Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NATUR, KOMPETANSE OG EN STADIG SØKEN. Ungdomsprosjektet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NATUR, KOMPETANSE OG EN STADIG SØKEN. Ungdomsprosjektet."— Utskrift av presentasjonen:

1 NATUR, KOMPETANSE OG EN STADIG SØKEN. Ungdomsprosjektet

2 Typisk Lofoten..

3 De er bare på besøk… Men så oppdager noen at Lofoten er så fantastisk at de vil bli værende.

4 Svanene på Storeidet På Storeide har det slått seg ned fastboende svaner. Hvorfor? Jeg undersøkte saken med venner, og endte opp med følgende svar:

5 Utflyttet biolog ”Merkelige typa. Heilt idiotisk å ikke trækk spør du mæ.”

6 Og.. ”Avhengig av åpent vann.” – Sportjournalist. ”Alt bunna i tellgang på mat.” – Førskolelærer. ”Så lenge de har føde er det ingen sak.” – Historiker. ”Fesk og podedes.” – Økonom ”De gidd ikkje?” – Barnevernsarbeider. ”Sjekk med Harald Våge eller Johan Sirnes” Anne Karine.

7 Konklusjon fra svanetesten For å bo i Lofoten: - Må du være litt sprø. - Det må være næringsgrunnlag (jobb) - Det må være et sted å ”slå seg ned” på (åpent hav.) - Og kanskje lat?

8 Min historie Utdannet og arbeidet i Bodø, Telemark og Oslo. Bestemte meg til å flytte til Nord-Norge. Halvt år uten jobb: ”That’s it for me.” Men så du dukket plutselig drømmejobben opp!

9 Ungdomsprosjektet ”Bo i Lofoten.” Mål: Fremme tiltak for å få flere i aldersgruppen 20 – 40 å bo her. Startet i august 2012. Et regional prosjekt i regi av Lofotrådet.

10 Informasjon Hjemmesiden boilofoten.info Facebooksiden ”Bo i Lofoten.” Toveis kommunikasjon mot utflytta lofotværinger og potensielle tilflyttere. Arbeider med informasjon opp mot næringslivet. Vi vil lære mer om Lofoten for å kunne hjelpe dere best mulig.

11 Hjemmesiden Forsøker å legge til rette for interaksjon. Et supplement til sosiale medier. Informasjonskanal Ungdom og unge bidrar med frivillig innsats.

12 Stipender Gir ut stipender for studenter som skriver bachlor- og masteroppgave. Kan bli støttet opp til 9000 for en masteroppgave, og 3500 for en bacheloroppgave. Per i dag har vi støttet 7 masteroppgaver og 1 bacheloroppgave.

13 Traineestillinger Arbeider for å opprette traineestillinger. Arbeider mot oppstart 2014. Mål om å få til 3-4 traineestillinger til neste sommer. Til syvende og sist er det nå helt opp til bedriftene selv om de vil inngå i en traineeordning.

14 Rekruttering Skal til høyskoler og universiteter for å stå på stand Vil informere om tiltakene våre og om regionen generelt. Vil gjerne ha tilbakemelding på tanker rundt Lofoten.

15 Sommerjobber Ønsker å påbegynne et arbeid for å promotere sommerjobber i regionen. Ser for oss speeddating mellom ungdomsskolelever og ”næringslivstopper.”

16 Ungdomskonferansen En møteplass for ungdom. En plass for at næringsliv skal møte lokal ungdom. Ønsker å promotere muligheter i Lofoten. Ønsker å diskutere begrensninger i Lofoten. Ønsker å vise frem all vår dyktig. Ønsker å vise frem at ungdom og studenter overhodet ikke er lat (og i alle fall ikke mer lat enn ”voksne.”)

17 Ungdomskonferansen fremover.. Skal bli ungdommens egen konferanse. Større grad av interaksjon Og kanskje suppleres med grunderkurs og lignende.

18 Ideer? Hva er det viktigste for deg for å flytte hjem? Og har du ideer til hva vi kan jobbe med?


Laste ned ppt "NATUR, KOMPETANSE OG EN STADIG SØKEN. Ungdomsprosjektet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google