Sesjon Stisatsing Anne-Mari Planke, DNT og Morten Dåsnes, FL 10.00 Presentasjon stisatsing. 10.20 Ivaretaking av sti i kommunal planlegging, Kristin Nordli,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kommunekampen -Et trimtilbud med moderne vri. For folk i form til O-VM
Advertisements

Merking og gradering av turløyper på Vestlandet
Oppsummering fra 4. mai Drømmen! Hva skriver lokalavisen om Eidsvoll Svømmeklubb om 2/5/10 år?
Fylkeskommunenes Akvakulturseminar 2012 Planarbeid.
Fotball for ungdommen Høyreklikk for “full screen”. Bruk entertasten for å komme videre.
Til dere som bor i nærheten av Styrimarka Kartet på innsiden av folderen er en gave til dere fra Styri Vel - som har bekostet utgivelsen av kartet.
Universell utforming i friluftsområdene 5. og 6. Juni 2012; Istindportalen og Bardufosstun Universell utforming i friluftsområdene 5. og 6. Juni 2012;
Diskusjonsforum for utredning om grunnlag for sammenslåing av Veldre Ski, Brumund IF og Brumunddal Ski Felles dokumentasjon fra møter Veldre Sag, 29. november.
Stier og løyper. Historisk utvikling Frem til 2007: * 9 løypeområder er ansvarlig, også økonomisk, for løypeproduksjon * Kommunen bidrar med ,-
Status eksisterende datagrunnlag
Løyper på nett -bakgrunn og intensjoner Et samarbeid mellom kommuner og idrettslag i Trondheim, Malvik og Klæbu Etablere ny skiløype mellom tre eksisterende.
Skien, onsdag 30. november 2005 Norge og Den europeiske landskapskonvensjonen Audun Moflag Seniorrådgiver Miljøverndepartementet Tlf E-post:
Vekststrategi for Norges Diabetesforbund
Den Norske Turistforenings satsing på skole Studieforbundet Natur og miljø, Orkanger 24. april 2004.
Friluftsrådenes Landsforbund
1 Oslo kommune Samferdselsetaten Veien til et digitalt grunnlag for gang- og sykkelveinett ATP-modell brukernettverk 2008, Chi Kwan Kwong, Oslo.
Utviklingsavdelinga KU i praksis - slik gjorde vi det Vurdering og sortering av innspill i arbeidet med arealdelen for Ål kommune Berit Heitmann.
Boligkonferansen 2004 Politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet 24. mars 2004.
Hva skjer hvis jeg skriver her
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Universell utforming i Mandal
Vår, sommer og høstsesongen 2014 Tirsdagstrening/treningsløp Fast klubbtrening i ulike terreng tirsdager fra april til september. Her er det løyper i ulike.
Friluftslivets år 2015 «Nå er det din tur!». BAKGRUNN Har tidligere blitt arrangert i : Er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv.
Kommunal- og moderniseringsdepartementet Norsk mal: Startside ALTERNATIV A Tips for engelsk mal velg KMD mal ENG under ”oppsett”. Strandsoneforvaltning.
Kan bedre merking gi turistene større opplevelser i nordnorsk natur?
Kyststier i Akershus Foto: Øystein Søbye, norsknatur.wordpress.com.
AREALIS I 9-K - samarbeid med Fylkesmannen Eidsfoss AREALIS I FULL SKALA - VESTFOLD FYLKE Tiltak og resultater Temakart som beslutningsgrunnlag.
Naturopplevelse for livet
Lier kommune Skog, strand og byråkrati – hvordan gjøre gode intensjoner til god politikk? Hvordan Lier kommune forsøker å møte utfordringene i regionen.
FNF Finnmark. FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV FNF har sitt utspring fra et samarbeid mellom Norsk Friluftsliv (FRIFO), Friluftsrådenes Landsforbund (FL),Friluftsrådenes.
