Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tre spørsmål Hvor mange har (oppdaterte) kriseinformasjonsplaner? Hvor mange har gjennomført kriseøvelser det siste året? Hvor mange har det siste året.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tre spørsmål Hvor mange har (oppdaterte) kriseinformasjonsplaner? Hvor mange har gjennomført kriseøvelser det siste året? Hvor mange har det siste året."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tre spørsmål Hvor mange har (oppdaterte) kriseinformasjonsplaner? Hvor mange har gjennomført kriseøvelser det siste året? Hvor mange har det siste året måttet håndtere en krisehendelse?

2 Ufarlige unormale hendelser har i mediene en økende tendens til å bli beskrevet som kriser. Mediene tiltar seg et stadig mer samfunnsansvar under kriser.

3

4 Hva sier informasjonspolitikken? Oslo kommunes kriseinformasjon skal være profesjonell, hurtig og samordnet.

5 Kriseinformasjon skal bidra til å skape ro og trygghet og gi råd for hvordan befolkningen bør forholde seg. Ved kriser skal kommunen gi rask, nøktern, etterrettelig og oppdatert faktainformasjon. Kriseinformasjon i Oslo kommune er et lederansvar. Virksomheten der ansvaret for krisen er forankret, har også ansvaret for å informere om krisen.

6 Den som er berørt av en krise, har krav på informasjon fra kommunen. Profesjonalitet i kriser oppnås gjennom en godt planlagt kriseinformasjonsberedskap i alle kommunens virksomheter.

7 ”Pyramideprinsippet”

8 Informasjonsseksjonen i Byrådslederens avdeling har ansvaret for informasjonsformidling og -koordinering fra kommunen dersom kommunens sentrale krisehåndteringsteam etableres, og der andre aktører enn kommunen involveres.

9 Kriseweb


Laste ned ppt "Tre spørsmål Hvor mange har (oppdaterte) kriseinformasjonsplaner? Hvor mange har gjennomført kriseøvelser det siste året? Hvor mange har det siste året."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google