Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SPANIA!!!.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SPANIA!!!."— Utskrift av presentasjonen:

1 SPANIA!!!

2 Fakta Hovedstad: Madrid Folketall: 40,0 mill
Språk: Spansk, katalansk, galisisk, baskisk. Mynt: Euro Bilkjennetegn: E Nasjonaldag: 12. oktober Religion: Romersk-katolsk kristendom.

3 Tomatkrigen mennesker samler seg i en liten spansk by for å delta i verdens største tomatkrig. Noen er fortsatt uenig om denne fiesta. Det begynte med en gatemusiker som musikken ikke falt i smak hos noen, og noen bestemte seg for å kaste grønnsaker på ham. Det endte med full tomatkrig!

4 Karneval Februar betyr karneval for store deler av verden, også Spania. De fester til langt på dag. Men noen steder i Spania gjør de mer enn andre steder for å markere karnevalet ”litt” ekstra.

5 Språk Hei – hola Hei står til? – hola! Que tal?
Snakker du engelsk? – habla usted Inglès? God dag, god kveld – Buenos dias\ Buenas tardes Takk – Gracias Ingen årsak – de nada Ser deg senere – hasta luego Hadet – adios!

6 Barcelona Barcelona er Spanias nest største by og en av Europas fremste kunstbyer. Barcelona ble grunnlagt for mer enn 2000 år siden, på den tiden da fønikere og grekere drev handelsvirksomhet langs Middelhavets kyster. Barcelona er blitt en av Europas mest trendy byer, kjent for sitt hektiske natteliv med barer, nattklubber og farsonable diskoteker.

7 Landbruk Over hele regionen dyrkes korn, spesielt hvete og bygg, og drives sauehold. Både Spania og Portugal er store vinprodusenter, med Rioja-vinen, sherry og portvin som de mest kjente produkter. Ved Middelhavskysten dyrkes sitrusfrukter.

8 Klima Klimaet nordvest i Spania er fuktig og temperert, og landskapet er grønt og frodig. Det ligner mer på klimaet i nordvest i Europa enn på klimaet i resten av Spania. Spania grenser til Portugal og Frankrike.

9 Tyrefekting Tyrefekting er en veldig populær sport i Spania.
Det er en blodig kamp mellom oksen og mennesket, og man kan ende opp med å bøte med livet.

10 ADIOS!! 


Laste ned ppt "SPANIA!!!."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google