Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Spansk valgfag.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Spansk valgfag."— Utskrift av presentasjonen:

1 Spansk valgfag

2 Hvorfor akkurat spansk?
fordi over 430 millioner har spansk som morsmål, i tillegg til 35 millioner spansktalende i USA fordi Norge har en stadig større handel med Spania og Latin-Amerika fordi spansk åpner døren til spennende kulturer i Spania og Latin-Amerika

3 Macchu Picchu, Peru Tango, Buenos Aires

4 Noen fakta om spansk: Spansk er verdens nest største morsmål (etter kinesisk mandarin). Spansk er verdens tredje mest talte språk etter kinesisk mandarin og engelsk. Spansk snakkes av mer enn 490 millioner, som morsmål, andrespråk eller fremmedspråk.

5 Hvor snakkes spansk? Spansk er offisielt språk i 21 land: Spania, 19 latinamerikanske land (Mexico, Argentina, Colombia, Chile, etc.) og Ekvatorial-Guinea (Afrika).

6 Hvor snakkes spansk?

7 Spansk: det tredje mest brukte språket på internett:

8 Mangel på spanskkunnskaper i næringslivet:
Spansk brukes av bare 4% av eksportbedriftene og 2% av importbedriftene. Likevel kan det se ut som om dette språket har et klart behov for økt kompetanse, spesielt innen eksport, hvor 18% av eksportbedriftene handler med Latin-Amerika og eventuell handel med Spania kommer i tillegg (Glenn Ole Hellkjær, UiO).

9 Språk og kulturkunnskaper: et viktig konkurransefortrinn
”Det internasjonale pengefondet (IMF) legger skylden for den økonomiske krisen på Argentina, men har selv en stor del av skylden og har ikke forstått hva som skjer i landet.” (Joseph Stiglitz, Nobelprisvinner i økonomi i 2001).

10 Spanskmodulene NHH: SPA010 Spansk språk (Nybegynnerkurs)
SPA 011 Kultur og samfunn i den spansktalende verden SPA012 Næringsliv og økonomi i den spansktalende verden SPA013 Økonomi og samfunn i den spansktalende verden → Ekskursjon til Buenos Aires

11 Utveksling? NHH har utveksling med flere handelshøyskoler og universiteter i bl.a. Spania, Mexico, Argentina, Peru og Chile. For å dra på utveksling til et spansktalende land, er det krav om eksamen i spansk valgfag (to moduler).

12 Spansk valgfag NHH Forelesere: Johannes Nymark Beate Sandvei Marte Fjørtoft ¡Bienvenidos! Vel møtt!


Laste ned ppt "Spansk valgfag."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google