Fasteaksjonen som det diakonale prosjektet i reformasjonsjubiléet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Advertisements

Profetene i Det gamle testamente
”Sammen bygger vi kirke i verden” Anne Birgitta Langmoen Kvelland
1. Peters brev Kombinerer det daglige/praktiske med veldige syner og storarta framtidshåp Mange referanser til Skriften (GT): - Mosebøkene.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Hvem er Jesus?.
En tjenende kirke Guds kjærlighet til alle mennesker og alt det skapte, virkeliggjort gjennom liv og tjeneste Visjonen for Den norske kirkes diakonale.
Martin Luther Martin Luther ble født i Tyskland i 1483.
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
KVELDSAVSLUTNING Et lys – du kan være et lys DEN NORSKE KIRKE
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
Tre håndfuller vann for livet.
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Lys til verden 2010/2011  6 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  I den mørke årstid, la oss tenne lys og være med og gjøre Jesus.
Oppsummering 101 things to do and know. 11.oktober Bibelen som rettesnor Bibelmixen Mennesker har verdi, hvem bestemmer verdien? Har man samme verdi som.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
TILBEDELSE … med og uten musikk.
Den store bibelske fortellingen
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1

1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
Problemet og løsningen:
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
18. aug – 9. sept Hvorfor? Stortingsvalget 2013 blir et verdivalg. Jesus sier at hans kirke er verdens lys og jordens salt. Derfor er det ingen.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
Hvem er jeg? 1.
Jeg tror på Den Hellige Ånd … syndenes tilgivelse.
Bibelselskapet er 200 år i år Målet er at alle mennesker skal kunne kjøpe en Bibel på et språk de kan forstå til en pris de kan betale. Neste år feirer.
Dette dokumentet er hentet fra ressursbanken.no (Den norske kirke) og kan brukes fritt til ikke-kommersielle formål.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Velkommen til semesteråpninggudstjeneste 21. august Sang og musikk – M-team Preken – Eivind Bergem Dåp Presentasjon av konfirmanter Kollekt til Internasjonal.
V Status, utfordringer og strategier. for Den norske kirke 2015 – 2018, vedtatt av Kirkemøtet: Mer himmel på jord Kirken vitner i ord og gjerning om.
Den ortodokse kyrkja. Fakta  Ortodoks tyder å halde seg til den rette trua/læra eller å halde seg til den rette lovprisinga og tilbedinga av Gud  AUSTKYRKJA.
DEN KATOLSKE KYRKJA Oppbygging Hovudtrekk. Katolsk tyder «for alle mennesker» Spredd over hele verden, spes. Latin-Amerika og Nord- Amerika. Ca halvparten.
Ikke langt borte fra Gud rike. Hvor er du? Ikke langt borte fra Guds rike Langt borte fra Guds rike Midt i Guds rike Gud er langt borte...
NÅDE. Ei nådeforteljing… NÅDEN KOSTAR ALT FOR DEN SOM GIR… MEN INGENTING FOR DEN SOM TEK IMOT…
Jubileumsåre t 2017 Fredrikstad by 450 år Reformasjonen 500 år Status – september 2016.
Å fremelske nådegaver og naturgaver for hverandre i menigheten.
-en stor familie av nasjonale kirker
Utrustet! «min kirke!» MATT 16: 18
Efeserne 2,8-10.
Dei 10 boda.
Bibelens troverdighet
Salige er de fattige i ånden
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
REFORMASJONEN.
Hvor er vi som kirke? Funn fra «Kirken i Stavanger mot 2020».
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Obs. Denne presentasjonen er ikke ment å vises til barna
- til Gud og til andre mennesker
Å fremelske nådegaver og naturgaver for hverandre i menigheten
Jeg tror på Den Hellige Ånd … syndenes tilgivelse
Hvem er jeg? 1.
Evangeliet for dummies
Guds vrede.
Hva vi eier og har i Jesus Kristus.
“Disippel-høring”.
Johannes 16, Om sorg og glede
Kristendommen.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE KONFIRMANTÅRET
Død og håp 1.
Den Hellige Ånd 1.
Utskrift av presentasjonen:

Fasteaksjonen som det diakonale prosjektet i reformasjonsjubiléet Inspirasjonssamling Sundvolden 28.1.17

NÅDE Hovudtema for reformasjonsjubiléet: Rekkefølgja av gode gjerningar og frelse bytte plass ved reformasjonen. Dette tema er dagsaktuelt, t.d. når Visjon Norge seier at vi blir frelst av nåde, men for å få eit ønskt resultat, hjelper det med betaling... Eller når støtte til Israel blir knytt til Guds frelsesplan.

