Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Samarbeidsprosjekt mellom: Froland, Arendal, Risør, Grimstad, Åmli, Tvedestrand og Vegårshei.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Samarbeidsprosjekt mellom: Froland, Arendal, Risør, Grimstad, Åmli, Tvedestrand og Vegårshei."— Utskrift av presentasjonen:

1 Samarbeidsprosjekt mellom: Froland, Arendal, Risør, Grimstad, Åmli, Tvedestrand og Vegårshei

2  Kartleggingsverktøy brukes av ressurspersoner for å kartlegge brukers ressurser og mål  COPM  IPLOS

3  Identifiserer problemer bruker har med daglige aktiviteter ifht egenomsorg, arbeid og fritid.  Bruker skal også vurdere viktigheten/betydningen av hver aktivitet, på en skala fra 1-10, ut fra egne meninger.  Kartleggingen inkluderer ADL-aktiviteter, sosiale aktiviteter og mobilitet.

4  Kartlegger boforhold, privat hjelp i hjemmet, bistandsbehov ifht transport til aktiviteter utenfor hjemmet

5  ”Hvis man i sandhed skal lykkes at føre et menneske hen til et bestemt sted, må man først og fremst passe på at finde ham der, hvor han er og begynde der. For i sandhed at kunne hjælpe en anden, må jeg først forstå mer end hen, men dog vel først og fremst forstå det han forstår. Når jeg ikke gjør det, så hjælper min merforståen han slet ikke.”

6  Kartlegging  Vurdering  Mål  Valg av tiltak  Gjennomføring  Evaluering  Oppfølging

7  Utfordringer:  - god kartlegging  - Urealistiske mål  - Samarbeid  - Kommunikasjon  - Fleksibilitet  - Motivasjon  - Eierforhold for alle  - Ressurser

8  Personlige faktorer: Kontroll over eget liv: Opplevelsen av å ikke har kontroll over eget liv kan være sykdomsfremkallende i seg selv Det er ønsket adferd i kurativ medisin å gi fra seg kontroll og avgjørelser til fagfolkene. Det er de ”greie” brukerne som gir fra seg nøkler, hus og kontroll til personalet

9 Tap, sorg og krise: ◦ Både sorg og krise utløses av tap ◦ Det er ikke bestemte hendelser som skaper kriser, men hvordan den enkelte opplever hendelsen ◦ Evnen til å mestre kriser svekkes ikke med alderen, men eldre opplever ofte tap i rask rekkefølge og dette kan øke risikoen for krise ◦ Sorg er en naturlig reaksjon på tap ◦ Krise oppleves når man ikke mestrer situasjonen man kommer opp i.

10  Mestringsstrategier Handler om erfaringer og hvordan den enkelte har lært seg å takle utfordringer Vår utfordring er å finne mestringsstrategier som bruker er vant til å bruke Få dem til å tro på egne evner til å løse problemer; til å tenke løsninger og muligheter Vi har lett for å gå inn i rollen som den som ordner og fikser – kan gi lært hjelpesløshet

11

12  Per Hansen, 87 år, bor alene i leilighet  Artrose begge knær  Redd for å falle  Inaktiv  Spiser lite  Går med rullator  Datter kontakter kommunen med ønske om hjelp fra hj.spl til stell og matlaging

13  Johanne, 55. Fikk slag for 1 år siden. Har bl.a. vansker med å gå i trapp og bidrar ikke i husarbeid. Bor i enebolig med ektefelle og 1 sønn. Har kommet inn i rutine etter slaget som har vedvart, hvor mann og sønn gjør alt husarbeid og matlaging. Er avsluttet fra oppfølging av kommunal fysioterapeut, fått treningsprogram. Har hj.spl innom for hjelp med medisiner og smøre mat midt på dagen. BPA følger henne til avtaler hos lege etc. Tidl jobbet som rengjører på industribedrift, nå ufør. Har tidl likt å gå på kino, gå turer i skogen og var i klubb med venninner hver mnd.

14  Pål, 72 år. Bor i lite hus alene. Skittent og rotete inne. Han har diabetes, røyker, er overvektig, høyt alkoholinntak. Spiser og drikker det han får lyst på. Sårproblematikk. Ustabilt blodsukker. Ingen pårørende.  Fastlegen søker kommunen om hjelp til medisinhåndtering og sårstell.

15  Arne, 78. Bor i enebolig. Har falt flere ganger og har da ringt familien for hjelp til å komme opp. Søker nå om trygghetsalarm.


Laste ned ppt "Samarbeidsprosjekt mellom: Froland, Arendal, Risør, Grimstad, Åmli, Tvedestrand og Vegårshei."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google