Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva Er Alkohol(Etanol) og Hvilke Bivirkninger Har Det?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva Er Alkohol(Etanol) og Hvilke Bivirkninger Har Det?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva Er Alkohol(Etanol) og Hvilke Bivirkninger Har Det?
Av : Trygve

2 Etanol Etanol er den mest kjente alkoholen, men i dagligtalen blir den omtalt som alkohol. Den kjemiske formelen for etanol er C2H5OH. Etanol blir brukt i nesten alt av alkoholholdige drikkevarer. Den beste motgiften for metanol er etanol.

3 Følger som kan forekomme ved for høyt inntak av Alkohol
Din evne til å huske og konsentrere deg svekkes kraftig, i tillegg svekkes dømmekraften din betraktelig. Ved for høyt inntak av alkohol kan man bli avhengig, tegn på det er søvnproblemer og rastløshet. Alkoholen suges raskt opp i blodet via magen. Når alkoholen først har nådd blodet spres den raskt rundt i kroppen. Det er ekstremt farlig å drikke alkohol under svangerskapet, fosteret kan bli påført store skader.

4 Slik virker promillenivået på kroppen vår
Når man har ett gram alkohol i ett kilogram i blodet, er promille nivået på en promille. 0,2‰ : Kroppen begynner å reagere på alkoholen og synet blir svekket. Derfor er promillegrensen på 0,2 ‰. 0,5 ‰ : Reaksjonsevnen blir svekket og man får problemer med å konsentrere seg. 0,8 ‰ : Hjernen sliter ved å oppfatte ting. 1,0 ‰ : Balansen svikter og konsentrasjons nivået er nå enda lavere. 1,5 ‰ : Selvkontrollen begynner å svikte og evnen til å snakke er borte. 2,0 ‰ : Hjernen er nå ”off-line” og vi klarer ikke å kontrollere oss. 3,0 ‰ : Alt selvkontroll er borte og bevisstløshet kan forekomme.

5 Fyllekjøring Den mest alvorlige konsekvensen av for høyt alkohol inntak er kanskje fyllekjøring. En undersøkelse fra Vestfold i 2005 sa at hver fjerde 18 åring har kjørt i beruset tilstand. En annen undersøkelse fra 2008 viser at av totalt 384 ulykker, har alkohol skyllen i 52% av tilfellene. Den høyeste boten man kan få for fyllekjøring i Norge er NOK, og i verste fall kan man få fengselstraff.

6 Alkohol er dødelig Alkohol foresaker mange dødsfall og er verdens tredje største helserisiko. Hvert år dør mennesker av alkohol. I følge en undersøkelse utført av WHO ( World Health Organization ) dør totalt 1.8 millioner mennesker på grunn av alkoholrelaterte skader hvert år. Det er flere menn en kvinner som dør på grunn av alkohol.

7 Kilder www.wikipedia.no www.aftenposten.no www.who.no


Laste ned ppt "Hva Er Alkohol(Etanol) og Hvilke Bivirkninger Har Det?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google