Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…

2 Hvor gode er dere egentlig? Hva er dere mindre gode på?
Hva er målene deres? Hvor gode er dere egentlig? Hva er dere mindre gode på? Tja, vi vet hvile mål vi har! Men jeg vet ikke om vi vet nok om oss selv jeg? Om vi har den informasjonen vi trenger for å vite om vi er gode eller dårlige? Det må dere skaffe!!!

3 Mellomspill Noen av de ansatte får oppdrag av sjefen å skaffe et statusbilde

4 Vi vet at vi får 600 besøk hver dag.
Stopp!! Jeg mener vi også bør vite om brukerne våre er fornøyd med oss…, og hva de ansatte bruker tiden på når de ikke har besøk. I tillegg skulle jeg gjerne visst mer om effekten og resultatene av det vi gjør! Vi vet at vi er 100 tilsatte. Vi vet at vi får 600 besøk hver dag. Vi vet at vi bruker ca 20 min pr besøk Og vi vet at en ansatt koster ca Vi vet også at 90% av de ansatte er fornøyd med kommunen Vet vi ikke alt da…?!!

5 Mellomspill Etter at de har fått oversikt over hva de ikke vet om bedriften, så går de i gang med å kartlegge disse tingene Etter kartlegging møtes de for å diskutere hva de skal gjøre med all denne informasjonen…

6 Når vi vet så mye om oss selv, så går det kanskje an å sammenligne seg med andre for å finne ut hva vi er gode på og dårlige til…? Nå har vi skaffet oss en god oversikt over oss selv! Vi vet noe om resultatene, effekter, hva brukerne synes, osv. Hva gjør vi da? Ja, og vi burde sammenligne oss med noen som er like oss selv, og se hva vi kan lære av måten de gjør ting på! Kanskje det er best vi finner noen å sammenligne oss med som er bedre enn oss?! Og så en annen viktig ting; vi må ha med noen av de ansatte når vi skal diskuter hva vi kan bli bedre på! Det er de som vet hvor skoen trykker!!!

7 De bestemmer seg for å sammenligne seg internt mellom like tjenester i kommunen og med den sammenlignbare kommunen Skien. Før de tar fatt på arbeidet med å sammenligne seg viser sjefen frem et bilde: Å sammenligne seg med andre handler om å lære av hverandre og å hjelpe hverandre opp til toppen!!

8 Med egne tall i lomma og egen praksis i hodet legger en gruppe ansatte og ledere fra Hamar i vei for å diskutere med tilsvarende gruppe i Skien

9 Sammenligningen skjer gjennom en samtale der de synliggjør status og resultater, og deretter diskuterer de praksis og gode løsninger Vi gjør slik og sånn, hvordan gjør dere det? Vi gjør det slik, sånn sluttet vi med for lenge siden… Det hørtes smart ut! Har dere gode resultater også? Kan vi få høre mer…? Klart dere kan, nå skal dere høre… Nå har vi lært masse og vi har fått mange gode ideer om hvordan vi kan gjøre ting annerledes hos oss!

10 Etterspill Gjennom samtalene har både Hamar og Skien fått masse nyttig lærdom av hverandre Og de vet at de nå kan bli enda bedre enn de har vært før ved at de står på hverandres skuldre… Etter samtalene drar Hamar hjem, og utarbeider handlingsplaner og igangsetter tiltak for å forbedre praksisen i egen virksomhet


Laste ned ppt "Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google