Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Eksperter i team våren 2009 Landsbynr. XY mia: matematikk innen anvendelser.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Eksperter i team våren 2009 Landsbynr. XY mia: matematikk innen anvendelser."— Utskrift av presentasjonen:

1 Eksperter i team våren 2009 Landsbynr. XY mia: matematikk innen anvendelser

2 Eksperter i team våren 2009 Om landsbytema Min matematikklærer på ungdomskolen sa i sin tid at: ”Alt er matematikk!”, og med det mente han at alt (evt. det meste) kunne beskrives ved bruk av matematiske modeller. MAC-modellen Teknisk-naturvitenskapelige problemstillinger kan studeres ved bruk av numeriske datamaskinprogram. De ulike fagfeltene som inngår for utvikling og bruk av slike databaserte simuleringsprogram kan deles inn tre hovedområder: Matematikk, Anvendelse og Datateknikk (Computer science).

3 Eksperter i team våren 2009 Mulige problemstillinger Her er det listet forslag til anvendelser, men det er åpent for studentene å foreslå tema for anvendelse. Smelting av snø og is Smelting av snø og is er interessant i flere sammenhenger. Eksempelvis er det interessant å vite hvordan man kan fjerne snø og is fra veier ved tilsetting av kjemikalier (les salt). Tilsvarende brukes tilsetting av salt for å bedre forholdene ved arrangement av alpine skirenn ved fuktige og varme værforhold.

4 Eksperter i team våren 2009 Praktisk informasjon Landsbyen er langsgående og undervisningen foregår på norsk. Landsbyleder Trond Kvmasdal Telefon: 73592972 E-post: Trond.Kvamsdal@math.ntnu.no Ønsket kompetanse i landsbyen Ønsker en blanding av studenter med kompetanse innen numerisk matematikk, teknisk programmering samt relevant fagbakgrunn for de ulike anvendelsene. Ekstern samarbeidspartner SINTEF IKT – Avdeling for anvendt matematikk


Laste ned ppt "Eksperter i team våren 2009 Landsbynr. XY mia: matematikk innen anvendelser."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google