Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Lilandspeiderne Informasjon.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Lilandspeiderne Informasjon."— Utskrift av presentasjonen:

1 Lilandspeiderne Informasjon

2 Lilandspeiderne Hva er speiding ? Hvorfor drive speiding ?
Formålet med speiding. Litt om speidingens historie. Speiderloven. Noen av foreldregruppens oppgaver.

3 Friluftsliv - vennskap – samarbeid - opplevelser
Lilandspeiderne Hva er speiding ? Speiding er friluftsliv året rundt og opplevelser sammen med andre. Speiding er samarbeid om oppgaver. Speiding er vennskap som oppstår og utvikles underveis – også på tvers av landegrenser. Friluftsliv - vennskap – samarbeid - opplevelser

4 Lilandspeiderne Formålet med speiding Hvorfor drive speiding ?
Ha det gøy. Være ute i naturen. Være sammen med gode venner, og få nye venner. Utfordre seg selv. Lære og oppleve noe nytt og spennende. Reise på leir. og mye, mye mer….. Formålet med speiding Å Utvikle selvstendighet og ansvarsbevissthet hos barn, unge og voksne.

5 Lilandspeiderne Litt om speidingens historie
Speiderbevegelsen ble grunnlagt av en engelsk offiser ved navnet Robert Baden-Powel. Baden-Powel tjenestegjorde lenge som speider i det militære. De militære speiderne er de soldatene som er så dyktige og modige at de er valgt ut til å gå eller snike seg foran de andre, for å skaffe opplysninger om fienden. Som speider måtte Baden-Powel kunne klare seg på egenhånd over lang tid. Han måtte kunne finne mat og vann, ta hånd om skadde, finne veien og tegne kart. Ha god hukommelse, gode evner til å legge merke til ting og ikke minst evne til å løse problemer og avgjørelser. Når Baden-Powel kom hjem fra det militære, oppdaget han at det han hadde lært seg som speider stadig kom til nytte i det sivile livet. Han ville derfor spre de militære speidernes kunnskaper, men nå var det ikke i en militær hensikt, men i fredens tjeneste ”for en bedre verden” som han selv uttrykte det. Baden-Powel ville la unge mennesker lære å utvikle seg etter den metoden han selv hadde skaffet seg så mye kunnskap og erfaring gjennom SPEIDING !

6 Lilandspeiderne SPEIDERMETODEN Baden-Powels opplevelser under krigen
Barn og unge kunne utrette mye mer enn de voksne trodde, bare man gav den ansvar. Gjennom friluftsliv trentes speiderne til å klare seg på egenhånd med enkle hjelpemidler. I små grupper, patruljer, trentes evnen til samarbeid og patruljekameratene lærte av hverandre. Den beste måten å lære ting på var gjennom å gjøre, slik speiderne var nødt til. Baden-Powel understreket at fremtidens speiding skulle være morsom, leken og preget av eventyr. Ansvar, forpliktelse, friluftsliv, patruljer, lære gjennom å gjøre og lek og eventyr er alle elementer eller punkter i det vi i dag kaller for SPEIDERMETODEN

7 Lilandspeiderne Speiderloven Speiderløftet og speiderloven
Speiderløftet handlet om vår vilje til å gjøre verden til et litt bedre sted å være. Gjennom å avlegge speiderløftet lover hver enkelt speider å gjøre sitt beste. Jeg lover etter beste evne å: Være åpen for Gud hjelpe andre og leve etter speiderloven Speiderloven En speider er åpen for Gud og hans ord En speider kjenner ansvar for seg selv og andre. En speider er hjelpsom og hensynsfull. En speider er en god venn. En speider er ærlig og pålitelig. En speider kjenner naturen og verner om den. En speider tenker og handler selvstendig og prøver å forstå andre. En speider gjør sitt beste i motgang og vansker. En speider er nøysom og prøver å klare seg selv. En speider arbeider for fred og forståelse mellom mennesker.

8 Lilandspeiderne Hvilke oppgaver kan foreldregruppen forvente seg å få ? Være tilstede og hjelpe til på noen av speidermøtene – etter tur. Være behjelpelig med transport i forbindelse med turer og ved behov. Være med på turer om behov. Være behjelpelig og stille opp om man har spesialkompetanse om behov.

9 Lilandspeiderne


Laste ned ppt "Lilandspeiderne Informasjon."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google