Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Utdanningsvalg 10.klasse

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Utdanningsvalg 10.klasse"— Utskrift av presentasjonen:

1 Utdanningsvalg 10.klasse
Helse og oppvekstfag Utdanningsvalg 10.klasse Stikkord og dato

2 Helse og oppvekstfag På Lier videregående skole gis det opplæring i:
Vg1 Helse og Oppvekstfag, Vg2 Barne- og Ungdomsarbeiderfag Vg2 Helsearbeiderfag. 4-årig løp dobbelkompetanse helsearbeider 3-årig løp med påbygg innenfor Barne- og Ungdomsarbeiderfaget.

3 Dine mål og muligheter Utdanningsprogrammet fører fram til yrker hvor egne holdninger, kunnskaper om helsefremmende arbeid, livsstilssykdommer, arbeidsmiljø og kulturforskjeller er viktig, og hvor det stilles krav til helhetlig tenkning og tverrfaglig samarbeid. Yrker som bygger på Vg1helse –og oppvekstfag er: Ambulansearbeider Apotektekniker Barne- og ungdomsarbeider Fotterapeut Helsefagarbeider Helsesekretær Hudpleier Ortopeditekniker Tannhelsesekretær Opplæringsløp Alle løpene i programområdet fører fram til yrkeskompetanse. Det er mulig å oppnå studiekompetanse enten ved å ta allmennfaglig påbygging etter VG2, eller etter å ha tatt fagbrev. .

4 Tema du får jobbe med på praksisdagen
Helsefremmende arbeid Vi vil her ha fokus på kostens betydning for helsen. Hvordan kan kostpyramiden være til hjelp når ungdom skal planlegge eget kosthold? Vi skal lage plakater om dette før vi skal på kjøkkenet for å lage wraps. Dere vil bli delt inn i grupper. Kompetansemål Gjør rede for sammenheng mellom helse og livsstil. Læringsmål og innhold Beskrive kostsirkelen, matpyramiden og tallerkenmodellen. Sette sammen enkle måltider som er basert på et sunt og variert kosthold for en ungdom

5 Tema du får jobbe med på praksisdagen
Kommunikasjon og samhandling Vi vil her ha fokus på ulike former for kommunikasjon og vise praktiske øvelser. Kompetansemål Gjør greie for hva som kjennetegner kommunikasjon som fremmer helse, trivsel og velvære Læringsmål og innhold Forklare hva kommunikasjon er Tegne og gjennomføre kommunikasjonsøvelser Demonstrere hvordan forflytte pasient opp i seng Planlegge og gjennomføre mating av pasient.


Laste ned ppt "Utdanningsvalg 10.klasse"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google