Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til."— Utskrift av presentasjonen:

1

2

3 Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til et felles formål som alle kan få nytte av. De vil at oljepengene skal bli brukt til å få et bedre land med bedre ressurser. I tillegg vil de ha flere fornybare energikilder som kan gi bedre klima og større muligheter. De mener at som verdens rikeste land skal vi bruke ressursene vi har. Høyre Høyre mener vi skal vente med oljeutvinning og vil ikke gjøre noe før alle parter er spurt. De mener det skal være dyrt å forurense og at folket skal komme først.

4 Sv Sv er sterkt imot oljeutredning i Lofoten Vesterålen og Senja. De mener at lokalbefolkningen i nordland vil få 3,5 prosent av arbeidsplassene og 100 prosent av risikoen. Sv vil heller satse på fiskeri, reiseliv, fornybar energi og miljøteknologi. Sv vil stoppe all utvinning av olje og tidspressede arbeidsplasser og vil i stedet for lage mer miljøvennlige tiltak med flere arbeidsplasser. Frp Fremskrittspartiet er for oljeutvinning, men mener at vi skal satse på bedre teknologiske hjelpemidler til å få frem oljen. De er for olje i nord fordi de mener det kan hindre fraflytting, gi mer penger, gjøre nord i Norge mer kjent i verden. De sier olje kan holde for de neste fire generasjonene og at vi derfor skal satse på dette for de neste generasjonene. Til slutt mener de at man tjener mest på oljen og derfor skal satse på den nå imens den er verdt en del.

5

6 Hva synes de forskjellige partiene om private sykehus? Arbeiderpartiet: AP er mot private sykehus, fordi de vil ha bedre offentlige sykehus Høyre: Høyre er for private sykehus, fordi de vil at folk kan ha et alternativ hvor de skal gå. De vil også kutte helsekøene. Frp: er for private og offentlige sykehus, fordi de vil forminske helse køene. Sv: sv sier nei til privatsykehus og ja til gratis helse. Det de mener med det er at de vil sikre de offentlige sykehusene som gir rask og god behandling til alle som trenger det.

7 Hva synes dere om fastlegeordningen vi har i dag, hva vil dere gjøre med den? AP: Vi synes at det burde bli en bedre fastlege ordning fordi da får kan man få kortere ventetid for time, raskerer svar på telefon, at man kan bestille time på nett og få bedre forebyggene tiltak og at fastlegen kan komme på hjemme besøk. Høyre: De vil fortsatt ha fast lege, men de vil at flere åpner for å drive fulstendige foretak. FRP: vi synes den er bra, men vi vil ha kortere helsekøer. Sv: vi mener at vi ikke trenger en bedre lege ordning, at det er bra som det er.

8

9 Ap: ap vil fortsette utbyggningen, og nå målet sitt og gi støtte til flere(12000) plasser. Frp: Vi vil gi en juridisk rett til sykehjemsplass så snart den medisinske situasjonen tilsier det, samtidig vil vi gi et langt bedre tilbud til dem som ønsker å bo hjemme lengst mulig. Høyre: vil at det skal bli flere sykehjem og omsorgsboliger også om de må sammarbeide med de private. Sv: vi vil innføre en minstedekning for tilgjengelige leger til beboerne ved norske sykehjem

10 Ap: vi mener at de som trenger pleie i hjemmet skal få hjemmesykpleiere. Høyre: vi ha private bedrifter som har hjemmesykepleiere. Frp: vil at alle som trenger hjemme pleiere, skal få det. Sv: Sv mener det samme som Ap og frp.

11 6 Karakterer i barneskolen

12 Ap Sier nei til karakterer i barneskolen og mener det vil ta vekk motivasjonen. AP mener heller at Norge burde styrke grunnopplæringen Frp Sier ja. Mener at Norge burde ha orden og oppførselskarakter i 3. klasse og ha karakterer i alle fag i 5. klasse. Mener det vil ta vekk dårlig oppførsel og gi bedre disiplin.

13 Krf Sier nei. Mener det tar oppmerksomheten vekk fra den faglige utviklingen Høyre Sier ja og vil gi karakterer i norsk og matte i 5. klasse og gi engelsk i 6. eller 7. klasse. De mener at det vil gjøre overgangen til ungdomskolen lettere.

14 Venstre Sier nei og mener det vil få elevene til å lære mindre, og at lærerne blir tatt vekk fra deres opprinnelige oppgaver. Sp Sier nei og mener at elever ikke fokuserer på hva man bør gjøre bedre hvis karakterer blir satt i barneskolen. Sv Sier nei og mener at karakterer gir veldig lite informasjon. Mener barn lærer bedre når de får konkrete tilbakemeldinger og får vite hva som er bra og hva de må trene mer på.


Laste ned ppt "Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google