Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KULTUR Mangfold og det flerkulturelle samfunn. Hva er rasisme? Knytter utseende med personlige trekk. Beskriver kulturelle forskjeller som medfødte. Plasserer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KULTUR Mangfold og det flerkulturelle samfunn. Hva er rasisme? Knytter utseende med personlige trekk. Beskriver kulturelle forskjeller som medfødte. Plasserer."— Utskrift av presentasjonen:

1 KULTUR Mangfold og det flerkulturelle samfunn

2 Hva er rasisme? Knytter utseende med personlige trekk. Beskriver kulturelle forskjeller som medfødte. Plasserer sin rase over alle andre. Rasisme i dag. Rasisme i dag.

3 Apartheid: Segregeringspolitikk i Sør- Afrika. Segregering: Adskillelsespolitikk. Segregering var bl.a. vanlig i sørstatene i USA godt opp på 60-tallet. Lynsjing i Amerika Lynsjing i Amerika Will Brown anklages for overfall og ran av en hvit kvinne. Will Brown anklages for overfall og ran av en hvit kvinne.

4 Utvandring Nesten halve den norske befolkningen dro til Amerika. De dro på 1800- og 1900 tallet da det var mye fattigdom i Norge. De ville skape et bedre liv for seg selv.

5 Innvandring Etter 2.verdenskrig flyttet mange til Europa for å skape seg et bedre liv. Men fra 70-tallet innførte mange land innvandringsstopp. Et hovedunntak gjelder beboere i EU- land.

6 Flyktninger Flyktninger

7 Etter 2. verdenskrig var 45 millioner europeere på flukt. I dag er over 20 millioner på flukt verden over.

8 Ifølge FN dør mer enn 25,000 mennesker av sult hver dag

9 Ett menneske dør av sult hvert sekund

10 Norge gir 0,9 % av BNP i U-Hjelp

11 Noen politiske partier ønsker å kutte i U-hjelpen. Billig sprit før u-hjelp ? Billig sprit før u-hjelp ?

12 10 millioner barn dør unødig hvert år av: DiareLungbetennelseMeslinger Malaria, o.l. Disse kan hjelpes Enkelt Og billig

13

14


Laste ned ppt "KULTUR Mangfold og det flerkulturelle samfunn. Hva er rasisme? Knytter utseende med personlige trekk. Beskriver kulturelle forskjeller som medfødte. Plasserer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google