Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

V E L K O M M E N til Foreldremøte på SFO

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "V E L K O M M E N til Foreldremøte på SFO"— Utskrift av presentasjonen:

1 V E L K O M M E N til Foreldremøte på SFO 18.10.2011

2 A G E N D A Presentasjon av ansatte
Rutiner og regler (Inn og utkryssing av barna) Aktiviteter som vi har i dag ( dagsrytme /ukeplan) Planlagte aktiviteter Klær og sko (gjenglemt tøy) Mat og tur penger / matservering Langdager / langdagsskjema Spørsmål …. En liten matbit …..

3 Presentasjon av ansatte
1.klasse: Gr. leder Charlotte, Torill, Vibeke Evelyn og Maren Ringevikarer: Janne F og Vibeke W. 2-4.klasse: Gr. leder Heidi, Elise, Sondre, Elin, Erna Matias - ringevikar Tone – morgenvakt på SFO eller mest på skolen Margrethe – perm. fra SFO men hjelper oss ved morgenvakt og leksegruppe.

4 RUTINER og REGLER Innkryssing:
07:30 barna som kommer tidlig på SFO, må krysse seg inn på SFO-basen etter at de har hengt fra seg yttertøyet og skolesekken. 1.klasse må bruke sin egen garderobe før de krysser seg inn. ( Kan komme på SFO med tykk genser og tøfler) 2 - 4.klasse kommer rett inn på SFO bygget. Ved overgang fra skole til SFO blir barna på 1. og 2. kl. hentet i kl. rommene sine og registrert av SFO tilsatte. 3 – 4.klasse kommer rett fra skolens slutt til SFO basen og krysser seg inn Utkryssing: Foreldre kommer inn på SFO basen og sier i fra at barnet er hentet. Skriftlig beskjed hvis barn skal hentes av andre. SFO har taushetsplikt om barna – skal ikke gi navn eller telefonnummer til andre.

5 Tillegg informasjon P.g.a. liten parkeringsplass nede ved veien kan vi tillate at barna selv kommer alene til SFO – hvis de har skriftlig melding om at dere tar ansvar for dette, dette gjelder også ved henting. ( Skriftlig melding kun 1.gang) Husk å si til barna at de må være forsiktige, komme rett på SFO basen og krysser seg inn og passe seg for bilene. Når dere bringer og henter barna må dere kjøre ned til rundkjøringen for å snu – for ikke å skape farlig situasjoner mot veien.

6 RUTINER og REGLER Barn har ikke lov å ta med seg leker og
dyre spill hjemmefra. Mobil telefon skal ikke taes med på skolen eller SFO. Vi lærer barna å holde orden i garderoben og rydde etter seg under aktiviteter. Vi lærer barna å respektere og være snille med hver andre.

7 AKTIVITETER på SFO På SFO har vi mange aktiviteter for barna.
Barna velger selv aktiviteter som: Inne aktiviteter hvor barna kan spille, tegne, perling, dans, sang/drama, forming og gym aktiviteter hver dag eller rolige aktiviteter som lesing eller høre på musikk. Tegnekonkurranse med tema – beste tegning blir trukket ut en gang i uken og premiert. B I N G O – hver fredag 13:00 – 14:00 Ute aktiviteter med ballspill, lekeapparater, tur i nærmiljø.

8 PLANLAGTE AKTIVITETER
Juleavslutningsfest – 16.des Juleoppvisning / opptreden med dans, sang/drama osv. Kanskje utstilling av ting som barna har laget i formingsgruppe. Nissegrøtfest – 19.des Kanskje kommer nissen … barna har på seg nisselue og røde klær. Sommeravslutningsfest m/ tema – 15.juni Opptreden med dans, sang/drama osv.

9 LEKSEGRUPPE Vi har 2 leksegrupper hver mandag og torsdag som er et frivillig tilbud men obligatorisk for de som har meldt seg på. Tilbudet gjelder både for barn på SFO og de som ikke går på SFO. Foreldre har likevel ansvar for at barna har gjort leksene sine riktig og bør kontrollere det. Foreldre må minne barna på at mandag og torsdag er lekse dag. Ved 3 ganger fravær må vi ha skriftlig melding om barnet skal fortsette. Dette er kun leksegruppe og ikke leksehjelp. Ansvarlig for leksegruppene er : Erna og Margrethe

10 EKSTRA KLÆR Ekstra klær -Foreldrene sitt ansvar å passe på at barnet har nok klær, slik at de holder seg tørre. Inne sko Merking av klærne Det er lett for at tøy forsvinner når det ikke er merket. Gjenglemt tøy ( ikke navn samlet og levert til Fretex) Hver fredag – rydde garderoben og ta med alt hjem. SFO har ikke ansvar for klær/sko som blir borte eller forveksles av andre barn.

11 MATSERVERING Det er viktig at barna tar med seg matpakke til frokost og lunsj. Barna får melk på SFO. Frokost til barna som har avtalt og betalt for dette serveres: Kl.07:45 – 08:15 ( 09:00-09:30 på langdager ) Trenger kun matpakke til lunsj. Lunsj fra kl.13:15 – 14:15 ( 12:30-13:00 på langdager) Barna spiser puljevis etter eget ønske. Vi må ta hensyn til barn med matallergi. Husk at barna ikke må ta med seg mat som inneholder: egg, nøtter, kiwi og nugatti. Mat og turpenger kr.50 pr barn pr måned brukes til: Varmmat eller grønnsaker m/dipp eller frukt salat hver fredag Avslutningsfester og melk hver dag osv.

12 L A N G D A G E R Langdager betyr når skolen er stengt.
SFO er åpent fra 07:30 – 16:30 1 – 4. klasse skal være sammen og samles på SFO basen, men 1.klasse skal henge fra seg ransel, jakke osv. i sin egen garderobe og komme bort på SFO basen og skal være på SFO – bygget. Frokost: 09:00 – 09:30 og Lunsj: 12:30 – 13:00 Barna må ha med seg matpakke til frokost og lunsj. Ekstra klær og sko etter været. NB. regntøy Barna må være på SFO innen 10:00, da begynne aktiviteter og vi prioriterer å gå på tur i nærmiljø og by tur med klasse på rundgang. Langdagsskjema – veldig viktig å levere tilbake for å melde fra om barnet kommer på SFO. Det er mange foresatte som sier at de ikke har fått langdagsskjema. Her har jeg god kontroll over alle barn som har fått det med seg. Vi må vite hvor mange barn som skal benytte seg av langdagene p.g.a planlegging av hvor mange ansatte det må være til en hver tid slik at ansatte som ønsker å ta fri kan gjøre dette.

13 SFO hjemmeside Endelig har SFO fått tilgang å legge ut informasjon osv. Lokale vedtekter Dagsrytme / ukeplan Langdagsskjema hvor foresatte kan hente og skrive ut som kan leveres til SFO Endre plasstype og oppsigelse – kan dere gjøre selv på nett. Hvis dere har ikke internett må dere skrive skriftlig til SFO-leder.


Laste ned ppt "V E L K O M M E N til Foreldremøte på SFO"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google