Forhandlingsutvalgenes utredningsarbeid for mulig sammenslåing av fem kommuner i Indre Østfold Fellesmøte med referansegruppene Tirsdag 1. september 2015.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forbundet arbeid med Landsmøtet 2014 Presentasjon per 27. mai
Advertisements

MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Tillitsvalgte og administrasjon - roller og ansvar Børre Rognlien 15. Mars 2012.
KOMMUNESAMARBEIDET I VESTFOLD (9-K) LAHOLMEN 14. MARS 2003 Oppsummering Referat styringsgruppen vedlegg 6.
Den ideelle kommunesammenslåing
Viktige lover og regler
Side 1 Sammen om en bedre kommune Mari Frogner Ruud – Prosjektleder Kongsberg kommune.
BMS på gausdøl BUKERUNDERSØKELSER DIALOG VIRKSOMHETSSTYRING
Prosjektet ”samhandling mellom kommunene i Sør-Trøndelag” Styringsgruppens konklusjoner og anbefalinger Orientering på KS høstkonferanse Røros, 5. november.
Fusjon HiO/HiAk - utfordringer og erfaringer
20.8, 8.9 og var historiske dager ! – Kommunestyrene i Frosta, Levanger og Verdal vedtok å ta steget ut i et ukjent, men forhåpentligvis fruktbart,
12-kommunesamarbeidett i Vestfold Strategisk plan
Buskerudbyen: Regionalt samarbeid om bærekraftig areal- og transportpolitikk.
Utredning kommunesammenslåing 2014
Fylkesmannens rolle i reformen
KRAFTSENTERET ASKIM HVORDAN HAR VI FORANKRET OG IMPLEMENTERT KORRUPSJONSFOREBYGGENDE ARBEID I ASKIM? Nettverkssamling mars 2014.
Prosess skolestruktur Handlingsprogrammet Vedtaket: For fortsatt å kunne ha skoler med høy kvalitet i en virkelighet med mindre økonomiske.
Vedtatt mai Arbeidsgiverpolitisk plattform - AGP.
Tema Rute 465 Mysen-Askim-Sarpsborg
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
Lillemoen skole Foreløpige planer for regulering, utbygging og rehabilitering Enhet for arealplan Britt Søgaard, Charlotte Norstrøm og Erik Johan Hildrum.
Kommunesammenslåing Avdeling - dato, Nye Sandefjord.
Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015.
Modellkommunene Hva er unikt?
Rømskog og kommunereformen. Stortingets oppdrag til alle kommunene (Kommuneprp 2015): Kommunene skal gjennomføre en vurdering av om de oppfyller forventingene.
File name – Page 1 Frosta, Levanger og Verdal - felles kommunestyre 14. oktober Jørund K. Nilsen Frosta, Levanger og Verdal - felles.
Kommunereform - hva skjer?
Kommunereformen i Nordland
KOMMUNEREFORMEN Presentasjon for Aurskog-Høland KrF januar 2015
Røyken alene? Eller sammen med en eller flere nabokommuner? Kommunereformen - folkemøter.
1 Ansatt i Arendal kommune -hva betyr det?. 2 Bystyret er sjefen Flertallsvedtak i bystyret er pr.definisjon riktig  Mangelfull sakstillrettelegging.
Marker Eidsberg Askim Spydeberg Hobøl Helhetsgården Hobøl Kommunereform 5K i Indre Østfold.
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
Fra ”helvete” til himmelen - eksempel på oppstart og prosess Arbeidsgiverstrategi Grue kommune v/ Anne Berit Gullikstad Kommunalsjef oppvekst (tidligere.
Strategisk næringsplan for Rana Kommune SATSNINGSOMRÅDE MARKEDSFØRING OG OMDØMME PROSESSEN OG FREMDRIFTEN.
Involvering av barn og unge. Hva er involvering? 15. november 2012 Ikke informasjon – bare en forutsetning for å få til involvering Se Forstå Akseptere.
Produkt av prosessen Intensjonsavtalen. Intensjonsavtalen er «sluttproduktet» Intensjonsavtalen har flere formål: –Formelle Gi kommunestyrene i de fem.
Temaplan Legetjenester Komité Helse og omsorg.
Gode alene – enda bedre sammen? – sørover eller nordover? Hva med kommunens egne ansatte?
Ungdomssatsinga til Nordland fylkeskommune. UNG i Nordland Hva? Hvem? Hvor? Hvorfor? Hvordan?
Veien til intensjonsavtale Åsnes, 20. april, 2016 Geir Almlid Seniorrådgiver,
RE KOMMUNE ny og varm 1 ordfører Thorvald Hillestad Kommunesammenslåing virkning på lokaldemokratiet Erfaringer fra Re Folkemøte i Averøy kommune
Regionreform på Vestlandet Formelle rammer – intensjonsavtale, møte Rune Haugsdal.
Arbeidsgiverstrategi og ledelse i Elverum kommune v/Arbeidsgruppa for arbeidsgiverstrategi i Elverum kommune For KS-nettverkssamling
Dialogmøte vedrørende utredning skolestruktur Skarnsundet Redigert
Forventningene fra Fylkesmann « Fylkesmannen forventer at det er gjort en vurdering av hvorvidt kommunen, gjennom ny kommune eller på egen hånd, er i stand.
Kommunereformen i Asker Status og veien videre Kommunestyret 26. april 2016 Ordfører Lene Conradi.
Kommunereformen og Averøy kommune -Hva betyr kommunereform for meg her i Averøy kommune? -Skal Averøy kommune slå seg sammen med annen kommune? -Hvem skal.
Politisk organisering Status. Hva er Oppgaven? Hvilke Rolle skal vi ha? Har vi hensiktsmessige Strukturer som støtter dette?
1 Verdier til hverdag og utvikling Nettverk for arbeidsgiverpolitikk Arne Skogsbakken.
Kommunal planstrategi
«Region-kommunen Ålesund»
Den gode skoleeier I Nes.
Registrering av møtegodtgjørelse
Forventningene fra Fylkesmann
DEN VANSKELIGE DIALOGEN OM INNBYGGERHØRING OG EVALUERING AV FORSØKET PÅ KOMMUNESAMMENSLUTNING I VALDRES I 2004 Et prosjekt gjennomført av Telemarksforsking-Bø.
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Kommunereformen Prosess så langt – og hva skal skje fram mot sommeren?
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Gode alene – enda bedre sammen?
DEN VANSKELIGE DIALOGEN OM INNBYGGERHØRING OG EVALUERING AV FORSØKET PÅ KOMMUNESAMMENSLUTNING I VALDRES I 2004 Et prosjekt gjennomført av Telemarksforsking-Bø.
Medlemsmøtet 12. september 2014
Eldrerådet – råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Dagens sykehusområde på Bragernes - byutviklingskonkurranse
Prosjekt tverrfaglig samarbeid barn/unge i Nordre Land kommune
Reguleringsplan for nytt næringsområde med tilhørende adkomstveg på Ausenfjellet Informasjonsmøte
Informasjonsmøter for ansatte
Verdier og visjon i nye Stavanger
PLANNETTVERKSMØTE SANDNESSJØEN 30.APR. 2019
Utskrift av presentasjonen:

Forhandlingsutvalgenes utredningsarbeid for mulig sammenslåing av fem kommuner i Indre Østfold Fellesmøte med referansegruppene Tirsdag 1. september 2015 Marker Rådhus

Agenda 1.Historikk v/Knut Espeland 2.Fremdriftsplan v/Kjersti N. Nilsen 3.Roller og verdier i arbeidet v/Knut Espeland 4.Parallelle løp. Forholdet til andre v/Håvard Osflaten 5.Visjon og kommunikasjon v/Thor Hals 6.Intensjonsavtale - prosess og produkt v/Håvard Moe 7.Prosjektøkonomi v/Åsmund Kobbevik 8.Hvis tid: Vedtakene fra de fem kommunene

Historikk Sonderingsarbeid Marker Temamøte «Indre østfold som en eller to kommuner -eller flere?» Kommunestyrenes vedtak i juni Alle 5 kommuner har vedtatt å utrede alternativet med en kommune i Indre Østfold (hele) Alle 5 kommuner har også vedtatt å utrede minst ett eller flere alternativer i tillegg

Fremdriftsplan Fase I: Intensjonsavtale som underlag for retningsvalg  Høst 2015: Arbeid med intensjonsavtalen frem til jul. Kommuner jobber parallelt med andre avtaler.  17. november: Intensjonsavtalen, som underlagsdokument, er ferdig, og presenteres for referansegruppene.  Desember: Orientering om intensjonsavtalen(e) i det enkelte kommunestyremøter  27. januar kl. 18:00 samtidige møter i kommunestyrene: Retningsvalg i kommunestyrene – hvilken intensjonsavtale skal ferdigforhandles?

