Sentrum for alle Å tilrettelegge sentrum for menneskene som bor der

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Rolighetsmoen barnehage
Advertisements

Øyer Idrettspark ØTI sin plan for området ØTI - Visjon: Meningsfull fritid for alle!
DUBAI  En av de sju emiratene i UAE på den arabiske halvøya i Vest-Asia ved Persiabukta.  Den nest største byen etter Abu- dhabi.  En vakker, stor.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
”Når jeg ser han får jeg sånn stikk i hjertet” Hverdagen for barn og ungdom når foreldre strever med rusmiddelproblemer En kvalitativ studie utført på.
Meldal kommune - attraktivitetsundersøkelse 2010.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Velkommen til foreldremøte Stokkavannet og Mosvannet.
VANN. VANNETS KRETSLØP Vannets kretsløp et det viktigste av naturens kretsløp. Det rinner ut i havet.: Vann fordamper. Det blir kondensert. Vannet faller.
HELHET – ENKELHET – KOMMUNIKASJON ”Jernbanen som regionutvikler”. Vestfold v/Osmund Ueland.
Trond Haukedal AS Hordaland Fylkeskommune - LO - NHO Læreplasskonferansen 2016 Bergen den 11.
1 Kaffekurs om politiske veivalg VALGKAMP FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Valgkamp Tema: Hva handler valget om? En kort introduksjon til de viktigste sakene for.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
”De vanskelige beslutningene” - eierskifteseminar i Bodø Generasjonsskifte i fiskebåtrederiet Asbjørn Selsbane AS …som endte med fisjon.
Prosjekt i Drammensbiblioteket Lena Hillestad Kultur, inkludering og deltaking
BUDDHISMEN 4. STØRSTE RELIGION CIRKA 550 MILLIONER.
Folkehelsearbeid – medaljens bakside Forebygging Fagforbundet 25. September 2013.
Gr. 4 Definer særpreget ved din landsby og generelt ved landsbyer. Dokka: Arrangementer i sentrum, trivelig bebyggelse i sentrum, godt handelstilbud, god.
Myke trafikanter Falkeid idrettslag ønsker å legge til rette for myke trafikanter og vil ha mest mulig av trafikken bort fra selve idrettsområdet.
Skien kommune. Mål Nye løsninger ved bruk av velferdsteknologi skal bidra til at den enkelte bruker kan oppleve økt trygghet, mestring og livskvalitet.
Fem viktigste tips Som hjelper deg med å vinne i online Bingo Innsendt av :
Velkommen til nytt barnehageår!. Program for kvelden Velkommen! Presentasjon av ansatte Overordnede føringer for hele barnehagen IST Hypernett Valg av.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til foreldremøte på Roligheden gård barnehage Felles informasjon ved oppstart nytt barnehageår - Anne Hjemmesiden.
Hvordan rekruttere nye frivillige? ...og beholde dem?
Helsefremmende tilbud til eldre - Evaluering av ny metode 2017
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Kvalitet I barnehagen Presentasjon
Velkommen til foreldremøte!
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Hovedopptak i barnehagene 2016
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Velkommen til Sandefjord!
INFORMASJONSPROGRAM Oppholdstillatelse.
Statsbudsjettet mangler klarspråk. Eksempler fra delen «Hovedtrekk».
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
LOfavør – landets beste fordelsprogram
samrådningsmøte Regionsentra vs omkringliggende kommuner
Desembernytt Månedens jubilanter
Lørenskog kommune PUBLISERT: 11. OKTOBER 2015
MatMedSmak.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
En gang skal det bli min tur
Kapittel 25 Othilie i barnehagen
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Må vi virkelig ha all denne teknologien?
MatMedSmak.
MatMedSmak.
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Velkommen til SFO Velkommenr.
NÅR KJØNNET KOMMER I LØNNINGSPOSEN – FOR EKSEMPEL I HARSTAD
Hva er Lillestrøm? Byen med den sterkeste veksten i landet
MatMedSmak.
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Velkommen til Madlamark sfo
Europeisk mobilitetsuke og Bilfri dag 2015
Kapittel 6 oppgave h Sett inn verbene i preteritum eller perfektum.
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Trude Senneseth, psykologspesialist / FJELL KOMMUNE
MatMedSmak.
Velferdsteknologi Bjønnesåsen bo- og aktivitetssenter
MatMedSmak.
Periodeplan for mai Barnehagen stengt! Vi går i tog
HIPP HURRA FOR 17-MAI EVALUERING OG OPPSUMMERING AV MAI
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
ØKT BOSETTING I HERØY Tilflyttingskonferansen 17. september
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
MEG SELV EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST
Utskrift av presentasjonen:

Sentrum for alle Å tilrettelegge sentrum for menneskene som bor der Harald Olimb Norman Generalsekretær- Pensjonistforbundet

Identitet- Livskraft-Urbanitet Det er plass til alle generasjoner overalt…vi må bare ta litt hensyn til hverandre

Et sentrum uten mangfold er et sykdomstegn Vi må evne å se alle generasjoner som en stor masse som skal fylle sentrum hver dag- hele året. JA til skoler i sentrum JA til barnehager i sentrum JA til aktivitetssenter for eldre i sentrum JA til kommuneadministrasjon i sentrum JA til helsehus i sentrum Nei til demenslandsbyer Nei til Vinmonopol og apotek på kjøpesenter

Verden går fremover og vi må følge med Velferdsteknologien skal snart styre det meste i våre hjem. Alle generasjoner blir truffet av teknoligibølgen. ….. Og vi ønsker den hjertelig velkommen. Vi må bare ta hensyn til at noen trenger litt mer tid enn andre til omstillingen

Hvordan legge til rette? Myndighetene og partene i arbeidslivet må være fyrtårn og se nytten av alle generasjoner under ett… ikke stykkevis og delt med mulighet for å sjalte noen vekk. Regjeringens perspektivmelding NHO`s kommunebarometer

Et bysentrum for alle… Folk trekker folk. Vi søker alle mot steder der det skjer ting Nybygde eldreboliger med utsikt rett i rundkjøringen eller hovedtraseen er en vinner… eldreboliger i naturskjønne omgivelser men uten folk lokker ikke. Folk rundt seg er trygghetsskapende

…hele året Tilrettelegge for fremkommelighet også i vintermånedene Lyssetting av gater, torg og parker i den mørke vinterstid skaper trygghet Skape møteplasser på tvers av generasjoner som trigger til deltakelse i sentrum

Fordele…ikke forfordele Ja til å fordele de parkeringsplassene som er i sentrum på dem som bor i sentrum Ja til å fordele prosjektmidler og andre støttetiltak for økt bolyst til dem som vil bo i sentrum Forsterke og fordele tilskudd til barnefamilier som vil bosette seg i sentrum Fordele barnehageplasser til barnefamilier som vil bosette seg i sentrum Dra nytte av «det grå skiftet». Godt voksne med god eller relativt god økonomi som ønsker å bosette seg i sentrum skaper liv i sentrum både gjennom egen deltakelse samt familie og venner.

Til slutt.. Det absolutt viktigste Ikke sett grupper/ generasjoner opp mot hverandre. Spill gruppene gode og fornøyde. Da vil bysentrum som bosted og samlingssted være like naturlig som meierismør på brødskiva Takk for oppmerksomheten