Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Informasjonsmøte om ungdomsfotball

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Informasjonsmøte om ungdomsfotball"— Utskrift av presentasjonen:

1 Informasjonsmøte om ungdomsfotball
Volda klubbhus – Blindheim klubbhus –

2 Agenda Fra barn til ungdom – den vanskelige overgangen!
Sentrale elementer i ungdomsfotball Klubben som sjef! Medbestemmelse Differensiering Flest mulig – lengst mulig! Praktisk informasjon før påmelding av lag Sammensatte lag Kamparenaen: Riktig nivå – flytsone? 7-er eller 11-er? Praktisk informasjon om sesongen 2011 Spillerregistrering/forsikring Omberamming av kamper Arrangørens/gjestenes plikter Dommeren Fair Play!

3 Fra barn til ungdom! Nå er det rett før det skjer for 12 åringene!
Det er ”lov” å lage 1. og 2. lag Mange går fra 7-er til 11-er lag Mange bytter trenere – ut med pappatreneren! Puberteten i full blomst! Ungdomsskolen står for døra! Følgelig en sårbar tid – mange omveltninger! Hvor gode er fotballen til å gjøre disse radikale omveltningene til positive opplevelser på utenfor banen for alle? Konklusjon: Klubben må være sjef! Premissene må legges i forkant Sørg for involvering og medbestemmelse For vi er vel enig om målet – flest mulig – lengst mulig? Krever differensiert tilbud både på trening og i kamp Og at vi beholder ungdommen sammen…

4 Klubben som sjef! Målet må være at i enhver klubb skal ikke tilfeldighetene råde mht. tilbud: vi skal ha et likeverdig, trygt og tilpasset tilbud om spilleren er født i 1997 eller i 2000! ”Klubben som sjef” skal tilrettelegge for at du som trener får gjort en god jobb med ungene. Samtidig skal ”Klubben som sjef” også se til at de andre trenerne får de samme forutsetningene for å gjøre jobben til beste for ungene. Dette krever at også du som trener har et helhetssyn på og respekt for klubbens overordnede verdier, organisasjon og virkemidler. Har du tunnelsyn kun for ditt ”eget lag” blir du ingen lagspiller for klubben. Har du derimot hovmesterblikket inne vil du være en av bærebjelkene for at nettopp din klubb - gjennom fotballen - blir den viktigste premiss leverandøren for et godt oppvekstmiljø i ditt nærmiljø.

5 Medbestemmelse Det er viktig å lytte til ungdommen fordi:
Ungdom vet selv best hva de vil og ønsker. Ungdom kjenner problemene fra innsiden, og kan følgelig lettere finne løsningene. Mange ungdommer er kreative og nytenkende. Gi dem innflytelse på det de føler angår dem direkte, slik som treningsmengde, sosiale tiltak, cupdeltakelse, etc. Still dem ansvarlig for deres egne meninger, diskuter evt. problemer/konsekvenser i forhold til beslutninger som skal tas. Vær demokratiske – ikke la de som roper høyest alltid få viljen sin! Vær uformell – fokuser på ungdommens meninger og at disse kommer fram – pass på at ting ikke blir kjedelig! Når ungdom benyttes som en ressurs, styrkes grunnlaget for senere rekruttering av både trenere, ledere og dommere.

6 Differensiering For NFF er alle spillere like mye verdt.
Likhet og likeverd betyr ikke at alle skal være like, men en erkjennelse av at vi er forskjellige. Treninger og kamper må tilrettelegges med ulike utfordringer i forhold til spillernes ønske, modning og forutsetninger. Differensiering er egentlig forskjellsbehandling av spillere – men i positiv forstand! Angst/bekymring Utfordringer Flytsone Kjedsomhet/frustrasjon Ferdigheter

7 Differensiering 1/ 3 AKTIVITET MED SPILLERE SOM HAR KOMMET LENGRE
SPILLERE PÅ SAMME NIVÅ LAVERE NIVÅ

8 Flest mulig – lengst mulig
Hvert år slutter ca gutter og jenter med fotball på Sunnmøre!!! Vi vet at Manglende spilletid! Topping av lag! Liten fleksibilitet i tilbudet! For høyt nivå! (taper bare) For lavt nivå! (kjedelig) Blir ikke ”sett”! Blir ikke ”hørt”! Venner som sluttet! er viktige grunner til at ungdommen slutter Hvorfor gjør vi ikke noe med det? For vi er vel enig i målsettingen?

