Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sand i vann, det går an - Abrajet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sand i vann, det går an - Abrajet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Sand i vann, det går an - Abrajet
Velkommen

2 Sand i vann, det går an - Abrajet

3 Sand i vann, det går an - Abrajet
Kjente metoder som brukes i dag: Kvaliteten dirkete avhengig av riktig og grundig forbehandling av overflaten Sikre at alle slike urenheter blir fjernet slik at korrosjonsdannelse blir mindre sannsynlig 1.1 Rengjøring for hånd Fjernes for hånd ved bruk av stålbørste, sandpapir eller rusthammer. Ufullstendig metode 1.2 Tradisjonell sandblåsing Den mest kjente metoden for fjerning av rust Effektiv metode med grundig rengjøring Problemet med store mengder sand er: tilhørende støv støyplager

4 Sand i vann, det går an - Abrajet
1.3. Våtblåsing med høytrykk bar Blanding av vann og sand, kalk etc. istedenfor et tørt blåsemedium. Fordelen: Blir kvitt støv og de helsefarene det medfører Ulempen: Injektor prinsipp som ofte er ustabilt

5 Sand i vann, det går an - Abrajet
1.4. Ultrahøytrykk bar Store krav til pumper og utstyr. Ytret ønske om utstyr med lavere trykk, på grunn av sikkerheten. Avvirkningen er betydelig lavere med ultrahøytrykk. Ultrahøytrykk gir et annerledes utseende, fordi vann alene er ikke i stand til å kutte eller deformere stål på samme måte som blåsemedier. 1.5. Tørrisblåsing Tørris på størrelse med riskorn. Ulempen er liten avvirkning per time.

6 ABRAJET – NY TEKNOLOGI Sand i vann, det går an - Abrajet

7 Fjerner effektivt store rustavleiringer
Sand i vann, det går an - Abrajet Sand i vann – det går an Fjerner effektivt store rustavleiringer

8 Metode: Sand i vann, det går an - Abrajet ™
Ny teknologi for overflatebehandling – rask og effektiv Små mengder med abrasiver blandes i vannet under høyt trykk og spyles ut med et trykk på ca. 750 bar. Renhetsgraden varierer fra kun stripping av et strøk maling til fullstendig fjerning av maling og rust ned til rent metall.

9 Sand i vann, det går an - Abrajet
Det roterende dysehode har 1 eller 2 dyser med en kapasitet på 30 lpm. Ønsket effekt oppnås raskt. Abrajet systemet har stor kapasitet: Avvirkning på m² t Sandforbruket er på ca. 3-7 kg per m² Metoden fjerner: Rust Salter Klorider Fett o.l. Det er en miljøvennlig metode uten forurensing til luft. Høytrykkstrålen uten abrasiver egner seg til rengjøring og flushing.

10 Sand i vann, det går an - Abrajet
2.1. Håndholdt pistol Abrajet systemet benytter en lett håndholdt pistol med luftdrevet roterende dyse. Pistolen har 2 hånds grep og har elektrisk fjernstyring som kan brukes i eksplosjonsfarlige områder. Den roterende strålen holdes mm fra arbeidsområdet. Arbeidsbredden er på mm.

11 Sand i vann, det går an - Abrajet
Lang rekkevidde Ved bruk av spesialpistol kan strålen avvirke med en avstand på opptil en meter. Dette benyttes på områder med spesiell vanskelig tilgjengelighet.

12 Sand i vann, det går an - Abrajet
2.2. Miljøvennlig Meget støysvak i forhold til ultrahøytrykkspyling og sandblåsing. Kun 95 desibel ved 5 meters avstand og 84 desibel ved 10 meter. Støvplagen blir eliminert i og med at sanden blandes med vann. Abrajet systemet er basert på en ren teknologi: - På Waterjet Technology 2.3. Sikker i bruk Trykket på 750 bar minsker faren for skader og slangebrudd. Pistolen er ergonometrisk utformet og lett i vekt. Verneutstyret er det samme som blir anbefalt ved ultrahøytrykk.

13 Sand i vann, det går an - Abrajet
Abrajet systemet kan også anvendes på betong: Fjerning av maling inntil frisk betong. Fjerning av graffiti.

14 Sand i vann, det går an - Abrajet
Sand som blir brukt er GMA-Garnet Mesh 80 Ved 700 bar 30 lpm er sandforbruket 4,6-5 kg pr/m² Avvirkningshastigheten pr. m² blir da effektivt ca. 30 m²/t

15 Sand i vann, det går an - Abrajet
Flash rust Et problem som kan oppstå hvis underlaget ikke blir behandlet etter kort tid Erfaringer viser at bruk av turbodyse med 700 bar 30 liter fjerner flash rust på en enkel måte. Abrajet systemet brukes da uten innblanding av abrasiv.

16 Sand i vann, det går an - Abrajet
2.4. Rengjøring av innvendige rør – tilleggsutstyr Dysen monteres på en sentrert vogn og trekkes gjennom røret ved hjelp av slangen. Kan gjøres manuelt Kan gjøres ved en hydraulisk slangetrommel. Røret blir fullstendig rent helt til hvitt metall

17 Sand i vann, det går an - Abrajet

18 Sand i vann, det går an - Abrajet
2.5. Vannskjæring – tilleggsutstyr Abrajetstrålen kan på en enkel måte bygges om til en vannskjærestråle. Den skjærer gjennom så å si alle materialer i en tykkelse opp til 200 mm.

19 Takk for oppmerksomheten!
Sand i vann, det går an - Abrajet


Laste ned ppt "Sand i vann, det går an - Abrajet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google