slik at en lett kan forstørre opp bildet for å tyde evt. svak tekst.

Filnavn Bruke filnavnet som kameraet genererer. Viktig: Slå av tilbakestilling av filnr. i kamera. Dette for å unngå overskriving ved bytte av evt. minnekort / Lagring til disk. Fordeler: Slepper å endre navn på alle filene. Enkelt å registrere i et rekneark.

Hvordan skrive filnavnet i reknearket Filnavnet må skrives fullstendig inn i reknearket. Eks: P9090012.JPG OBS ! Det er svært viktig at filnavnet blir skrevet med samme type bokstaver (store/små) i reknearket, som det som er brukt i filnavnet. Dette gjelder også filtype ( .jpg / .JPG ). Ved flerre bilde pr. gravminne, skilles disse med ”;” Eks: P9090012.JPG;P8220021.JPG

Når bør en fotografere Lysforhold Best resultat: Ved lett overskyet vær, oppnås best resultat.

Når bør en fotografere Lysforhold Unngå: Skarpt sollys Lavt motlys

Når bør en fotografere Årstider Beplantning Pga. mye beplantning om sommeren er det enklest å fotografere tidlig vår eller sen høst. Vekstsesongen Anbefaler at en unngår den verste vekstsesongen.

Hva må en ta hensyn til Lysforhold Oppstår det skyggeparti på gravminnet, bør en bruke blitz til å lett opp skygge-partiet med. Reflekser fra gravminnet Det må fotograferes i en vinkel som gir minimale reflekser fra gravminnet, spesielt på gravminner med blank overflate.

Hva må en ta hensyn til Busker / vegetasjon Ta først bilde uten å bøye vekk vegetasjon. Bøy så vekk vegetasjon med en plate eller lignende, slik at en kan ta bilde av teksten.

Hva må en ta hensyn til Busker / vegetasjon Ta først oversikts bilde, som viser hele gravminnet. Bøy vekk vegetasjon - Ta så et bilde av bare teksten

Praktiske råd for best resultat Bildevinkel Lett innfallende lys gir best resultat. Fotografer litt ovenfra og ned Vær oppmerksom på speilbilde i gravminnet.

Praktiske råd for best resultat Bruk av blitz Det er viktig at blitslyset får en vinkel, som gjør at lyset ikke reflekteres inn i linsen.

Innsending av bilder Med posten: Brenn bildene inn på en CD plate, i en mappe. Skriv på platen hvilken gravplass det gjelder. Send CD’en til: Renathe-Johanne Wågenes Hetlevikv. 63 5304 Hetlevik

Dersom en ønsker å overføre filene via internett, ta kontakt med Innsending av bilder Filoverføring via web Dersom en ønsker å overføre filene via internett, ta kontakt med gravreg@disnorge.no