Fag / tema VÆRET Naturfag Trinn 3. trinn

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fag / tema Musikk, samfunnsfag og norsk Trinn 2.trinn
Advertisements

Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Forside/oversikt Fag / tema Samfunnsfag, Norsk, Engelsk Trinn 5. trinn
Bli kjent med i Powerpoint
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Medlemsnettet Foreløpig må dere taste inn hele adressen. Direkte link kommer snart.
HVORDAN LAGE GODE WORD-DOKUMENTER
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Opprett avansert nyhetsbrev Oppgave: Opprette et nyhetsbrev med flere underliggende sider. Underliggende sider vil vises med tittel, ingress og ingressbilde.
Brukerveiledning for gruppeledere
Tilpasset fremvisning i PowerPoint
EVurdering Et webbasert system for elektronisk vurdering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av elektronisk system for vurdering av forskningssøknader.
Matematikk-natursti for trinn 1
Fag / tema Norsk, kunst og håndverk, matematikk, engelsk, samfunnsfag
TIBE EDIT brukerveiledning Etter gjennomgang av denne presentasjonen skal du være i stand til å opprette nye sider, sette.
Lage e-post med bilde som vedlegg
Brukerveiledning til NHOs PowerPoint-mal
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •Epost •PPS •Studentweb •Its learning.
Manual for bruk av Storylineverktøykassa Laget av Åse Skiftun.
IT For medisinsk sekretær Fredrikstad Kai Hagali
Forside/oversikt Fag / tema Historie Trinn 9. trinn
Forside/oversikt Her kan du sette inn et bilde som illustrerer
Dokument med bilde, formatere i Word
Fag / tema Natur- og miljøfag Trinn 2. – 7.trinn
Storyline Fag / tema Historie/samfunnsfag – engelsk - norsk Trinn
Forside/oversikt Fag / tema
Søknad om utstyrsmidler for grupper. Finn ”verktøykassa til gruppa Klikk på ”søknad om midler” Du får opp bilde for innlegging av brukernavn og passord.
1 (Helst) alle, men minst 1 i gruppa oppretter følgende: Personlig hjemmeside (indexside) Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle allmennlærerfaglig.
Manual for skoleavis i 6. klasse
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2008 (Klikk for å komme til neste side)
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
Forside/oversikt Fag / tema Eventyr Trinn 1.trinn
Fag / tema Matematikk Trinn 1.klasse
Forside/oversikt Fag / tema Sosial kompetanse, Norsk og KRL Trinn
Mandag 8. November Powerpoint..
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
10 regler for å skrive for web
BasWare PM bestillingssystem - selvstudiemateriell:
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
1 BasWare PM bestillingssystem - selvstudiemateriell: 1.Opprette anmodning/bestilling (denne presentasjon) 2.Godkjenne bestilling (egen presentasjon) 3.Utføre.
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2002 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2001 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
KUNST & HÅNDVERKSBLOGG
Velkommen til foreldremøte 7/ rød. Klasse 3 rød 22 elever, 13 jenter og 9 gutter Sosialt miljø: En godt sammensveiset gjeng Inkluderende klassemiljø.
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Registrering av testresultater Trinnene i prosessen Logg deg inn på Admin-sidene Opprett en ny test Legg til testresultater Registrer.
Uke mars Verdiord: Lydighet Vi holder på å lære oss gitargrepet D i musikk. Da kan vi spille «Ro,ro, ro din båt og «Fader Jakob».
Foreldremøte 2. trinn 14. September Presentasjon av lærere på 2. trinn:
Uke nov.- 4.des. Uke nov.- 4.des. Ord å forklare: Håp Ord å forklare: Håp.
Datakortet – Modul 3 Word 2003, Kap Modul 3.
Vårrengjøring med Fabrikam
Digital kunst, kultur og kommunikasjon Arbeidskrav 2b, Hioa høst 2016 WORKSHOP: FOTOGRAFI I SOSIALE MEDIER Elisabeth og Anne Gro.
Bruksanvisning for innsetting av logo
Tittel med bildeoppsett
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Tittel på opplæringspresentasjon
Tittel med bildeoppsett
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
Slik setter du inn lysbildet i presentasjonen
Titteloppsett Undertittel.
Tittel med bildeoppsett
Utgiftsrefusjoner Høgskolen i Østfold
Fag / tema Samfunnsfag Trinn
Forside/oversikt Fag / tema Naturfag Trinn 4.trinn
Utskrift av presentasjonen:

Fag / tema VÆRET Naturfag Trinn 3. trinn Bli kjent med ulike værtyper. Vind, Nedbør, snø og regn, temperatur, Værtegn, værmelding Mål Tidsbruk 4 uker, ca 6 timer pr uke (inkl. uteaktiviteter/ utedag) Beskrivelse Forarbeid inne. Gjennomgang av det vi skal erfare ute. Lekse er å føre værlogg. Erfare vær og varfenomen ute. Eksempel, vind, snø, regn, kulde, relativ temperatur.Øve på å bruke måleinstrumenter; termometer og linjal/ målebånd Denne malen er laget slik at du skal kunne utvikle dine egne visninger i det virtuelle læringsrommet. Bruk malen til å dokumentere et spesielt undervisningsopplegg som du ønsker å dele med dine kolleger eller videre ut i kommunen eller resten av landet. Det finnes også en mal på engelsk som gjør det mulig å dele med resten av verden. Slik gjør du det: Bruk malen til å beskrive din egen prosjektinformasjon ved å bruke de punkter og opplysninger som er angitt i de kommende sidene i denne PowerPoint presentasjonen og i de innsatte word-dokumentene. Når du er ferdig med føre inn de opplysningene du ønsker, sletter du bare det som du ikke trenger å svare på, slik at din presentasjon beskriver ditt undervisningsopplegg. OBS! Når du skal angi tittelen på ditt undervisningsopplegg må du gå til Vis, Maler, Lysbildemal og erstatte <Sett inn tittel> med din egen tittel. Her kan du også sette inn et bilde som vises på alle sidene under Innholdsbanneret. Klikk deretter på Lukk malvisning. Slik vises tittelen (og bildet) på alle sidene. Åpne Fil-menyen og velg Lagre som… og lagre dokumentet som en PowerPoint-fremvisning. Når du har fullført alle sidene (husk å lagre underveis) kan du distribuere ditt undervisningsopplegg. Vær, temperatur, nedbør, snø, is, vind, værtegn. Søkeord Utarbeidet av Merete Moberget Merete.Lindberg.Moberget@elverumskolen.no Dokumentasjon

Undervisningsopplegg Lage en værstasjon Observere været i 4 uker, bruke forskjellige observasjonsskjema, eller værbok. Lage klassens værvegg Uke1: lage værbok, værstasjon, Vind er tema denne uka Uke2: Mer utstyr til værstasjonen, måle is på tjernet. Vind Uke3: varm og kald luft Uke4: nedbør- snø, vann. Slik setter du inn et nytt objekt: Åpne Sett inn på menyen og velg Objekt… Sjekk om den filtypen du har finnes ved å bla i rullefeltet Objekttype: Så merker du av for Opprett fra fil og klikk for Bla gjennom… og finn den filen som du ønsker å sette inn.. Velg Vis som Ikon og trykk på endre Ikon, deretter skriver du en beskrivende tekst i tekstfeltet Tekst: og trykker OK Plasser ikonene nederst på bildet. Du kan åpne Vis-menyen, velge Rutenett og støttelinjer… og klikke av for Vise rutenett på skjermen, så vises et rutenett som hjelper deg med å ordne ikonene på linje. Dokumentasjon

Noen nyttige lenker: http://www.nrk.no/ekstremver/ http://nordnorsk.vitensenter.no http://www.vitensenter.no http://www.forskningsdagene.no/c29426/artikkel/vis.html?tid=29593 http://www.tv2.no/storm/fakta/index.jhtml?markedId=2367 http://www2.storm.no Her kan du legge til andre ressurser som du vil bruke i ”opplegget”. Fyll ut mer…………

Evaluering Eksempel på elevarbeider: Utfylling av forskjellige værlogger. Malerier av vind Elevene har lagd vindpølse, regnmåler og barometer Logg fra arbeidet Se vedlegg Evaluering Dette fungerte greit. Det var nødvendig å være to lærere i og med at vi hadde 28 elever som skulle aktiviseres ute. I ettertid har jeg funnet flere - og bedre værlogger enn de jeg valgte å bruke. I tillegg til det beskrevne arbeidet hadde vi en overnatting på skolen hvor vi lagde varmluftsballong og sendte opp, dette var veldig gøy både for barn og voksne. Det er viktig å gjøre ting så enkelt som mulig. En ting som kan være vanskelig er å finne plassering til nedbørsmålere og vindpølse, derfor er det viktig å tenke nøye gjennom hvordan man skal løse det. Elevene liker veldig godt eksperimenter. Termometer er vanskeligere å bruke/ lese enn man skulle tro, og det er nok lurt å øve litt på det i forkant. Eksempler: Lag ett dokument som beskriver deg og din skole. Sett gjerne inn bilder som viser deg og dine elever i læringssituasjoner. Bruk Word eller PowerPoint. Lærervurderinger: Tanker og kommentarer fra deltakende lærere, samt råd til nye gjennomføringer.

Søbakken skole er Elverums største barneskole med ca 350 elever Søbakken skole er Elverums største barneskole med ca 350 elever. Skolen ligger idyllisk til ved Sagtjernet. Vår, sommer og høst er det fine bademuligheter. I tillegg er det fint å fiske, padle og ro. Tjernet byr også på mange vannplanter og smådyr. Om vinteren har vi et eget skianlegg og en herlig akebakke som ender på isen på Sagtjernet. Jeg heter Merete Moberget. Jeg tok lærerutdanning i Elverum og var ferdig i 1989. Etter det har jeg tatt litt videreutdanning, bla 60 stp Uteskole, med vekt på Naturfag. For tiden er jeg kontaktlærer på 3. trinn. I tillegg har jeg 2 timer uteskole i stillingen min. Dette er morsomme, krevende og utfordrende arbeidsøkter.