BarentsWatch Kaffeinfo august 2011 Gjermund Haugen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Visjon: Norge skal være verdensledende i planlegging, koordinering og gjennomføring av søk- og redningsoperasjoner til havs i Nordområdene.
Advertisements

Flytskjema Skadeerstatning PTSD WARFOG © Gjøre noe? NEIJA Skadet soldat Dette er en grov oversikt over den prosessen involvert.
VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
Frank Arntsen, Statens kartverk Møte i Faglig forum for Barentshavet og områdene utenfor Lofoten Tromsø 31. januar 2007.
Informasjonsflyt i havfiskeflåten. Havfiskeflåten drifter året rundt over alt •Skagerrak •Nordsjøen •Norskehavet •Barentshavet •”Ishavet” •Vest av de.
Hvilken nytte kan fiskerinæringen ha av
Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004.
NVU – aktører De som presenteres her er: •HiA •HiB •HiNT •HiST •UiS.
Styringsmodeller Lars Tveit, KS.
Eksternfinansiert virksomhet F Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet.
Presentasjon av forskningsprosjektet Styring mot gevinst -
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Ansvarlige innkjøp.
E-samhandling 1-2 linje i Vestfold - en ny start Kommuneoverlege Ole Henrik Augestad Sandefjord kommune ehelseseminar, Sandefjord,
Hva skal prosjektet levere? Til hvem? Ved Prosjektleder Berit Johne.
Gode hver for oss, bedre sammen. Status og milepæler.
Tjenesteorientert arkitektur Hvordan statistikkproduksjonen støttes og forbedres av en tilpasset IT arkitektur Nordisk statistikermøte København.
- TIL NYTTE FOR SAMFUNNETSTEDSDATA GEODATAPLANEN 2013 KARTVERKET.
Elektronisk saksbehandling og arkiv
Samordning, arkitektur, PKI Hva skjer? Endre Grøtnes, Statskonsult
PRINSIPPER FOR FORELDREVEILEDNING
Gruppearbeid til bolk I for emnet Digital forvaltning (DRI 1001)
AREALIS I 9-K - samarbeid med Fylkesmannen Eidsfoss AREALIS I FULL SKALA - VESTFOLD FYLKE Tiltak og resultater Temakart som beslutningsgrunnlag.
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
Kompetansemegling i Rogaland
Nye forretningsprosesser Pensum: Olsen, kap
TAKK!. Hvorfor blir Lokal-Sentral innlemmet i IHR?
Kommunehelseprofiler - et redskap i planarbeidet i kommunene Nasjonal plan- og folkehelsekonferanse i Fredrikstad Prosjektleder Michael Kaurin.
Gruppearbeid til bolk I for emnet Digital forvaltning (DRI 1001) Frist for levering av skriftlig rapport fastsettes av hver enkelt gruppelærer med seneste.
Livet i havet – vårt felles ansvar Olav Lekve, FiskeridirektoratetSkreifestivalen 2013 ”Skreien trives og vokser på trær”
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Stokmarknes 26. januar 2009 v/ Bård Larsen Daglig leder i HEVA.
Digitalisering handler om mer enn teknologi.
HALO – værtjenester til spesial brukere
Fremtiden er elektrisk
Prosjektbeskrivelse PROSJEKTNAVN Forklaring til presentasjon:
Klima Service Senter (KSS)
Hva har vi sett? Hvilke råd har vi gitt? Hjelper rådene?
Prosjektbeskrivelse PROSJEKTNAVN Prosjekteier: …
Gruppearbeid til bolk I for emnet Digital forvaltning (DRI 1001)
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Forsvarssjefens landmaktutredning
Vegvesenprosjektet Nina Larsgård.
Utlysning av studentoppgave
Gruppearbeid til bolk I for emnet Digital forvaltning (DRI 1001)
Gruppearbeid til bolk I for emnet Digital forvaltning (DRI 1001)
Prosjektbeskrivelse PROSJEKTNAVN Prosjekteier: …
Prosjektbeskrivelse PROSJEKTNAVN Prosjekteier: …
rapportering og kvalitetssikring
Kommunikasjonsstrategi for Meteorologisk institutt
Arbeids- og referansegruppe for observasjonsplanlegging
Faglig arena Arkivverket
Mandat for ferdigstillelse av Noark 5 tjenestegrensesnitt
Oppfølging av hendelsen
– nærmere målet om kun én gang
I 2016 leverte vi sluttrapporten fra Foranalyse dokumentasjonsforvaltning og arkiv. Med vi, mener jeg en gruppe bestående av representanter fra en rekke.
Styringsgruppemøte Allforsk 20. Mai 2019
Utskrift av presentasjonen:

BarentsWatch Kaffeinfo - 31. august 2011 Gjermund Haugen Nestleder VNN, ressursgruppemedlem

