Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Et uvanlig foredrag og en annerledes forestilling av og med siri christensen, ellen halvorsen og harriet h. fjeldheim E llen H alvorsen, S ykepleier /

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Et uvanlig foredrag og en annerledes forestilling av og med siri christensen, ellen halvorsen og harriet h. fjeldheim E llen H alvorsen, S ykepleier /"— Utskrift av presentasjonen:

1 et uvanlig foredrag og en annerledes forestilling av og med siri christensen, ellen halvorsen og harriet h. fjeldheim E llen H alvorsen, S ykepleier / M usikkterapeut E llen Halvorsen har arbeidet som sykepleier ved Det Norske Radiumhospital fra 1985. Hun er utdannet musikkterapeut ved Norges Musikkhøgskole og arbeider også ved Hospice Lovisenberg. Hennes erfaring og kunnskap om sorgarbeid er omfattende og unik. Hun har skrevet tekst og musikk til de vanskeligste følelsene et menneske kan oppleve og sannheten i budskapet og inderligheten i framføringen griper tilhøreren. V åren 2004 gav Blåtonen ut Ellens cd ”Når livet skjelver”. Sangene er laget på basis av hennes møter med pasienter, pårørende og personale i kreftomsorgen. S iri C hristensen, M usiker / P rodusent S iri Christensen arbeider til daglig som dirigent og produsent. Hun er musikkutdannet og har lang og variert musikalsk bakgrunn. I flere år har hun jobbet som folkehøgskolelærer med musikk, sang og teater som hovedfelt. Hun har arbeidet som dirigent i 20 år og er blant annet kjent fra koret ”Mosaic”. S iri Christensen bruker sine følelser rått og hemningsløst i sin framføring av sang og musikk. Slik bare en sann, ærlig og naken kunstner gjør, bruker hun sin egen erfaring med sorg til å nå fram til andre mennesker. I mai 2001gav Siri Christensen ut CD-en ”Secret Room” med bl.a. Knut Reiersrud og Iver Kleive. H arriet H. F jeldheim, S ykepleier / S kribent H arriet H. Fjeldheim har en svært allsidig bakgrunn fra menneskerelaterte yrker. Som sykepleier har hun erfaring fra nødhjelpsteam, mottagelse, legevakt, HVPU og eldreomsorg. H arriet H. Fjeldheim har musikalsk erfaring fra kor og band og arbeider som tekstskribent og låtskriver. Hun er under utdanning innenfor folkemusikk og er involvert i flere musikalske prosjekter. Hennes naturlige fortellerevne skaper en spesiell nærhet til lytteren, idet hun deler av sine erfaringer fra sorgens landskap. R eferanser AOF Norge, Torgrim Kokaas, Kompetanserådgiver HMS Partner Concern, Kjell Woll LO, Ståle Dokken, Prosjektavdelingssjef Janssen-Cilag, Janne Christoffersen, Prod.sjef Modum Bad, John Kristian G. Rolfsnes, Sykehusprest F or informasjon og booking: Blåtonen DA, Myntgt 5, 3616 Kongsberg mob 916 49 751 / 992 67 267 / 909 64 025 www.blaatonen.no firmapost@blaatonen.no booking@blaatonen.no B l å t o n e n j e g e r – d e r f o r e r j e g v e r d i f u l l Blåtonen © 2005 en musikalsk fortelling om menneske i møte med sorg

2 Blåtonen er en kunstnerisk virksomhet hvor vi er tre voksne kvinner som bruker vår utdannelse og erfaring til å skape og fremføre musikalske temafortellinger. Hvorfor bruker vi musikk? Vår erfaring viser at sangen og musikken går mer direkte inn i følelsen enn ordene alene. Musikken kan formidle nærhet og engasjement, humor og sårbarhet. Gjennom musikken lytter vi og behøver ikke å forklare eller forsvare oss. I musikken kan vi være tilstede uten krav. Hvem ønsker vi å nå med denne fortellingen? Vi tror at det å gi seg selv tid til å kjenne på egen sorg er viktig og nyttig for alle mennesker uansett hvilken profesjon, rolle på eller livssituasjon du er i. Du kan være en som selv er i sorg eller kjenne noen som er i en krise. Det kan hende du har blitt overrasket over dine egne eller andres reaksjoner. Har du følt deg utilstrekkelig og ikke funnet de rette ordene i møte med en sørgende? Kanskje du ved å høre vår fortelling kan hente litt mot og styrke i deg selv? Hva handler fortellingen om? Sorg er smerten vi bærer på etter et tap og vi opplever alle mange forskjellige former for sorg i løpet av livet. I vår fortelling formidler vi noen av sorgens ”ansikter”. Vi kan fortelle om sorgen vi opplever som pårørende ved sykdom eller et dødsfall, om selvmord, tap av selvfølelse, hverdagssorgene, livssorgen i savnet etter det som aldri ble, tvilen rundt meningen med livet, om tillitsbrudd og svik, bearbeiding av sorg, om roller og om reaksjoner som oppstår i sorgens kjølvann. Vårt mål er å tydeliggjøre at ”I det øyeblikket jeg klarer å dele av mine tanker, i det øyeblikket jeg tør å trå over den terskelen det er å dele min egen smerte med et annet menneske – da har jeg opplevd at den andre får mot til å gjøre det samme – og når det skjer – da har i alle fall vi to begynt å ta vare på hverandre”. Vi håper at du ved å lytte til vår fortelling lar deg bevege i ditt følelsesliv og får en mulighet til å gjenkjenne dine egne følelser og setter dem i fokus. Vi ønsker å nå fram til deg – enkeltmennesket – som har dine egne spor av sorg – og møte deg fri fra ditt ansvar ovenfor andre enn deg selv. å skape refleksjon og gi aksept for de vanskelige følelsene. Vi tror at du vil oppleve ærlige og sterke følelser, for det er både gråt og latter i vår fortelling. Sorgens sterke følelser kan være vanskelige å takle. Vi unngår dem når de ikke passer inn i hverdagen, men de blir ikke borte. De ligger bakerst i tankene og kan velte fram til overflaten på de utenkeligste tidspunkt. Fortrengte følelser kan gjøre oss syke. Når vi holder denne fortellingen på ditt hjemsted, vil vi sørge for at det er en kontaktperson med tilknytning til lokalt sorgarbeid tilstede.


Laste ned ppt "Et uvanlig foredrag og en annerledes forestilling av og med siri christensen, ellen halvorsen og harriet h. fjeldheim E llen H alvorsen, S ykepleier /"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google