Kommuneundersøkelsen vår 2015 For NHO juni 2015. INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Bakgrunn OppdragsgiverNHO KontaktpersonPer Øyvind Langeland HensiktFormålet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kommunalt omdømme – beslutningstaker Nordmøre (ORKíde) November 2010.
Advertisements

© Synovate Leserundersøkelse for Museumsnytt •Utarbeidet for: ABM media •Utarbeidet av: Bente Håvimb •April 2011.
Rapport av markedsundersøkelse
Kjennskap til – og oppfatning av Lom juni Om undersøkelsen Undersøkelsen henvender seg mot et representativt utvalg av befolkningen i hele Norge.
EFF Omdømme Havbruksnæringen © TNS Gallup – September 2006/Anett Kalleland Devold.
Holdninger og myter om kultursponsing Ved Elizabeth C. Bjørn-Hansen og Anne-Britt Gran - Undersøkelsen er utført for Forum for kultur og næringsliv.
1 Er næringspolitikk god kommunepolitikk? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Småtinget, Kongsberg 28. august 2003.
© Synovate Gjennomført av Synovate 21.august 2008 Catibus uke 33 Norsk Fysioterapeutforbund.
Questback 2012 Questbacken er basert på svar fra de som har vært til veiledning ved Karrieresenteret i Nord- Trøndelag. Det var ca. 325 som svarte i 2012,
Hovedfunn – Offentlighetslovens konsekvenser for rekruttering til kommunale lederstillinger 3. november 2010.
Profilundersøkelsen 2008 Hovedpunkter
Kommuneundersøkelse høst 2010 for Distriktssenteret - Kompetansesenter for distriktsutvikling.
Skolelederundersøkelsen 2008 Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen.
Norges befolkningsundersøkelser - NBU ® KLP, 15. juni 2012.
PROSJEKT: UADRESSERT REKLAME Omnibus: 23. august – 30 august 2006
Befolkningsundersøkelse juni 2014 For Skatteetaten.
Innowalk Brukerundersøkelse 2009.
Brukerundersøkelse for Etat for byggesak og private planer
NBU ® Utdanningsvalg Norges befolkningsundersøkelse vår 2014 Manpower.
Brukerundersøkelse gjennomført for Bergen kommune Foresattes tilfredshet med kommunens barnehager © TNS Gallup – Politikk & samfunn Avdelingsleder.
Ekspertvurdereres erfaringer med de nasjonale prøvene 2004
Resultater NNUQ IMDi, 6. september Innledning.
Kartlegging av oppfatninger om trygghet ved transport Rune Elvik & Torkel Bjørnskau Transportøkonomisk institutt Programseminar RISIT 1-2. Oktober 2003,
Næringslivets betraktninger - på kommunal utvikling KS høstkonferanse Alta, Regiondirektør Marit Helene Pedersen.
Om undersøkelsen Kommunebarometeret er en undersøkelse rettet mot landets kommunepolitikere. Undersøkelsen er gjennomført elektronisk i perioden 23. mai.
Innbyggerundersøkelse Undersøkelse gjennomført for Enebakk kommune Opinion AS April-mai 2015.
Menn og redningsvest Gjennomført juni 2010 InFact AS.
Undersøkelse om bruk av proteinshaker og proteinpulver blant barn og unge Gjennomført november 2015.
Klikk for å redigere undertittelstil i malen OM – AV – FOR MANGFOLDIGE MUSUMSBRUKERE ved professor Anne-Britt Gran Oppdragsgivere: Kulturhistorisk Museum,
1 © 2016 Ipsos Mobilitet for synshemmede april/ mai © 2015 Ipsos.
Meldal kommune Profilundersøkelse - bedrifter 2009.
Meldal kommune Profilundersøkelse - egen befolkning 2009.
Våler - Kommunesammenslåing. Om undersøkelsen Undersøkelsen er gjennomført på telefon. Det er intervjuet 2200 personer i Glåmdalsregionen: 300 personer.
Innbyggerundersøkelse Undersøkelse gjennomført for kommunene Fredrikstad, Hvaler og Råde Presentasjon i Fredrikstad rådhus 11. desember 2015 Henrik Høidahl.
Innbyggerundersøkelse Kommunereformen Undersøkelse gjennomført i Våler kommune, Hedmark Opinion AS Juni 2016.
Innbyggerundersøkelse Kommunereformen Undersøkelse gjennomført i Stord kommune Opinion AS Mars 2016.
Norsk Finansbarometer 2016 © TNS Norsk Finansbarometer 2016.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Tracking av digitalradio-andel i Norge © TNS Tracking.
NY KOMMUNESTRUKTUR AURSKOG-HØLAND KOMMUNE JUNI 2015.
Høye lederambisjoner blant Econas medlemmer Econa Arbeidsmarkedsbarometer Ønske om å bli leder i fremtiden % %
M&L2 Kap. 5 - ver.1 Spørre- skjemaer Oslo, okt 2010.
Innbyggerundersøkelse Kommunereformen Undersøkelse gjennomført i Hægebostad kommune Opinion AS Juni 2016.
Holdninger til konkurranseutsetting av velferdstjenester Befolkningsundersøkelse gjennomført i juni 2017 på oppdrag for NHO.
Innbyggerundersøkelse Kommunereformen
Norsk Finansbarometer 2016
Om undersøkelsen E-handelsundersøkelsen er gjennomført for andre gang.
Undersøkelse gjennomført for Kommunenes Sentralforbund (KS)
Er forbrukerne prisbevisste når de kjøper bensin og diesel?
Test av eksternt bilag i Dagens Næringsliv
Kongsvinger - Kommunesammenslåing.
Lokal brukerundersøkelse for NAV-kontorene i Hordaland
Grue - Kommunesammenslåing.
Eidskog - Kommunesammenslåing.
Sør-Odal - Kommunesammenslåing.
Åsnes - Kommunesammenslåing.
Gode alene – enda bedre sammen?
H-verdi, F-verdi og RUH Betongelementbransjen
Undersøkelse gjennomført for Kommunenes Sentralforbund (KS)
Skoleutvikling B – Samarbeid
St.Hanshaugen - bydelsrapport
Utarbeidet for: Natur og Ungdom
Frogner - bydelsrapport
Nordstrand - bydelsrapport
Utskrift av presentasjonen:

Kommuneundersøkelsen vår 2015 For NHO juni 2015

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Bakgrunn OppdragsgiverNHO KontaktpersonPer Øyvind Langeland HensiktFormålet med undersøkelsen er å kartlegge kommunelederes syn på forhold som konkurranseutsetting av tjenester og kommunesammenslåing MetodeWebundersøkelse MålgruppeOrdførere og rådmenn i landets kommuner Antall intervju248 GjennomføringMai/juni 2015 Ansvarlig hos OpinionReidar Dischler, tlf:

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Bakgrunn Formål Opinion har på oppdrag fra NHO gjennomført en undersøkelse blant landet ordførere og rådmenn. Formålet med undersøkelsen er å kartlegge kommunelederes syn på forhold som konkurranseutsetting av tjenester og kommunesammenslåing. Populasjon Populasjonen for denne undersøkelsen er den totale mengde ordførere og rådmenn i landets kommuner. Alle enheter i populasjonen er kontaktet og har hatt mulighet til å delta i undersøkelsen. Det er totalt 248 respondenter som har svart på undersøkelsen. Av disse er 156 ordførere og 92 rådmenn. Blant landets kommuner er 48 prosent representert i undersøkelsen. Tidspunkt for datainnsamling Datainnsamlingen ble gjennomført i perioden mai/juni Feilmarginer Opinion gjør oppmerksom på at enhver undersøkelse vil være beheftet med feilmarginer. Feilmarginene knytter seg i hovedsak til statistisk usikkerhet. Dette er utvalgsskjevheter, som medfører at utvalget ikke er identisk med universet eller målgruppen. Ulikheter kan knytte seg til bestemte kjennetegn eller atferd. Ved 248 respondenter eller intervjuer (n=248) kan vi med 95 % sannsynlighet si at det riktige resultatet ligger innenfor ± 2,7 og ± 6,2 prosentpoeng, avhengig av prosentresultatets størrelse. Usikkerheten er størst ved et prosentresultat på 50 % og minst ved prosentresultater på 5%/95%.

Tilrettelegging for næringsliv

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Tilrettelegging for næringslivet n=248 Spørsmål 1 Hvor viktig eller uviktig er følgende kommunale oppgaver etter din oppfatning når det gjelder å tilrettelegge for vekst i lokalt næringsliv? Verdiene 1 og 2 er slått sammen til uviktig, verdiene 4 og 5 er slått sammen til viktig.

