Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kurstreff 4. Praktisk matlaging Planlegg middagen! | Med grønnsaker og potet, fullkornspasta eller naturris.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kurstreff 4. Praktisk matlaging Planlegg middagen! | Med grønnsaker og potet, fullkornspasta eller naturris."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kurstreff 4

2 Praktisk matlaging

3 Planlegg middagen! | Med grønnsaker og potet, fullkornspasta eller naturris

4 Gode valg for middagen Enkel suppe fra grunnen med buljong, potet, grønsaker. Løk, hvitløk. Jevn med stavmikser Kokt potet eller (natur) ris, (fullkorns)pasta Rikelig med grønnsaker: Rå og/eller lettkokte Bønner, linser,erter Fet og mager fisk, fiskeprodukter Fjørfekjøtt, vilt og annet magert kjøtt Bak eller stek i olje eller flytende margarin Vann som drikke

5 Økonomi og Motivasjon Hvor mye koster din middagsrett? Hva skal til for at du planlegger dine innkjøp? Hvordan få dette til i praksis? |

6 Mathygiene! Vaske hendene Bruk rene redskaper og kluter Hold rå og ferdiglaget mat adskilt Varmt nok, over 70 grader celsius Rask nedkjøling Sjekk temperaturen i kjøleskapet |

7 Hvordan spare på salt? Velg matvarer med lite salt og begrens bruken av salt i matlagingen og på maten Bearbeidede matvarer bidrar i snitt med prosent av saltinntaket. Velg derfor matvarer og ferdigretter med lavt saltinnhold. Velg fortrinnsvis nøkkelhullsmerkede matvarer og retter.

8 Alternativer til salt i matlagingen Hvitvins- eller kryddereddik, balsamico og sitron. Frisk eller tørket oregano, basilikum, timian, rosmarin, koriander Kanel, muskatnøtt, karri Løk, hvitløk, purre Grønnsaker med sterk egensmak (paprika, tomat, reddik) tilsatt litt sukker som ”krydder”, kan framheve smaken til andre råvarer.


Laste ned ppt "Kurstreff 4. Praktisk matlaging Planlegg middagen! | Med grønnsaker og potet, fullkornspasta eller naturris."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google