Fremdriftsplan forts. Fase II. Ferdigforhandlet intensjonsavtale  Vår 2016: Ferdigstille intensjonsavtale  Forhandlingsmøter og informasjonsarbeid etter høstens mønster  16. mai: Intensjonsavtale senest ferdig  16. juni kl. 18:00 samtidige møter i kommunestyrene: Ja eller nei til ferdigforhandlet avtale  30. juni: Gitt svar til Fylkesmannen

Roller i arbeidet Forhandlingsutvalg Ordfører, varaordfører, opposisjonspolitiker og rådmann i hver kommune  Utarbeider intensjonsavtalen  Møtes hver 14. dag for felles temamøter Referansegruppe Formannskap, gruppeledere, rådmann, HTV og evt. representant fra ungd. kom.styre  Referansegruppe for forankring av forhandlingsutvalgets arbeid  Kommunevise møter 2. hver uke  2 fellesmøter ila høsten Det vil arrangeres felles møter for alle de tillitsvalgte.

Roller i arbeidet forts. Styringsgruppe – ordførerne  Utsjekk innkalling m/vedlegg og referat fra møtene  Bestillinger, for eksempel underlagsmateriale fra administrasjonen  Informasjonsansvar: eksternt, referansegruppe og eget kommunestyre Tilretteleggingsgruppe – rådmennene  Oppfølging av oppgaver og forberedelse neste møte  Dialog med prosessveileder  Informasjonsansvar internt Sekretær (Kobbevik) Samordning av arbeidet, produksjon av dokumenter og praktisk tilrettelegging. Ekstern prosessveileder (KS Konsulent) Drive prosessen, deltar på forhandlingsmøter og fellesmøter

Grunnverdier for samarbeidet  RAUSHET  TILLIT  LIKEVERDIGHET  RESPEKT  NYSGJERRIGHET  ÅPENHET  HUMOR  GLEDE

Parallelle løp Åpenhet Forståelse Kompleksitet Forholdet til andre Kommuner i Indre Østfold som ennå ikke har tatt stilling til deltakelse i 5K-utredningen, kan på et hvilket som helst tidspunkt slutte seg til utredningen. Dette forutsetter at kommunen underordner seg de prinsipper som de øvrige har forhandlet seg frem til på det aktuelle tidspunktet.

Visjoner og ambisjoner Betydningen av en visjonær prosess Tydelig målbilde – lett å formidle Eksempel på visjon for NN kommune: - En slagkraftig kommune med attraktive lokalsamfunn og gode, fremtidsrettede tjenester.

Kommunikasjon og involvering Medvirkning og forankring er vesentlige forutsetninger for en troverdig prosess. Dette kjennetegnes ved at det skal være tid og rom til å komme med innspill, og at innspillene blir ivaretatt. Det er særlig fire kontaktflater som skal ivaretas i prosessen: 1.De folkevalgte. Kommune- og bystyre, som skal beslutte retningsvalg og endelig intensjonsavtale, og kommunale råd, komiteer og utvalg. 2.Egne ansatte, med ledere og tillitsvalgte. 3.Innbyggerne, herunder næringslivet og de frivillige lag og foreninger. 4.Presse.

Prosjektøkonomi Utgiftselementer Ekstern prosessbistand fra KS Konsulent as (inntil 20 dagsverk med maksimal kostnadsramme på -> kr ,- eks mva.) Innbyggerundersøkelse – omfang og kostnad ikke fastsatt Arrangementskostnader til møter for forhandlingsutvalg og referansegruppemøter Sekretærtjenester Møtegodtgjørelse og evt. tapt arbeidsfortjeneste til politiske deltakere i kommunene (dekkes av den enkelte kommune). Finansiering Skjønnsmidler tildelt fra fylkesmannen Askimkr ,- Eidsbergkr ,- Hobølkr ,- Markerkr ,- Spydebergkr ,- Totalt kr ,- Tilsagn om statlig midler til innbyggerundersøkelse mm – kr ,- pr. kommune Søknad OU-midler på kr ,- innsendt (søknadsbehandling 3 uker)

Vedtakene i kommunene Askim

Eidsberg

Hobøl

Marker

Spydeberg