Friluftslivets år 2015 «Nå er det din tur!». BAKGRUNN Har tidligere blitt arrangert i :  1993  2005 Er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv.
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Friluftsområder. Alle skal gis muligheter til naturopplevelse, uansett alder og ferdighetsnivå "Nasjonal strategi for å utjevne sosiale helseforskjeller"
Skogolympiaden 2016-Del 1 Litt om oss Vi er 5.trinn på Vestad skole i Elverum, vi er 34 elever. Vi har meldt oss på skogolympiaden fordi vi trives i skogen.
31.august – 7. september Samhandling – mot felles mål Program Folkehelseuka august – 16. august Friluftsliv «Når vi er på tur, er vi på topp»
Helsedirektoratet AKTIVITETSKAMPANJE 2014 Presentasjon Muligheter Hva vil vi
Friluftslivets år 2015 «Nå er det din tur!» Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal håper skoler og barnehager bruker Friluftslivets år til å sette fokus på.
Turskiltprosjektet En nasjonal mal for skilting, merking og info knyttet til turruter. Finansieres av Gjensidigestiftelsen (GS) og norske fylkeskommuner.
KIF-planens innhold og formål Innspill til Handlingsprogram Kommuneplan Kunnskapsgrunnlag Kartvedlegg Vedlegg fra Asker Idrettsråd Strategier, mål og.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Innspill til planprogram Fylkesdelplan små vannkraftverk.
Evenes – Folkehelse og friluftslivskommune. Fakta om Evenes: Areal: 257 km 2 Innbyggere: 1398 Brutto budsjett: 112 mill. Antall årsverk: 121,6 Fylke:
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
Lars Gotaas Hedmark fylkeskommune Elverum 7. november2013.
Klima- og miljødepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 1 Klima- og miljødepartementet Øivind Dannevig Oppdal, 1. desember 2015 Sammen på den smale.
Folkehelsekonferansen 2015 Det nære friluftsliv Folk i friluft! Hvordan kan kommunene tilrettelegge? Morten Dåsnes daglig leder Friluftsrådenes Landsforbund.
Fylkesdelplan for vindkraft i Nordland Navn: Nina Rieck Bjørbekk & Lindheim AS Februar 2009.
Stien som den grønne tråd Bo Lindblad Aktivitetskoordinator Øyer kommune.
Regional plan for fysisk aktivitet idrett og friluftsliv i Akershus Høringsuttalelse fra Oslo og Omland Friluftsråd (OOF) og Forum for natur.
Regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Akershus
Sentralisering.
Glommastien, Fredrikstad
Presentasjon 14. juni 2017 Rådgiver Magnar Simensen
PlanCoast - innlegg 28/10-16 Kjell Harvold, NIBR - HiOA
Gruppeting onsdag
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
FRILUFTSSKULER YST sine erfaringer og gleder
Sette Skjold på kartet for heile regionen
Markarådet 5. mai 2015 Bjørn Bugge 2015 Markarådet Mai 2015.
Trollheimen LVO Innerdalen LVO Svartåmoen NR Minilldalsmyrene NR
Der det er behov er det Lions
BAKGRUNN STORTINGSMELDING 18 (2015–2016)OM FRILUFTSLIV:
Friluftsområder Kort introduksjon til modulen.
Gode venner som hjelper andre
Høstens Store Aktivitetskonkurranse
Friluftsområder Kort introduksjon til modulen.
Idrett i Skedsmo; Idrettens innspill til kommuneplanen
Diskusjonsframlegg frå styret
Inkludering og mangfald
UKM-festivalen Vestland
Forprosjekt: områdesatsing olsvik og Loddefjord
Utskrift av presentasjonen:

Sesjon Stisatsing Anne-Mari Planke, DNT og Morten Dåsnes, FL Presentasjon stisatsing Ivaretaking av sti i kommunal planlegging, Kristin Nordli, KMD Gruppedrøfting Pause 11.20Sammen på den smale sti, Øivind Dannevig, KLD 11.40Gruppedrøfting Oppsummeringer

Stisatsing - en grønn tråd gjennom Friluftslivets år Mål Sette stien på dagsorden som friluftslivets viktigste anlegg Økt friluftslivsaktivitet ved bruk av stier Den Norske Turistforening og Friluftsrådenes Landsforbund har, i samråd med prosjektledelsen for FÅ 2015, hovedansvar for stisatsinga. Ønsker flest mulig andre aktører med for økt bruk av stiene.

Stisatsing - en grønn tråd gjennom Friluftslivets år Vi nådde målene Gjennom STIkonferansen mars satt vi STIen på dagsorden som friluftslivets viktigste anlegg. Stien har vært viktigste anlegg for den økte friluftslivsaktiviteten i Friluftslivets år.

Turregistrering

Oslofjorden 4201 Kyststivandringer og friluftsarrangement i tilknytning til stiene – Mer enn 4600 deltakere. Kartlagt skiltstatus og forbedringspotensialer på alle Vestfolds kyststier, samt kyststiene i Hurum og Lier. Klasseveiledninger på kyststien, med fokus på biologi, geologi, kystkultur og marin forsøpling.

Naturlos Naturlosturer er turer med guide/los. Arrangeres av mange forskjellige lag og foreninger og er ikke- kommersielle. Turkalender lages av et friluftsråd eller en turistforening i samarbeid med tur- arrangørene. Naturlos: Friluftsliv for alle på Bringsvær

Naturopplevelser for livet Er en nasjonal turdag for landets 8. klassinger Arrangeres første onsdag i mai hvert år Turen er ca. 10 km lang og går til en topp eller et utsiktspunkt i skolens nærområde Nærmere deltakere i 2015 Arrangeres i alle 19 fylker på 116 ulike steder Over 100 artikler i lokale og regionale aviser Innslag på «God morgen, Norge», Nyhetskanalen, TV2 Nyhetene og Nitimen

Åpen dag på naturmøteplassen Naturmøteplasser er åpne, tilgjengelige og familievennlige møtesteder i naturen. Etableres i nærmiljøet og i friluftsområder med turstier og aktiviteter. I Få15 har 4H arrangert i underkant av 90 åpne arrangementer på naturmøteplasser rundt om i Norge. Det har totalt deltatt ca 3500 personer på disse arrangementene. Arrangementene har bidratt til økt bruk av turområdet rundt naturmøteplassene.

Norges orienteringsforbund Grønn Tur - Hva har vi gjort? Vi har prioritert at våre klubber (arrangører) skal ha fokus på: Grønne Turer er svært enkle turer hvor postene ligger på eller ved stier (Grønn Tur er det enkleste nivået i Turorientering) Bruk av nærmiljø, parker, nærskogen etc slik at tilbudet blir synlig nær der folk bor. Over 90 ulike arrangører rundt i hele landet 270 ulike Grønne Turer Deltakere: ca ( under 17 år og over 17 år)

Veien videre STIsatsinga videreføres etter FÅ15.

Veien videre – aktuelle tema Standarder, gradering, merkehandboka Turskiltprosjektet Sti på kart (sti- og traktorveibase, og turrutebase) Sti i plan (PBL – Kommuneplan, Reguleringsplan) Verdikartlegging – sti- og løypeplaner Skilting og merking i byer og tettsteder Stien i Friluftsmeldinga Stikonferansen 2017

Våre visjoner STIEN i 2025 Ingen har mer enn 500 m fra bolig til nærmeste sti. Stien er anerkjent som vårt viktigste anlegg for aktivitet og naturopplevelser. Et nett av stier er etablert i nærmiljø, langs kysten og i skogs- og fjellområder. Stiene er viktigste ferdselsårer i nærområdene. Alle stier er registrert i kartbase. Lovverket fastslår at ingen sti kan nedbygges uten at det etableres en ny alternativ sti. Stier er sentralt tema i alle arealplaner. Turskilt-prosjektet 10 år etter – følges opp med storstilt dugnad for vedlikehold av stier med skilt og merking.