Nokuthula Ndaba

NÅDE Hovudtema for reformasjonsjubiléet: Før reformasjonen: Gode gjerningar Frelse Luther: Frelse Gode gjerningar, kjærleiksgjerningar Rekkefølgja av gode gjerningar og frelse bytte plass ved reformasjonen. Dette tema er dagsaktuelt, t.d. når Visjon Norge seier at vi blir frelst av nåde, men for å få eit ønskt resultat, hjelper det med betaling... Eller når støtte til Israel blir knytt til Guds frelsesplan.

Avlatsbrev er verdilause! Gje heller pengane til dei fattige! Luther: Avlatsbrev er verdilause! Gje heller pengane til dei fattige! Tese 43: «Ein må opplyse dei kristne om at den som gjev til dei fattige eller lånar til dei naudlidande, handlar riktigare enn den som kjøper avlat». Tese 45: «Ein må opplyse dei kristne om at den som ser ein naudlidande og kjøper avlat utan å hjelpe han, han oppnår ikkje pavens avlat, men Guds vreide».

Film: Luther og pengebruk

Kyrkjemøtet 2016: KN og Den norske kirke vil samarbeide om fasteaksjonen 2017 og 2018, slik at dette blir reformasjonsjubileets diakonale prosjekt

- Det er viktig for kirken at reformasjonsmarkeringen ikke bare blir seminarer og festtaler, men at markeringen også kan bidra konkret til at vi hjelper hverandre som medmennesker på jorden, mener preses Helga Haugland Byfuglien, som leder hovedkomiteen for reformasjonsåret i Norge. - Det var klart fra første stund at vi ønsket å ha et diakonalt prosjekt som en sentral del av markeringen. Vi fant ut at den beste måten å gjøre det på, var å gå i samarbeid med Kirkens Nødhjelp om fasteaksjonen. Derfor utfordres menighetene våre til å satse ekstra sterkt på fasteaksjonen i 2017. Når aksjonen har fokus på alle menneskers rett til rent drikkevann, er dette noe som direkte angår temaene for reformasjonsmarkeringen, både «Skaperverket er ikke til salgs» og «Mennesker er ikke til salgs». Jeg håper at fasteaksjonsmateriellet som kommer fra Kirkens Nødhjelp, blir brukt aktivt i gudstjenestene, sier Helga Haugland Byfuglien.

Reformasjonskomitéen/Kyrkjemøtet 2016: «Temaene skal profileres ved bruk av dagsaktuelle bilder»

Samfunnsmessige konsekvensar av reformasjonen: Tese 1: «Då vår Herre og Meister Jesus Kristus sa: Gjer bot osv (Matt 4,17), ville han at heile livet for den kristne skulle vera bot» Det heilage livet skal levast i verda, ikkje i eit lukka kloster Ad pkt 1: Luther: "Kva er ein kristen skomakar? Det er ein som lagar gode sko.« Ad pkt 2: Lesing og forståing av Bibelen var ikkje lenger reservert embetsverket. Førte til lese- og skriveopplæring. Luther: «Kva er ein kristen skomakar? Ein som lagar gode sko.»

Samfunnsmessige konsekvensar av reformasjonen: Det allmenne prestedømet: Bibel og salmar skal vera på morsmålet Alle har ansvar for kyrkja sitt liv (jfr rådsstrukturen i kyrkja) Denne tanken siva ut i samfunnet elles og har vore med og prega demokrati-utviklinga (alle har éi stemme kvar)

Reformasjonen 500 år 2017: Fasteaksjonen 50 år Kirkens Nødhjelp 70 år KN 70 år og Fasteaksjonen 50 år skal støtta opp under reformasjonsmarkeringa. Eit rundt tal har ingen magi i seg og er i seg sjølv ikkje noko spesielt. Men det er eit høve til å løfta fram den saka det gjeld. Fasteaksjonen 50 år Kirkens Nødhjelp 70 år

Fasteaksjonen Tema: Vatn. Skaparverket er ikkje til sals I sitt vesen diakonal Dagsaktuelt uttrykk for følgjene av reformasjonen (det heilage livet skal levast i verda) KNs arbeid ute. Døme: PETS-grupper, Tanzania PETS= Public Expenditure Tracking System («korrupsjonsjakt») Dagsaktuelt uttrykk for følgjene av reformasjonen (det allmenne prestedømet)

Korrupsjonsjakt i Tanzania (film publisert av NORAD) https://www.youtube.com/watch?v=QCfmJrjagX4

«Den norske kyrkja som ei luthersk folkekyrkje har 3 viktige kjenneteikn: a. forkynna Guds ord b. kampen for rettferd c. mangfoldig kyrkje» Biskop Helga Haugland Byfuglien Ad b: I møte med urett må vi tala og handla

Film: Luther og motet til å følgja samvitet sitt Stå opp for noko Påverka dei som styrer og har makt, underskrifter