Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Fjellflyging Otto Vollan.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i julen for en liten julegløgg med.
Advertisements

För demokrati i Norrköping
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
6:0 FORSVAR MED FREMSKUTTE 3-ERE Laget av Kenneth Gabrielsen
Været: temperatur, vind og nedbør
Regiondommerkurs Norges Bordtennisforbund. UTSTYR -bordet Midtlinje Spilleflate Endelinje Side.
Klargjøring og tilpassing av utstyret
Regattaforberedelser Norsk 40,7 Klubb v/ Jørn-Erik Ruud
Landingsteknikker.
Teknologi og utforskning av universet
NAVIGATION, Flight Planning (Exercise 22)
Planlegging av en langtur Øyvind Moe, Skipper Xanthia Langturplanlegging.
Værskip.
Seilturen En sommerfortelling…...
Torskens anatomi Se på bildet over og finn de ulike delene på din fisk. Studer munnåpningen. Hvor er tennene festet? Ser du andre organer i munnhulen?
Krav til A-beviset Helikopter Kilde: Norges Luftsportsforbund / NAK Modellflyseksjonen.
Krav til modellflybevis
Medevac Fra skip. Overføring av syke og skadete til ambulansehelikopter  Forberedelse/planlegging  Pasientens sikkerhet  Overvåkning  Relevante opplysninger.
Legge inn en avtale i mobilkalender Her er det et eksempel på hvordan en avtale legges inn. I eksempelet bruker vi Nokia Her er det en innebygget.
Dommerens oppgaver ved barnefotball
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Det europeiske initiativet til å unngå luftromskrenkelser Airspace Infringement (AI) Roger Holm.
Råd og tips til Team Jæren Styrkeprøven Roy Hegreberg.
TIPS FOR NATTFOTO Laget av Jon Petter Andersen Kolbotn Fotoklubb
LINERLA.
1 HOPP Innkalling (hunden 5 meter fra hinder). 2 HOPP Veksle foran hunden v/hopp.
Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 1 Trenden for de fleste er at antall medlemmer går nedover. Men aktiviteten blir ikke nødvendigvis skadelidende!
Trygg Landing Vi skal nå rette fokus mot årets satsningsområde: Landinger Vi vil bruke ca en halv time. De fleste havarier skjer under landing, som oftest.
Våre kunnskaper er de gode nok?
FLYGING I TURBULENS Turbulens inndeles i 4 kategorier Lett Moderat
FLYTRYGGINGSARBEIDET I NLF OG I KLUBBENE. Blir vi tatt på alvor?
Hva kan vi lære av et havari med seilfly Seilflykonferansen 2006 Hotel Central, Elverum oktober.
Hms på byggeplass..
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Nytt luftrom på Østlandet i Oslo og Farris TMA ASAP * Roger Holm * Advanced Sectorization and Automation Project.
Hvordan lage en enkel grovanalyse
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 for Operative ledere, Flytryggingsledere og Instruktører i Mikroflyseksjonen Oppdateringsseminar Roger Holm.
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Skolehåndboka Progresjonskortet Teorieksamen – 20 spørsmål Instruktørrollen og –utdanning Tor Sved Instruktøren.
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Alle operasjoner skal foregå i sikker høyde mer enn 500 fot over terreng Mikroflyhåndboka MINSTEHØYDER:
Finn bitene som mangler Praktiske oppgaver – søk informasjon på nett.
Team Jæren Styrkeprøven Lag TEKNISK SKIKK OG BRUK
Alarmfasen ved skredulykke
Isen Breer En Isbre Antarktis Isbreer Norge Isbreer
Av Bjørn Mørland-Pedersen
Augustbrev for FROSKENE 2104 Viktig info for dere som er tilbake fra ferie VELKOMMEN TILBAKE -VI GLEDER OSS TIL SNART ET NYTT BARNEHAGEÅR Månedsbrev blir.
1 v/ seniorrådgiver Siri Dolven, Kommunal- og regionaldepartementets valgkonferanse, Gardermoen februar 2011 Manntallet, endringer av valgkretser.
Valgforums valgkonferanse 2014 Har du tenkt på hva som kan gå galt?
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR FEBRUAR HVA HAR VI GJORT I FEBRUAR? Telefon: Mobil: Den store begivenheten i februar var vel.
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 PFT OG UTSJEKKER.
1 Ha det kjekt med fotballen i sommer Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig flyt i det vi gjør,
Sikkerhet / hvis uhellet er ute Førstehjelp Koordinator – Rune Hahn Kristensen (4 trinn) I bussen og i Hunnedalen Barna skal være fastspent i bussene.
Egentrening i ferien Minde Storm. 2 Ha det kjekt med fotballen Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig.
Grunnleggende oseanografi. En introduksjon til havet Ca. 70 % av jordas overflate er dekket av havet Gjennomsnittsdyp > 4000 meter Så mye sjøvolum gjør.
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Vi ønsker vel å svare nei når vi får dette spørsmålet! Er det risikabelt å fly?
Trafikksikkerhet Årets tema fra trygge rammer Kvalitetsklubb/Niva1/Samfunns--og-verdiarbeid/Trygge-rammer/
Sør-Europa Reisen Av Karen Bacher Høyre klikk å tryk hør, for å høre stemmen min. (På alle sidene)
Sikkerhetsmøte i flyklubben
Skole/hjem samarbeid.
Muskler Tre typer muskulatur i kroppen: Skjelettmuskulatur
Elektrisitet.
Store nedbørsmengder på Sørlandskysten skyldes kystkonvergens
Norges nye seddelserie
Sikkerhetsmøte i flyklubben
Vannrakett med fallskjerm
En gang skal det bli min tur
Arbeidsmøte med foretakstillitsvalgte og foretakshovedverneombud møte 1 – 16.januar 2018 TA MED STORE POST-IT.
Fokus på matematikk Skien kommune hadde i årene frem til 2013 svake resultater i matematikk Kommunene satte derfor i gang en felles satsing for å løfte.
Sikkerhetsmøte i flyklubben
STANDARDER FOR OSERØD SKOLE
Lag en 3D-stjernemodell
Ballen faller Newton-læreren viser ball som faller (dette ppt-arket kan kuttes hvis unaturlig).
Utskrift av presentasjonen:

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Fjellflyging Otto Vollan

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Forberedelse ved passering av øde fjellområder På lengre turer har man levert ”Flight-plan”. Ha kontakt med Flykontrollen. Har skrevet på ”Tavla” i brakka hvor man flyr, eller gitt beskjed til noen hvor man vil fly. Kontrollér motor – bensin – olje- nøye! Kle deg fornuftig!

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Utstyr som kan benyttes ved flyging i øde områder Obligatorisk – Førstehjelpspose Tillegg: Heng på beltet ditt en god ”Leatherman” multiverktøy. Fornuftig bekledning/Sko – ta gjerne på en ”Refleks-vest”. Pose/Poncho – tenk hypotermi Liten håndradio, det er ikke alltid Mobilen strekker til. Markører: Liten lommelykt Liten håndholdt ”Strobe” Signalpenn, har 10 skudd. Liten ”portable” ELT.

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Utstyr som kan benyttes ved flyging over vann Her er flytevest obligatorisk. Man kan få kjøpt markører, 3 meter lange flytende fargebånd til å hekte på vesten. Et ”hode” er ikke er ikke så lett å oppdage i vannet!

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Vind i dalføre Vinden treffer fjellsiden og snur motsatt veg nede i dalbunnen. Sjekk ”Upper Wind” som her er SW. Den bøyer av i det dype dalføret. Er det skyer som drifter med vinden så er skyggen av disse på bakken retningsgivende. På le-siden av fjelltopper og bak ”hjørner” hvor sidedaler kommer inn vil det være turbulent.

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Vind i dalføre Her kommer vinden fra E/SE-lig retning. Vinden slipper seg ned i den dype dalen og man kan få vindøkning og ”trakte-effekt”. Det vil være turbulent bak fjellkammen når vinden krysser en dal. Hold motsatt side. Ved mye vind flyr man ikke i slike områder!

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar slutt -