Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Dobbel kompetanse 4 årig løp

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Dobbel kompetanse 4 årig løp"— Utskrift av presentasjonen:

1 Dobbel kompetanse 4 årig løp
Salg, service og sikkerhet Utdanningsvalg 10. klasse

2 YRKESFAGLIG VEI TIL STUDIEKOMPETANSE
Kombinasjonen mellom teori og praktiske erfaringer, gir elevene både yrkesfaglig kompetanse og studiekompetanse. Det gjør utdannelsen mer relevant og aktuell for både elever og arbeids- og næringsliv. Velger du 4-årig utdanning salg, service og sikkerhet får du en jevnere fordeling mellom teori og praksis over de 4 årene, og du unngår et avslutningsår med mye teori slik påbyggingsmodellen krever.

3 GJENNOMFØRING AV DET 4 ÅRIGE UTDANNINGSLØPET
Velger du et fireårig løp innen Service- og samferdsel vil praksis og teori flettes sammen fra år 1. Med dobbelkompetans som er spesialtilpasset arbeidslivet vil du også være mer attraktiv for arbeidsgiver den dagen du søker jobb.

4 Slik er fordelingen mellom praksis og teori
Vg1 og Vg2: 2 dager i arbeidspraksis og 3 dager på skolen Programfagene gjøres ferdig i løpet av de to første årene  Vg3 og Vg4: 3 dager i bedrift og 2 dager på skolen

5 Viktig og tenke på Som framtidig ansatt i serviceyrker er det viktig at du er utadvendt og positiv til å jobbe sammen med andre mennesker. Du må også tenke på at egne holdninger og atferd er svært viktig for å skape gode relasjoner til dine framtidige kunder For å oppnå dette må du bli flink til å kommunisere, ta initiativ og ansvar, like utfordringer, være kreativ og ha respekt for andre.

6 Tema oppgave Markedsføring og salg
Vi vil her ha fokus på bruk av kommunikasjon og reklame. Vi tar tak i produkter som de fleste kjenner til og utarbeider forslag til reklame ift til disse. Ulike typer reklame, plassering og det å lage en reklame er fokus. Dere vil bli delt inn i grupper og får til disposisjon pc og skrivesaker. Kompetansemål salg og markedsføring Tilpasse salg og markedsføring til kjøper- og selgerrollen i forbruker-, bedrifts- og institusjonsmarkedet. Vurdere trender i utviklingen av ulike produkter og tjenester, og tilpasse produkt og tjenesteleveranser etter dem. Bruke produktkunnskap, bransjekunnskap og forbrukerkunnskap i samhandling med kunden

7 Tema oppgave Sikkerhet
Vi vil her ha fokus på brannsikkerhet og sikkerhetsfaget. Først vil det bli en kort innføring i sikkerhetsfaget før vi går videre til brannteori. Kompetansemål sikkerhet * Identifisere mulige brannårsaker, lage og følge en branninstruks og slukke mindre branntilløp * Vurdere utviklingen i trusselbildet som grunnlag for anskaffelse og utvikling av produkter og tjenester som reduserer risiko.


Laste ned ppt "Dobbel kompetanse 4 årig løp"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google