Hva er BarentsWatch Først – hva er nordområdene? (vise til kartet) Husk – i met.no’s strategiske plan sier vi at et av de fem strategiske satsningsområdene er å satse på nordområdene. Og hva er BarentsWatch? BW er både et samarbeid – og en nettportal. Fire departement og flere etater er involvert, med Kystverket i spissen for portalen. Målet for den nye nettportalen som skal gå på lufta i mai neste år, tar mål av seg til å bli – ikke mindre enn - den foretrukne informasjonskilden for mennesker som søker informasjon om de nordlige kyst- og havområder. Prosjektet har til nå 27 bidragende partnere i form av statlige etater og forskningsinstitusjoner. Dataene de ulike samarbeidspartnerne sitter på, hver på sin kant, blir grunnlaget for de tjenestene den nye portalen vil tilby. Portalen vil slik kunne presentere et samlet bilde av en rekke temaområder innen sitt geografiske område. Dette har ikke vært gjort tidligere. Gjennom å være med i BW kan met.no realisere nordområde-målsetninger i strategisk plan.

Samarbeidende etater BW NIVA (HRS) IRIS (Toll- og avgiftsdir) UNIS UiT Sjøfartsdir SINTEF NORUT Polarinstituttet (Politidirektoratet) KSAT FFI NILU (DSB) Kystverket Nansensenteret Norsk romsenter Oljedirektoratet met.no Statens kartverk Havforskningsinstituttet (Forsvaret – FOH) Fiskeridirektoratet Klif DN BW Samarbeidende etater Mange av samarbeidende etater i BW samarbeider vi allerede med, dere ser igjen Norsk romsenter, Kystverket, NILU og flere andre. Som dere ser – mange samarbeidspartnere, men met.no er en av få etater i styringsgruppen. Dette gir oss muligheter. Hvilke? vi har allerede bidratt relativt mye i prekvalifisering og leveransen til Kongsberg Spacetec som skal levere portalløsningen, særlig innen metadata – fordi dette er noe vi er gode på Har allerede fått et av tre oppstartsprosjekter – som går på oljedrift

met.no viktig part Ifølge brukergruppen En av få etater representert i styringsgruppen Har fått ett av de tre ”rask gevinst”-prosjektene – oljedrift (FoU, Bergen) Har bidratt med prekvalifisering og kvalitetssikring av leveransen til anbudsvinneren Kongsberg Spacetec (IT)

BW - er altså en portal – som leverer tjenester: Sørge for at data, metadata og produkter blir tilgjengelig, samt følge opp tilbakemeldinger - Prosjekt-støtte: som støtter opp om punktet over som utvikler nye produkter og tjenester Met.no ønsker å bruke kvalitetsmål aktivt dvs … si noe om kvaliteten av det vi leverer og – vise at dersom vi får prosjektstøtte kan vi utvikle og levere enda bedre produkter - Kommunikasjon: Artikler og informasjon om forskning, utvikling og tjenester. Type artikler som ikke vil passe her er artikler om daglig vær – dette er yr-artikler. Men en artikkel om det polare lavtrykket som dukket opp nord for Spitsbergen – noe som er helt uvanlig – ville passe her. Værrekorder for Ny Ålesund. .. O-l. -

Organisering Styringsgruppe med Roar Skålin Prosjektledelse Kystverket Ressursgruppe med undertegnede Brukergruppe Styringsgruppe med Roar Skålin Prosjektledelse Kystverket Havbruksnæring Hos met.no Ikke behandlet i direksjonen (men både Roar Skålin og Øystein Hov er direkte involvert) Prosjektleder (ressursgruppemedlem) har knyttet til seg relevante personer i alle divisjoner Ressursgruppa møtes så ofte som fire ganger i året Brukergruppen er Brukerpanelet består av representanter fra følgende interesseområder: ·        signaler om at brukergruppen ser på met.no som viktige bidragsytere til nye tjenester Forvaltning Miljøorganisasjoner Maritimenæringer Mediebedrifter Offshorenæringen Forskning Fiskerinæringen

Involverer hele instituttet MetKlim Behov Koordinering KOM Andre portaler Interninformasjon FoU Prosjektforslag Posisjonering Rask gevinst-prosjekt IT Styring Prekvalifisering Portal - metadata ADM Avtaler BW v/met.no Nevn navn Stasjon Hildegunn IT Mari wang

Prosjektforslag til lansering mai 2012 Is-statistikk Ismodell Isfjell Reanalyser - klimadata for havet, påvirkning av isutbredelse Polare lavtrykk – sannsynlighetsprognoser Oljedrift Harmonie? Nowcasting fra satellitt Satellittdeteksjon av forurensning Hvilke av disse kan vi ha klare til primo mai 2012? Hva met.no ønsker/ tror at vi kan bidra med fram til lansering i mai 2012. Noen eksempler.