9 Spillerutvikling Mål: Sikre at unge spillere – både jenter og gutter – med ambisjoner får tilrettelagt trenings- og kampmuligheter med tanke på framtidig rekruttering til norsk toppfotball. Strategier: Prioritere ferdigheter og holdninger i opplæring og trening. Prioritere spillere som blir gode i framtida, ikke nødvendigvis de som er gode nå. Samarbeide tett med toppklubbene både på faglig utvikling og gjennomføring av tiltak. Spillerne skal være i moderklubb så lenge som mulig, men samtidig bli påvirket av toppklubb så tidlig som mulig. Legge til rette for mer trenerutvikling i både barne- og ungdomsfotballen Bidra til flere og bedre utviklingsmiljøer i klubb Legge til rette for mer fotballaktivitet gjennom hele året for de som ønsker det. Legge til rette for og gjennomføre økt fotballaktivitet der smålagsspill vektlegges spesielt.

10 Husk – klubben må være sjef!
Spillerutvikling SFK har ansvar for spillerutvikling år Kartlegging av 13 åringer Bylag for 13 og 14 åringer Kretslag for åringer Regionale/nasjonale tiltak Den viktigste spillerutviklingen skjer i klubb Mål: Flest mulig gode utviklingsmiljø i klubbene Hvordan: Trenerutvikling Hospitering Differensiering Samarbeid mellom klubbene Samarbeid krets og klubbene Husk – klubben må være sjef!

11 Påmelding av ungdomslag
Klubbadministrator har tilgang til FIKS-klubben Påmeldingsfrist er satt 15. februar 7-er eller 11-er lag? Velg riktig nivå (flytsone) for spillerne Ha fokus på utvikling – ikke resultat! Meld på nok lag – spilletid er viktig for ungdom! Husk muligheten for fri flyt mellom lagene Husk klubben er sjef! – påmelding og fokus må skje i tråd med det som passer klubbens målsetting best!

12 Tips! – sjekk ABC for lagledere på våre nettsider
Praktisk om sesongen 2011 Forsikring – spillerregistrering fra 13 år!!! Omberamming av kamper Krav iht. til regelverk (skoleaktivitet, etc) Ellers bare ved enighet mellom lagene Å utsette en kamp er ikke tillatt!!! Alle kamper SKAL spilles!!! Må være spilt innen siste serierunde Arrangørens/gjestenes plikter Inviter til kamp – husk du skal ha gjester på besøk! Gjør som du vil at de skal gjøre mot deg! Fyll ut kamprapport – send inn umiddelbart Send resultatet på SMS til 2303 Dommeren Ikke oppsatt dommer – hva gjør vi? Ofte under opplæring – trenger veiledning! Lagleder/trener er viktig rollemodell Tips! – sjekk ABC for lagledere på våre nettsider

13 Fair Play kontrakt Gjelder for alle fotballspillere under 18 år.
Fair Play er mye mer enn gule og røde kort. Fair Play handler om hvordan vi oppfører oss mot hverandre, både på og utenfor banen! Dette er Fair Play-regler som undertegnede lover å følge: Vis respekt for treneren, dommeren og spillets regler Vis respekt for laget og lagkameratene dine Vis respekt for dine motspillere Møt presis til trening, kamper eller andre avtaler Ikke vær med på mobbing, rasisme eller annen dårlig oppførsel Bidra til at alle trives og har det gøy med fotballen Tap og vinn med samme sinn Klubben lover å legge til rette for at alle kan ha det gøy med fotballen og at sporten preges av respekt, rettferdighet og positive holdninger. Last ned Fair Play kontrakt fra våre nettsider

14 SFKs samarbeidspartnere 2011


Laste ned ppt "Informasjonsmøte om ungdomsfotball"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google