Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

13.07.2014 Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2010.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "13.07.2014 Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2010."— Utskrift av presentasjonen:

1 13.07.2014 Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2010

2 Akershus - Hendelse Hendelse: Under Tyrvinglekene 2009 var det en utøver i G-14 som kastet liten ball med rotasjon i tilløpet. I den nasjonale reglen står det ikke noe om at dette ikke er tillatt og resultatet ble godkjent. Problemstilling: Sikkerhet – ved ubalanse i utkastet så kan lett en ball kastes opp på tribunen med mye folk. Med en kastlengde på 60-80 meter og vekt 150 gram så kan dette skape meget farlig situasjon. Vi har rotasjonsteknikk i kule, men der er lengdene begrenset til et felt på kastbanen I spyd får man ikke snu seg rundt under tilløpsfasen ( sikkerhetsfaktor ). Kast med rotasjon som går langt kastes fra bur ( diskos og slegge ). Konklusjon: Som i spydkast må vi legge begrensninger på dette ( rotasjon i kast med liten ball) – skulle denne stilen ”ta av” vil det fort skje ulykker p.g.a. ”ferske” kastere som vil utprøve dette. Problemstillingen bør diskuteres og evt. lage et tillegg i reglene for liten ball.

3 Akershus - Nøtt Under et mindre stevne med spyd kaster G13 / J13 sammen og det brukes kastmerker. En meget god jente kaster meget langt i sitt siste kast og det kan være snakk om ny norsk bestenotering, men spydet treffer toppen av et kastmerke til en gutt og ”rikosjerer” videre ca. en meter og setter merke med spydspissen. Hva gjør vi? Jenta er uskyldig i dette og har ikke gjort noe galt og å få et ekstrakast vil sikkert bare være en ”nedtur” og hun blir ”snytt” for rekorden. Bruker vi skjønn og setter nedslaget til kastmerket spydet traff? Eller plusser vi på litt p.g.a. vinkelen på spydet under landingsfasen? Å dømme ”dødt” kan vi ikke gjøre da spydet har blitt kastet reglementert og landet innenfor sektorgrensene?

4 Akershus/Oslo - Nøtt Du er ”plankedommer” i lengde. Petter har fått klarsignal og starter tilløpet. Når han nærmer seg planken ser han at tilløpet ikke stemmer og han bråstopper med ene foten så vidt inne på planken. Så snur han seg og går tilbake for å starte tilløpet på nytt. Hva gjør du?

5 Akershus/Oslo - Nøtt Inger leder 400m hekk overlegent, men snubler i siste hekk. Hekken blir liggende i hennes bane (bane 3) og hindrer ingen andre. Imidlertid kommer Inger over i bane 4 når hun reiser seg opp og hun avslutter løpet i bane 4, over 20 m foran nr 2 i heatet. Skal løpet godkjennes og Inger dømmes som vinner, skal hun diskvalifiseres, eller er det andre løsninger?

6 Akershus/Oslo - Nøtt Jan kaster diskos. På veg ut kommer diskosen borti kanten på buret, og det er mulig at diskosen endrer litt retning. Diskosen lander så vidt innenfor sektorlinja. Skal kastet godkjennes eller dømmes som ikke gyldig. Eller skal Jan få et nytt kast?

7 Oslo - Nøtt På 400 meter hekk, kvinner er det påmeldt 18 utøver i NM. Det blir 3 forsøksheat og to beste fra hvert heat og de to beste tidene går videre til finalen. I 1. heatet snubler en av utøverne i 7.hekken, faller og skader seg. Det viser seg at alle hekkene i 7. hekkerad er satt på feil høyde ( 0.84 m istedenfor 0.76 m ). Alle de øvrige deltakerne i heatet fullfører løpet. Hvordan skal man takle den oppståtte situasjonen? Flere av utøverne har et hardt program, med deltakelse på 200m og 400 meter samt stafett.

8 Finnmark - Hendelse Det er onsdagsstevne midt i september, og det kastes diskos. Alle deltakerne er fra den lokale arrangørklubben. Det er +3 grader og snø i lufta, men vinden er god og det kastes godt. Deltakerne er solid påkledt. Eirik (12) vil ikke ta av seg hanskene når han skal kaste, fordi det er så kaldt. Dommeren mener at dette ikke er lovlig, men guttens far er med og insisterer på at han må få ha hanskene på, da ”man må bruke sunt vett med unger”. Hva skal dommeren gjøre?

9 Nordland - Hendelse Hendelse fra årets junior-NM i Bodø. Se utdelt ark for full beskrivelse. Løsningen under mesterskapet: 1. heat semifinale kvinner junior 19 ble annullert, som semifinale, men oppnådde tider oppført i resultatlisten. Omløp kl 17:00 med samme banefordeling. Resultat: Vind - 2,2 sek/m 1. 25,82 2. 25,96 3. 26,46 4. 26,56 5. 26,83 6. 27,22 7. 30,14 8. Bane 1- DNS


Laste ned ppt "13.07.2014 Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2010."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google