MI5 advarer universiteter på cyber spionasje. hass and associates cyber warning, MI5 advarer universiteter på cyber spionasje UK sikkerhetstjenester har.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
1 NVBF’s FORÅRSKONFERANCE – 8. JUNI 2004, REYKJAVIK, ISLAND AT SKABE ORGANISATIONER MED MENNESKER I CENTRUM – MEDARBEJDEREN OG BRUGEREN ORGANISASJONSKULTUR.
Advertisements

Lederutvikling og skreddersøm
Filbehandling (Kapittel 8)
Mer enn personvern: Internett og hemmelige tjenester Vegard V. Hansen, 6 desember 2013.
Omstilling uten nedbemanning
Eksterne sikkerhetsproblemer og trusler Med fokus på Windows nettverk.
Smart Grønn Vekst Paul Chaffey, Abelia. Smart Grønn vekst •Samlet 48 toppledere fra ulike bransjer i 24 timer •Skulle jobbe fram kommersialiserbare forretningsideer.
Forskerskoler – nøkkelen til en bedre PhD-utdanning?
Styring av utdanning – fra global forståelse til ”New Local Governance” Faglige og politiske utviklingsverksted for aktive skoleeiere.
D ATASIKKERHET For foreldre med barn og unge som bruker datamaskin og internett - Hvilke trusler står vi ovenfor, og hvordan kan vi avverge disse?
Introduksjon til samfunnsgeografi SGO 1001
Senter for teknologi, innovasjon og kultur (TIK) - Universitetet i Oslo Jihad vs. McWorld.
Tilpasset opplæring og spesialundervisning
Coaching En innføring i begrep og metodikk
1Internasjonalisering April Internasjonale mål Delta i det europeiske utdannings-, forsknings- og innovasjonsområdet Samarbeide med kinesiske.
2 Internasjonal mobilitet i norsk høyere utdanning Margrete Søvik UMB,
Vilje til forskning Kommentarer fra Elkem av Konserndirektør Svein Sundsbø 7. april 2005.
Relevant utdanning med høy kvalitet – realistiske forventninger til norsk høyere utdanning Marianne Harg, president i Tekna NOKUT-konferansen
14 Samarbeid over grenser
Sogn Arena Forventninger til hva samarbeidsavtalen skal bringe. ”Selbu”-seminaret 2011.
Formelmagi 31-1 Begrep/fysisk størrelse
Høgskolen i Bodø – nær, nord og nyttig Høgskolen i Bodø - nær, nord og nyttig.
Dynamiske honeypotter. Definisjon av honeypot En ressurs som har sin verdi i å bli angrepet og kompromittert. Den er forventet å bli testet, angrepet.
Arne Jakobsson. Universitetsbiblioteket i Oslo, Bibliotek for medisin og helsefag Open Access Journals Arne Jakobsson Universitetsbiblioteket i Oslo Bibliotek.
Ekspertgruppe for finansiering av universiteter og høyskoler Kort om mandatet og gruppens arbeid Torbjørn Hægeland 14. mai 2014.
Utviklingsstudier - utveksling Studenter på utviklingsstudier kan ta delstudier i utlandet i 4. og/eller 5 semester Søknadsfrist (for 4. semester): 15.
Velkommen!. Velkommen! Hvorfor trenger Norge et Faglig råd for PP-tjenesten?
Introduksjon til samfunnsgeografi SGO 1001
Work-shop 1: Hvordan organisere teknologioverføringen i universitetene: Oppsummering: Innledningsforedrag ved: –Jon Sandelin, Stanford University (TLO)
NORDPLUS NABO. Hva er Nordplus Nabo Et program som skal stimulere til oppbygging av langsiktig og forpliktende nettverkssamarbeid mellom Norden og Baltikum.
HMS i Petroleumsnæringen
Freenet A Distributed Anonymous Information Storage and Retrieval System.
HMS i Petroleumsnæringen. VISJON Et godt arbeidsmiljø i petroleumsvirksomheten Et tydelig fokus på arbeidstakernes sikkerhet, helse og trivsel, på kort.
Hemmelig.
Examen Philosophicum ved Universitetet i Oslo
Consuming digital adventure- oriented media in everyday life: contents and contexts.
Vitenskapelig revolusjon ESST august Shapins fokus Ending i kunnskap om virkeligheten og hvordan sikre denne kunnskapen: –Mekanisering av naturen.
1 Kap. 57 – Cloud Computing How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen, Universitetet.
Erfaringer fra samordning og koordinert innsats i Kultur- og naturreise. Hvilke muligheter gir åpne data? Lederseminar 11. mai 2015.
Velkommen til klimatoppmøte!
Velkomstmøte for nye masterstudenter Fulvio Castellacci, senterleder TIK senter, 17. August 2015.
Forholdet mellom stat og org. I Norge er det lang tradisjon for at de som blir berørt også skal bli hørt før myndighetene gjør viktige vedtak. De store.
Muligheter for internasjonalisering Utlysning av midler 2016.
Alt du trenger å vite om Kinas cyber-krigere. Som har blitt hacket? Offentlige organer, Aviser, verktøy og private foretak-bokstavelig talt hundrevis.
Centre for Integrated Petroleum Research University of Bergen, Norway Erfaringer fra CIPR, Senter for fremragende forskning Erfaringer fra start og drift.
Internasjonal handel og komparative fortrinn De varene og tjenestene vi kjøper fra andre land, kalles import. Eksporten er de varene og tjenestene vi.
Investerer i Fremtidens internett Kjernekompetanse og verdiskaping i IKT - VERDIKT.
Hva er de viktigste utfordringene for en rektor? Rektor Sigmund Grønmo UHRs rektorskole 24. september 2007.
Her kan du skrive enhet/tilhørighet. Sett blank hvis dette ikke er aktuelt. Innhold i dette feltet styres her: Meny -> Sett inn (Mac=Vis) -> Topptekst.
Tips og råd Til hva dere bør tenke på når dere setter samme et business case (basert på innspill fra seminar )
Gustav Vaaje-Kolstad, IKBM, NMBU
Klinikk for psykisk helsevern og rus
Digitalisering og cybersikkerhet
Innsamling av ekstremt sensitive data til forskning
Internett har banet vei for "nye rasen" av organiserte kriminelle
The Avanti Group- Japan finner sjeldne jord innskudd brukes for
Alt du trenger å vite om Kinas cyber-krigere
Bradley Associates
Data fra fagskoler og DBHs rolle
NOKUTs strategi Fra mest kontroll til både kontroll og utvikling
Hvordan jobber FBA med internasjonalisering?
VELKOMMEN TIL INFOMØTE OM UTVEKSLING
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE OM UTVEKSLING
NFR eInfrasøknad Tips Gard Thomassen, PhD
Slik setter du inn lysbildet i presentasjonen
Store data – store muligheter: datavisualisering av et semester
Universitetet i Bergen, Institutt for Biovitenskap
Utskrift av presentasjonen:

