Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

God morgen!. Å samtale med barn Hvordan skal voksne snakke med barn som de bekymrer seg for? Her er noen av rådene fra barnehagebarn : Være med på lek.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "God morgen!. Å samtale med barn Hvordan skal voksne snakke med barn som de bekymrer seg for? Her er noen av rådene fra barnehagebarn : Være med på lek."— Utskrift av presentasjonen:

1 God morgen!

2 Å samtale med barn

3 Hvordan skal voksne snakke med barn som de bekymrer seg for? Her er noen av rådene fra barnehagebarn : Være med på lek Spørre barnet og snakke med det direkte Snakke snilt Den voksne må snakke med fin stemme – selv når hun eller han skal si nei Den voksne må forstå forskjellene. Forskjellene på å være lei seg en dag og være lei seg hele tiden. Være blid og glad «Det er lurt om vi vet hvem vi kan gå til om vi ikke har det bra. Dette må skolen og barnehagen fortelle med en gang vi begynner der. Si det tydelig».

4 Fra spesialisten: Det er viktig å spørre barnet om hvordan barnet har det. Om en voksen er bekymret for et barn, du som voksen må følge med selv om barnet sier nei når du spør. Om du ser at barnet føler seg presset, ikke press videre, men ta det opp noen dager senere. Snakk med barnet alene! Eller gi barnet et valg. Når et barn først forteller til en voksen at det sliter, da stoler barnet på vedkommende. Det er viktig å vite. Og da må den voksne følge opp.

5 Gruppeoppgave «Samtale med barn» Gå sammen i gruppen og del dere opp som dere ser på gruppeinndelingen «Samtale med barn» Roller: barnet, voksen, observatør. Bytt på rollene så alle får vært alle roller. Tid tilbake i plenum?


Laste ned ppt "God morgen!. Å samtale med barn Hvordan skal voksne snakke med barn som de bekymrer seg for? Her er noen av rådene fra barnehagebarn : Være med på lek."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google