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Tilrettelegging for næringslivet n=248 Spørsmål 1 Hvor viktig eller uviktig er følgende kommunale oppgaver etter din oppfatning når det gjelder å tilrettelegge for vekst i lokalt næringsliv? Verdiene 1 og 2 er slått sammen til uviktig, verdiene 4 og 5 er slått sammen til viktig.

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Tilrettelegging for næringslivet n=248 Spørsmål 2 I hvilken grad oppfatter du din kommune som et attraktivt sted for lokalisering av næringslivet?

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Tilrettelegging for næringslivet n=41/49/35 Spørsmål 2 I hvilken grad oppfatter du din kommune som et attraktivt sted for lokalisering av næringslivet?

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Tilrettelegging for næringslivet n=248 Spørsmål 2 I hvilken grad oppfatter du din kommune som et attraktivt sted for lokalisering av næringslivet?

Kommunesammenslåing

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing n=248 Spørsmål 3 Regjeringen har som ambisjon om å gjennomføre en større kommunereform i løpet av stortingsperioden. Er det, etter din vurdering, noen fordeler ved kommunesammenslåing? I 2011 og 2013 var det hhv. 74 og 79 prosent som svarte ja Innledningen på spørsmålet er endret, andelen som ser fordeler ved kommunesammenslåing, er stabil fra 2011

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing Spørsmål 3 Regjeringen har som ambisjon om å gjennomføre en større kommunereform i løpet av stortingsperioden. Er det, etter din vurdering, noen fordeler ved kommunesammenslåing? n=41/49/35

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing n=248 Spørsmål 3 Regjeringen har som ambisjon om å gjennomføre en større kommunereform i løpet av stortingsperioden. Er det, etter din vurdering, noen fordeler ved kommunesammenslåing?

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing n=185 Spørsmål 4 I hvilken grad vurderer du forholdene nedenfor som viktige fordeler ved kommunesammenslåing? Verdiene 1 og 2 er slått sammen til uviktig og verdiene 4 og 5 er slått sammen til viktig.

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing n=248 Spørsmål 5 Er det, etter din vurdering, noen hindringer for kommunesammenslåing i din region?

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing Spørsmål 5 Er det, etter din vurdering, noen hindringer for kommunesammenslåing i din region? n=41/49/35

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing n=179 Spørsmål 6 I hvilken grad anser du forholdene nedenfor for å være viktige hindringer for kommunesammenslåing i din region? Verdiene 1 og 2 er slått sammen til uviktig og verdiene 4 og 5 er slått sammen til viktig.

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing n=179 Spørsmål 6 I hvilken grad anser du forholdene nedenfor for å være viktige hindringer for kommunesammenslåing i din region?

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing n=240 – 8 svar utelatt på grunn av feil under datainnsamling Spørsmål 7 Hvor enig eller uenig er du i følgende påstand: "Det er nødvendig med endringer i dagens kommunestruktur»

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing Spørsmål 7 Hvor enig eller uenig er du i følgende påstand: "Det er nødvendig med endringer i dagens kommunestruktur». n=41/49/35

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing n=240 – 8 svar utelatt på grunn av feil under datainnsamling Spørsmål 7 Hvor enig eller uenig er du i følgende påstand: "Det er nødvendig med endringer i dagens kommunestruktur».

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing n=248 Spørsmål 8 Har din kommune dialog med andre kommuner med sikte på kommunesammenslåing?

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing Spørsmål 8 Har din kommune dialog med andre kommuner med sikte på kommunesammenslåing? n=41/49/35

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing n=248 Spørsmål 8 Har din kommune dialog med andre kommuner med sikte på kommunesammenslåing?

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing n=248 Spørsmål 9 I hvilken grad er det aktuelt for din kommune å slå seg sammen med andre kommuner i regionen?

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing Spørsmål 9 I hvilken grad er det aktuelt for din kommune å slå seg sammen med andre kommuner i regionen? n=41/49/35

INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Kommunesammenslåing n=248 Spørsmål 9 I hvilken grad er det aktuelt for din kommune å slå seg sammen med andre kommuner i regionen?

Innsikt som bringer deg videre opinion.no Opinion AS Maridalsveien 13E 0178 OSLO T: E: