Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva er Fronter.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva er Fronter."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva er Fronter

2 Fronter Fronter er en digital læringsplattform der man samler alt elevene og lærerne gjør på data på ett sted. Se på Fronter som en stor bygning, for eksempel et skolebygg eller et kontorbygg. . Bygningen inneholder korridorer og rom (fellesrom og private rom).

3 Nøkkel For å komme deg inn i bygget må du ha en nøkkel. Nøkkelen er det brukernavnet og passordet som du får tildelt.

4 Rom Inne i bygget er det noen fellesrom som alle med nøkkel har adgang til. Samtidig er det andre rom hvor adgangen er regulert. Hvilke rom du får adgang til avgjøres av hvem du er eller hvilke enhet (klasse, avdeling osv.) du tilhører. Rommene kan f.eks være klasserom, bibliotek, personalrom, osv. Rommene er en felles arbeidsplass for prosjekt, samarbeid, læring, samt utveksling av informasjon. I rommene kan elevene diskutere, publisere dokumenter, lese nyheter, svare på prøver, mm. I bygget har elevene også sitt personlige rom, hvor de har dokumenter, oppgaver og ulike verktøy som de bruker, akkurat som på en vanlig arbeidsplass. Det personlige rommet er det selvsagt bare eleven selv som har adgang til!

5 Foresatte Foresatte ved Ullevål skole har tilgang på Fronter. Hver gruppe/klasse har et eget brukernavn som alle foresatte bruker. Hensikten med å gi foresatte tilgang til Fronter er å bedre informasjon og kommunikasjon mellom skole og hjem. Først må man gå til Ullevål skole sin hjemmeside på Internet. Adressen er

6 Her kan dere logge dere inn på Fronter
Bruker: Passord: Språk:

7 Brukernavn og passord. Brukernavn foresatte: mobiltelefonnr.
Passord foresatte: ull2009 ved første gangs pålogging

8 Tilgang til rom. På siden dere først får se står hvilke rom dere er invitert inn i. For eksempel:   A   Bibliotek

9 Hva får du se? Klasserom Arbeidsplan Informasjon
Klikker du på 3A, kommer du inn i klasserommet. På venstre side ser du hvilke mapper kontaktlærer har gitt foresatte innsyn i. Klasserom Arbeidsplan Informasjon

10 Spørsmål og svar i forbindelse med bruk av Fronter.
Hvem får tilgang til Fronter? For å få tilgang til Fronter må du være ansatt, elev eller foresatt ved Ullevål skole. Hvordan fungerer ”Foresatte kontoen”? Foresatte har bare ”leserettigheter” i Fronter. Det vil si at foresatte kun kan lese og ikke skrive eller legge ut informasjon på Fronter. Jeg kommer ikke inn i Fronter. Mulige årsaker til at du ikke kommer inn kan være: Du oppgir feil brukernavn eller passord (se oversikt). Kontoen kan ha blitt låst. For mange påloggingsforsøk med feil passord fører til at kontoen blir låst. Kontoen åpnes igjen automatisk etter 30 min. Kan jeg få virus fra Fronter? Alle dokumenter som lagres i Fronter blir kontrollert for virus. Kan uvedkommende se det jeg gjør i Fronter? All overføring av informasjon mellom din datamaskin og Fronter er kryptert, slik at overføringer ikke kan snappes opp av andre. Trenger du hjelp med Fronter kontakt skolen ved Frøydis Haugholt E-post:


Laste ned ppt "Hva er Fronter."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google