Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bruk av IKT i ulike beslutningsprosesser og arbeidsoppgaver i offentlig sektor (I) -Spesielt om elektronisk saksbehandling Hovedpunkter til Dag Wiese Schartums.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bruk av IKT i ulike beslutningsprosesser og arbeidsoppgaver i offentlig sektor (I) -Spesielt om elektronisk saksbehandling Hovedpunkter til Dag Wiese Schartums."— Utskrift av presentasjonen:

1 Bruk av IKT i ulike beslutningsprosesser og arbeidsoppgaver i offentlig sektor (I) -Spesielt om elektronisk saksbehandling Hovedpunkter til Dag Wiese Schartums forelesning den 20. oktober 2003

2 Leseveiledning til bolk D Hovedlitteratur er utdrag fra: Fonnes (2000), Schartum (1993) og (2002) og Statskonsult (2002). –Det kan lønne seg å lese Schartum (1993) først, og deretter Schartum (2002). Dette er grunnleggende beskrivelser av hvorledes forvaltningen benytter datamaskinsystemer til å treffe beslutninger om enkeltpersoner. Deretter kan det være lurt å lese Fonnes (2000). –Statskonsult (2002) inneholder eksempler og vurderinger av offentlige registre og elektronisk innrapportering. Det er ikke viktig å huske detaljer her, men pass på å få med dere hovedproblemstillingene! –I siste forelesning tas det opp emner som bare delvis er dekket av litteratur, og der forelesningene derfor er spesielt viktige.

3 Hovedpunkter i forelesningen (I) 1Generelt om enkeltsaksbehandling –Enkeltvedtak: vedtak som avgjør en persons plikter/rettigheter. –Regelstyring og rettsanvendelse. 2Oversikt over elektronisk behandling av enkeltsaker –Gjennomgang av de viktigste fasene i saksbehandlingen Igangsetting av saken/varsling Saksutredning og informasjonsinnhenting Samlet behandling av opplysningene i saken Enkeltvedtak Utsendelse –Ulike grader av automatisering Litteratur: Schartum (1993) og (2002)

4 Hovedpunkter i forelesningen (II) 3Fordeling av saksbehandlingsarbeid –”Tradisjonell” organisering der forvaltningsorganet utfører det meste av arbeidet –Selvbetjente løsninger via Internett –Løsninger der ulike ”oppgavegivere” står i sentrum (”jf diffus forvaltning”) –Litteratur: Schartum (2002) og Statskonsult (2002)


Laste ned ppt "Bruk av IKT i ulike beslutningsprosesser og arbeidsoppgaver i offentlig sektor (I) -Spesielt om elektronisk saksbehandling Hovedpunkter til Dag Wiese Schartums."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google