MI5 advarer universiteter på cyber spionasje

hass and associates cyber warning, MI5 advarer universiteter på cyber spionasje UK sikkerhetstjenester har advart universiteter å være mer årvåken i å beskytte seg mot cyber-angrep av utenlandske krefter søker å pochere intellektuell eiendom på grensen av vitenskap og teknologi. Vice-Chancellors har vært orientert av Sir Jonathan Evans, utgående leder av MI5, mens universiteter Storbritannia, som representerer sektoren, forbereder seg på å utstede institusjoner veiledning om hvordan å avverge trusselen cyber. Sikkerhet sjefer har trodd i noen tid som er statsstøttet angrep fra land som Kina og Russland, ofte rettet mot å anskaffe industrielle og kommersielle hemmeligheter fra britiske selskaper, bli stadig mer sofistikerte. Nettkriminalitet er anslått til Storbritannia koster ca £27bn i året, ifølge Cabinet Office. Men universiteter, som kritiske deler av UK nasjonal infrastruktur, har nå blitt identifisert som klare mål, gitt at deres servere inneholde informasjon på nyeste verdensledende forskning. Eric Thomas,

president i UK universiteter og visekansler for University of Bristol, sa akademiske institusjoner var i faresonen fordi de hadde intellektuell eiendom "som mange mennesker ville gi deres retten armene for". "Vi tegne sektorens oppmerksomhet til disse spørsmålene," sier Professor Thomas. "Vi sier,"Du må forstå at du vil være underlagt målrettet angrep å få data." Universiteter trenger å være på høy beredskap."Ett prosjekt som anses å være et mulig mål for cyber spionasje er ved University of Manchester utviklingen av "mirakel materiale" Grafén, et funn som vant Nobelprisen i fysikk for tre år siden. Prof Thomas peker også på Bristol Universitetets senter for quantum computing, som er ledende på feltet i arbeidet med å bygge en datamaskin som kan langt overgå fart og evnen til gjeldende elektrisk- baserte prosessorer.

"Quantum Fotonikk-det er en kostbar, dyrebare ressurs for University of Bristol, og det ville være å andre mennesker," sa han. "Det er ikke bare å beskytte Storbritannias nasjonale infrastruktur-det er økonomien i fremtiden." Trusselen mot universiteter er todelt: hacking av deres computer systemer i Storbritannia, og tyveri av data fra akademikere datamaskiner når de reiser i utlandet. The Financial Times har lært at en senior akademiske ved universiteter hadde innholdet i sin laptop kopiert under en oversjøiske delegasjon besøk. Han oppdaget angrepet da han returnerte uventet tidlig til hans hotellrom for å se hans datamaskinens markøren beveger uavhengig og swaths av filer som lastes ned. University of East Anglia's klimatiske Research Unit hadde tusenvis av s hacket fra sine servere uker før 2009 København-toppmøtet om klimaendringer, i et forsøk på å undergrave akademisk forskning på emnet. Problemet for universiteter, ifølge professor Thomas, er at behovet for å øke sikkerheten går på tvers av tendensen av akademikere å være gjennomsiktig og kommende om sin forskning.

"Akademikere er ganske tillitsfulle folk og deling av data er absolutt en del av sitt DNA," sa han. "Det er noen spenning mellom å være en åpen organisasjon, og viser kolleger hva du gjør og blir mer lukket." Gitt denne kulturelle konflikten, er sektor ledere realistisk at en generisk cyber clampdown er usannsynlig å arbeide. Prioritet er å identifisere de viktigste dataene og immaterielle eiendeler i en institusjon og sikre dette er beskyttet. Noen universiteter er forstått å definere sikkert nettverk enklaver som omslutter verdifull informasjon i flere nettverk og fysisk sikkerhetskontroller. Universiteter UK vil holde en konferanse i år på cybersikkerhet. I mellomtiden, akademiske institusjoner er selv i forkant av den globale kampen mot cyber-angrep. William Hague utenriksminister, annonserte denne uken at han var å etablere et senter for cybersikkerhet basert på Oxford Martin skolen. Han sa den forskning institusjonen, som er å motta £ finansiering et år, ville "koordinere global arbeid på cyber trusler og cyber politikk" å beskytte UK sikkerhet. Les dette: