Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hardangerbiblioteka. Målsetjingar Å gi brukarane av biblioteka i Hardanger eit betre tilbod. Best mogeleg bruk av den samla kompetansen ved biblioteka.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hardangerbiblioteka. Målsetjingar Å gi brukarane av biblioteka i Hardanger eit betre tilbod. Best mogeleg bruk av den samla kompetansen ved biblioteka."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hardangerbiblioteka

2 Målsetjingar Å gi brukarane av biblioteka i Hardanger eit betre tilbod. Best mogeleg bruk av den samla kompetansen ved biblioteka. Gjere biblioteka meir synlege som kultur- og informasjonsformidlarar. Vidareutvikle biblioteka som sosial møteplass. Utnytta samla ressursar betre

3 Samarbeidsområde Arrangement, utstillingar og litteraturformidling. Kompetanseheving, personalutvikling og organisasjonsutvikling. Spesialisering av mediekjøp og utveksling av depot. Katalog, lånereglement, lånekort Nye medier

4 Organisering For at dette skulle vera eit prosjekt som var godt forankra i biblioteka vart det sett ned arbeidsgrupper der alle dei tilsette i biblioteka var med. Arbeidsgruppene var: litteraturformidling, barn/ungdom/skulebibliotek, katalog og lån, kompetanseheving /nye media.

5 Kva me har fått til: Formidling: Hausten 2009 / våren 2010: Turne med Bob Dylan på nynorsk i tre bibliotek, filosofi og musikk – «Det gode liv i motgang» i tre bibliotek, Johan Vaa i to bibliotek, auka fokus på formidling i alle biblioteka, fleire lokale arrangement og utstillingar. Kompetanseheving Studietur til Danmark med stipend frå Biblioteksentralen Kurs i Micromarc 2 i Odda, Kurs i nettsider Mediekjøp / utveksling av depot Ikkje gjennomført, det er vanskeleg med noverande transportordningar Katalog, lånereglement,lånekort Kurs gjennomført.Lånereglement vurdert. Nye lånekort hausten 2010, nasjonalt lånekort med lokal logo for Hardangerbiblioteka. Nye media Speldag gjennomført i to bibliotek. Samarbeidsprosjektet Hardangerbiblioteka på Facebook, det same er fleire av biblioteka. Nye nettsider for Hardangerbiblioteka skal lanserast 10.oktober. Profilering gjennom animasjon.

6

7

8

9

10

11

12

13

14 Utfordringar Tid og avstand har gjort det vanskelig å møtast fysisk. Mogeleg å prøva andre samarbeidsfora som telefonmøte og digitale møterom Viktig med prosjektleiing og ansvarsdeling for å få fart i prosjektet. Viktig med felles interesse og vilje til å gjennomføra samarbeidet

15 Vegen framover Viktig å få på plass felles design på nasjonal lånekort Viktig å få på plass nettside og ta denne i bruk: http://hardanger.libriotech.no/ Transportordningen i bruk hjå alle Prioritera felles arrangementer og felles kompetanseheving, t.d. www.litteratursymposiet.no Studietur Politisk forankring i alle kommunar Systemkompetanse tilgjengelig for alle

16 Prosjektleiing Odda bibliotek tek ansvar for prosjektleiing framover med Anita Kvamme som bibliotekfaglig/systemfaglig ansvarleg og Else Marie Sandal som prosjektansvarlig med 10% frikjøp frå kvar med midler frå Hardangerrådet og fylkesbiblioteket.


Laste ned ppt "Hardangerbiblioteka. Målsetjingar Å gi brukarane av biblioteka i Hardanger eit betre tilbod. Best mogeleg bruk av den samla kompetansen ved biblioteka."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google