KOSTRA arbeidsgruppe Data gjennom året

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Halsa Interkommunale Psykiatriske Senter
Advertisements

PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Opplevd kvalitet og målt kvalitet: Brukerundersøkelser: Målgruppe: - brukere av hjemmetjenesten (18 indikatorer) - beboere på inst. (24.
1 TUD – erfaringer og problemstillinger sett fra kommunehelsetjenestens side Trond Hatling.
Brukerforum for VigoVoksen Bodø 4.9
NØKKELTALL Sør 6 KOSTRA systematiserer kommunenes rapportering til Statistisk sentralbyrå i tre typer indikatorer og nøkkeltall:   Kommunenes prioritering.
1 KOSTRA KOmmune-STat-RApportering Av Jon Olav Folsland 1. april 2006.
Kommuneoverlege Madli Indseth
Oppfølging av studenter: Kontroll av registrering og betaling Det er nødvendig å føre kontroll med registrering av studenter hvert semester. Vi har rapportering.
Kommunale boliger i Kostra Muligheter og begrensninger.
IPLOS –sammenstilling av ferske indikatorer for kommunene og hva betyr disse for egen tjeneste/omsorgstrapp, ressursbruk etc. v/Geir Halstensen, KS.
Regionale seminarer om økonomiske virkemidler i samhandlingsreformen og styringsdata Direktør Gudrun Haabeth Grindaker, KS.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Brukere per årsverk i biblioteket Indikator A2. brukere per årsverk Mål Vise hvor store personalressurser som stilles til disposisjon for bibliotekets.
Kvalitetssystemet Kvalitetslosen – 4 moduler
Nøkkeltall status og utvikling i helse- og omsorgssektoren
Programområde 2 Oppvekst 1.Mål og resultater for programområde Hovedmål – Gi tilbud til barn og ungdom i forhold til deres tjeneste- og hjelpebehov Delmål.
Budsjettdrøfting i bystyrekomite for oppvekst og utdanning 12. oktober.
”POST 5 SER DEG”  INNLEDNING  PRESENTASJON AV AVDELINGEN  NOEN ORD OM SENTRALE ASPEKTER VED MILJØTERAPIEN  KJENNETEGN VED PASIENTGRUPPEN  DEN PRAKTISKE.
Levanger kommunestyre "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne Gjennomgang av barneverntjenesten i Levanger.
Lokale forhandlinger 2010 Utdanningsforbundet Bergen.
Hva sier tallene oss?.
Helsedirektoratet Data om kommunalt arbeid for personer med Rusmiddelproblemer _______________________________________ Et prosjekt gjennomført i perioden.
ASSS Kultur, Tromsø 2 – 3. november 2010 Jan Aarak, KS
Lavangen kommune, 9465 Tennevoll 1 Erstatningsordning tidligere barnevernsbarn Bakgrunn: Styret i KS. Troms ber Rådmannsutvalget.
Veiledningsprosjektet Anne Eilen Temte rådgiver Helse- og sosialavdelingen Fylkesmannen i Østfold.
Kap. 9 – Computer Intelligence How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen,
Samling for privatskolene 19. mai 2008 Bruk av elevdata (Vigo)
Arbeidsgruppe KOSTRA IPLOS/KOSTRA Indikatorbehov.
1 1 Ny versjon (3) IPLOS Møte i KOSTRA arbeidsgruppe Bjørn Gabrielsen, SSB.
1 1 KOSTRA kommunehelse og pleie og omsorg Nytt spørsmål om tannhelse i Skjema 1.
1 1 Kartlegging av data om lokalmedisinske sentre Bakgrunn, utfordringer og anbefalinger.
1 1 Kartlegging av bemannede boliger innen pleie og omsorg Borgny Vold SSB
MÅLINGER ER BRA - GOD STYRING VIKTIGST Jan Ubøe, professor i matematikk ved NHH.
1 1 IPLOS KOSTRA arbeidsgruppe 09. april 2011 Bjørn Gabrielsen.
Lokalmedisinske sentra –SSB Et kartleggingsprosjekt med statistikk for øyet.
HELSE OG FAMILIE – MED UTGANGSPUNKT I KOMMUNEBAROMETER Helse generelt med god plassering i barometer: I tillegg fra eldreomsorg:
1 1 KOSTRA arbeidsgruppe IPLOS Møte SSB, 02. april 2009 Bjørn Gabrielsen, SSB.
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
Beregningsmodell for hverdagsrehabilitering
KOSTRA arbeidsgruppemøte
Generelt GSI-samling 21. september 2017 Ingrid Damlien Haraldsen
KOSTRA arbeidsgruppe IPLOS
KOSTRA arbeidsgruppe rus- og psykisk helsearbeid
Beregningsmodell for hverdagsrehabilitering
KOSTRA kommunehelse og pleie og omsorg
EDAG og a-ordningen Besøk Universitetet i Bergen Britt Visedo - Bluegarden 12. Mai 2014.
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Landkreditt og avlingsskade 21.august
Årsmelding 2013 Menneskelige ressurser (HR)
Gjesteløsning Tom Myren – oktober 2013.
Gruppe 1 - Kunnskapsgrunnlag
Evaluering av «MUSIT Ny IT-arkitektur»
Barnevern – oppsummering av bydelsstatistikken for 2018
Brukernavn for internasjonale studenter (UTV)
Utskrift av presentasjonen:

KOSTRA arbeidsgruppe Data gjennom året Møte SSB, 10. mai 2012 Bjørn Gabrielsen, SSB

Erfaringer indikatorer I 2011 besluttet KOSTRA-arbeidsgruppe å innføre indikator som viser kostnader pr. oppholdsdøgn i institusjoner Beregnes som kostnader funksjon 253 delt på antall oppholdsdøgn gjennom året Oppholdsdøgn beregnes som dager mellom innskriving/utskriving. Både inn og utdato telles med. For opphold utover året settes start til 1/1 eller 31/12 På nivå 3 presenteres tall for både langtid- og korttidsopphold Generelt få kommentarer/forespørsler på indikatorene Ikke tatt i bruk i kommunene? Etter to prøveinnsendinger er de opprinnelige problemene i krypterings- og innsendingsrutinene rettet opp. De som har vært med i prøveinnsendingene har begynt å få erfaring og det har vært få problemer knyttet til bruk av teknologien knyttet til innsending av IPLOS data. Utsending av informasjon nødvendig for pålogging til sendemodul er den delen av innsendingen som har vist seg mest problematisk. Uten tvil har de fleste kontaktene vi har hatt med kommunene dreiet seg om hvilken PIN kode som skal brukes ved pålogging. Det kan virke som om kommunens kostra ansvarlig ikke var seg bevist rollen med å videreformidle denne informasjonen til de som var ansvarlig for innsending av data. Vi har nå valg å satse på å bruke samme autentisering som ved KOSTRA for øvrig så vi venter at problemet løser seg selv etter hvert som kommunene blir vant til prosedyrene for innsending. I de tilfellene hvor vi fikk forespørsler om problemer med bruk av innsendingsprogrammene dreide det seg ofte om feil bruk av lokalt fagsystem. Dette sammen med ofte manglende kunnskap om hva som må registreres for at data skal sendes inn leder meg til å spørre meg selv om kommunene har tilstrekkelig oppleæring av bruk av eget fagsystem. En del kommuner sendte inn data før de hadde oppgradert egne systemer. Manglende kunnskap om at nye systemer ble lagt ut samt at nye versjoner ble lagt ut sent var årsaken til dette.

Resultater Svært stabile tall over utgifter pr oppholdsdøgn For store tall på antall dager sammenliknet med beboere 31/12 Kommuner slurver med avslutning av opphold? Store tall på overbelegg gjennom året? Behov for å justere for overlappende perioder? Gis alltid informasjon om opphold er rullerende? Dubletter?

Timer gjennom året - kjernetjenester 9 prosent av alle tjeneste-registreringene mangler oppgitt timer i uken 1/5 av alle registreringer av avlastning utenfor institusjon SSB har ikke fått gjennomført forsøk på å estimere timer for uoppgitt

Konklusjoner data gjennom året Statistikk over kostnader pr. døgn relativt stabilt på tvers av kommuner For stort avvik mellom beboere ved utgangen av året og oppholdsdøgn Problemet må utredes Timer gjennom året: Oppholdsdøgn er i utgangspunktet enklere statistikk og videre arbeid med dette bør sluttføres før man forsøker å etablere statistikk over timer gjennom året Deler av problemstillingene vil være de samme for begge Dersom det viser seg at overlapping av tid er problemet vil trolig ikke timer gjennom året kunne beregnes