Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Lys-mørk kontrast Dersom vi bruker farger som er veldig lyse mot farger som er mørke, oppstår det en stor kontrast. Øyet trekkes mot de stedene der kontrastene.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Lys-mørk kontrast Dersom vi bruker farger som er veldig lyse mot farger som er mørke, oppstår det en stor kontrast. Øyet trekkes mot de stedene der kontrastene."— Utskrift av presentasjonen:

1 Lys-mørk kontrast Dersom vi bruker farger som er veldig lyse mot farger som er mørke, oppstår det en stor kontrast. Øyet trekkes mot de stedene der kontrastene er størst.

2 Komplementærkontrast
Øyet forsterker komplementærfarge-opplevelsen. Det fører til at komplementære farger fremheves når de settes mot hverandre.

3 Simultankontrast Stort sett så blir farger og valører påvirket av de fargene og valørene som er rundt dem. Det kan virke som om de fargene som står mot hverandre, kan virke større enn de er i virkeligheten.

4 Kvalitetskontrast Når vi setter sammen to forskjellige farger, en sterk og en som er dus. Vil det oppstå en kvalitetskontrast.

5 Kvantitetskontrast Fargene har ulik styrke. Rødt har lyst i seg, men grønt har en mørkere fargevalør. Derfor må vi ha mer rødt enn grønt.

6 Egenkontrast Det er de tre fargene som ikke har noen andre farger i seg, enn seg selv.


Laste ned ppt "Lys-mørk kontrast Dersom vi bruker farger som er veldig lyse mot farger som er mørke, oppstår det en stor kontrast. Øyet trekkes mot de stedene der kontrastene."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google