Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Enkel Keynes med endogene skatter. Symbolforklaring som tidligere bortsett fra t 0 som er inntektsuavhengig skattebeløp og t er marginale skattesatsen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Enkel Keynes med endogene skatter. Symbolforklaring som tidligere bortsett fra t 0 som er inntektsuavhengig skattebeløp og t er marginale skattesatsen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Enkel Keynes med endogene skatter

2 Symbolforklaring som tidligere bortsett fra t 0 som er inntektsuavhengig skattebeløp og t er marginale skattesatsen. T nå er gitt som en skattefunksjon er mer realistisk enn når T er eksogen. (1)-(3) bestemmer de tre endogene variablene Y, C og T. Modellen er determinert etter telleregelen.

3 Løsning av modellen Likevekt i produktmarkedet finner dere som tidligere ved å bruke alle ligningene. Sett inn ligning (2) og (3) i (1) (modell 3) :

4 Modell 2 og 3 Likevekt i produktmarkedet modell 3: Likevekt i produktmarkedet modell 2: (Modellen med eksogen skatt)

5 Balansert budsjettendring i de to modellene med offentlig sektor Vi har snakket om budsjettbalansen (B) – B = T – G – T er skatt og G er offentlig forbruk Balansert budsjettendring defineres ofte som en økning i offentlig forbruk, men uten å svekke budsjettet med dagens aktivitetsnivå: → Eksogen skatt : ΔT – ΔG = 0 → Endogen skatt : Δt 0 – ΔG = 0

6 Balansert budsjettendring i de to modellene med offentlig sektor Eksogen skatt : ΔT – ΔG = 0 Endogen skatt : Δt 0 – ΔG = 0

7 Balansert budsjettendring i de to modellene med offentlig sektor Mulitiplikatorene i de to modellene er forskjellig og vi ser at: Dvs. at multiplikatoren med eksogen skatt er større enn i modellen med endogen skatt. Lavere multiplikator betyr mindre endringer i Y ved endringer i eksogene variable.

8 Balansert budsjettendring i de to modellene med offentlig sektor Budsjettbalansen i modell 2: Budsjettbalansen i modell 3:

9 Endogen skatt Skatt er en automatisk stabilisator ved uventede sjokk i økonomien. For eksempel I↓ → Y ↓, men mindre enn ved tilfellet med eksogen skatt Effekt av finanspolitikk blir mindre sammenlignet med eksogen skatt


Laste ned ppt "Enkel Keynes med endogene skatter. Symbolforklaring som tidligere bortsett fra t 0 som er inntektsuavhengig skattebeløp og t er marginale skattesatsen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google