Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Www.telemark.no Eksamen med begrenset Internett-tilgang Råd og tips til sentralgitt eksamen våren 2015.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Www.telemark.no Eksamen med begrenset Internett-tilgang Råd og tips til sentralgitt eksamen våren 2015."— Utskrift av presentasjonen:

1 www.telemark.no Eksamen med begrenset Internett-tilgang Råd og tips til sentralgitt eksamen våren 2015

2 www.telemark.no Eksamen med «Alle hjelpemidler tillatt», hva betyr egentlig det? Det betyr ikke at du trenger alt. Vurder selv hva som faktisk kan være nyttig på eksamen, og hør på råd fra læreren din!

3 www.telemark.no I år betyr «Alle hjelpemidler» også Internett-tilgang! For første gang får elever en begrenset tilgang til Internett under eksamen. For å utnytte denne muligheten godt, er det viktig at du forbereder deg.

4 www.telemark.no Feil bruk av hjelpemidler kan gi deg dårligere karakterer. Mye klipp-og-lim og dårlige kildehenvisninger er ikke bra, og kan i verste fall føre til stryk. Lær deg hvordan du bruker og viser til kilder.

5 www.telemark.no God bruk av hjelpemidler kan gi deg bedre karakterer. Bruk kildene til å skrive en bedre eksamensbesvarelse, og vis sensor at du mestrer å bruke og henvise til kilder på en god måte.

6 www.telemark.no På sentralgitt eksamen hvor alle hjelpemidler er tillatt, får du i år tilgang til noen utvalgte nettsteder. Gjør deg godt kjent med disse nettstedene på forhånd. Hva finner du der? Hvordan vil du bruke dem? Hvordan skal du henvise til dem i besvarelsen din?

7 www.telemark.no Når datamaskinen din er i eksamensmodus, får du en rød skrivebordsbakgrunn. Du får også nye snarveier på skrivebordet som du har nytte av på eksamen.

8 www.telemark.no Se etter snarveien «Begrenset Internett». Dobbeltklikk for å starte. Du er i gang! Snarveien åpner automatisk de tre nettstedene som er tillatt under eksamen i år.

9 www.telemark.no Du trenger ikke å vente til eksamensdagen for å teste begrenset Internett. Tvert imot, dette bør du teste nå! Klikk på startknappen i Windows, skriv «begrenset» i søkefeltet og velg «Begrenset internett».* * De som bruker Mac må bruke denne veiledningen: http://fagstoff.no/tfk-begrenset-internett-mac-guidehttp://fagstoff.no/tfk-begrenset-internett-mac-guide

10 www.telemark.no Nettstedene du har tilgang til under eksamen, åpner seg automatisk i tre faner i nettleseren. Mister du disse forhåndsvalgte fanene, kan du trykke ikonet med det lille huset i vertøylinja. Da åpnes de tre nettstedene på nytt i hver sin fane.

11 www.telemark.no Wikipedia virker akkurat sånn som du er vant til fra før, bortsett fra at det ikke er mulig å endre artikler eller skrive kommentarer. Lenker som går til nettsteder utenfor Wikipedia vil ikke fungere.

12 www.telemark.no På NDLA vil ikke søkefunksjonen virke under eksamen. Bruk fagstoffmenyen for å navigere. Videoer og eforelesninger virker heller ikke under eksamen. Dette er begrensninger som er lagt inn for å hindre kommunikasjon. X X

13 www.telemark.no Bokmålsordboka og nynorskordboka har ingen begrensninger under eksamen, her er det bare å bruke så mye du vil.

14 www.telemark.no Om du prøver å gå til nettsteder som ikke er tillatt under eksamen, vil du få en feilmelding. Feilmeldingene kan se kryptiske ut, men de betyr bare at du har møtt på en begrensning i eksamensmoduset. Trykk tilbakeknappen i nettleseren for å gå tilbake til de tillatte nettstedene.

15 www.telemark.no Lykke til på eksamen! Gjør ditt beste, og husk at Internett-tilgangen bare er et hjelpemiddel. Det er dine prestasjoner som skal vurderes, jobb godt på forhånd!

16 www.telemark.no For mer informasjon, se disse lenkene: Oppskrift på hvordan du gjennomfører digital eksamen i Telemark fylkeskommune: http://fagstoff.no/tfk-eksamen-2015 http://fagstoff.no/tfk-eksamen-2015 Test begrenset internett på en hvilken som helst datamaskin (Windows) ved å laste ned dette programmet: http://fagstoff.no/begrenset-internett-klienthttp://fagstoff.no/begrenset-internett-klient Slik får du TFK begrenset internett på Mac: http://fagstoff.no/tfk-begrenset-internett-mac-guide http://fagstoff.no/tfk-begrenset-internett-mac-guide Informasjon om eksamen fra Utdanningsdirektoratet: http://www.udir.no/Vurdering/Eksamen-videregaende/ http://www.udir.no/Vurdering/Eksamen-videregaende/ Denne veiledningen er utarbeidet av: Rune Mathisen Seksjon for kvalitet og utvikling Videregående opplæring Telemark fylkeskommune


Laste ned ppt "Www.telemark.no Eksamen med begrenset Internett-tilgang Råd og tips til sentralgitt eksamen våren 2015."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google