Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Høna eller egget? I mer enn 100 år har vi utdannet trenere, men vi har lagt liten vekt på utstyr og anleggsbehovet. Nå føler vi vel at det blir litt spørsmål.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Høna eller egget? I mer enn 100 år har vi utdannet trenere, men vi har lagt liten vekt på utstyr og anleggsbehovet. Nå føler vi vel at det blir litt spørsmål."— Utskrift av presentasjonen:

1 Høna eller egget? I mer enn 100 år har vi utdannet trenere, men vi har lagt liten vekt på utstyr og anleggsbehovet. Nå føler vi vel at det blir litt spørsmål om hva som er viktigst, høna eller egget…

2 Komiteens mandat Arbeide for økte spillemidler til anlegg og utstyr
Arbeide for å få bygget flere basis- og turnhaller i Norge Øke egen og andres kompetanse på anlegg Informere og involvere ”alle” andre Planlegge og gjennomføre tiltak iht. vedtatt langtidsplan. NB basishaller. Her er kortversjonen av mandatet for Utstyr og anleggskomiteen (Alle komiteene har et mandat fra styret, og mye er likt i forhold til administrative oppgavere osv., men dette er spesifikt for oss)

3 Resultater så langt….. Basishaller har fått 2,5 mill. og ½ mill. til garderober. Turnhaller etter særskilt vurdering Tegninger og beskrivelser av basishaller er lagt inn på hjemmesidene og i egen brosjyre NGTF har fått, og fordelt 10 mill. til utstyr i lagene de siste 9 årene. Kontrollskjemaer for HMS tiltak i lagene er lagt ut på hjemmesiden 3 anleggskonferanser er avholdt (totalt 150 deltakere) Dette er de viktigste resultatene for lagene våre, men dette sier ikke noe om den nesten daglige kontakten mellom Julie og kontaktene i lagene våre. Vi også registrert flere og flere spørsmål fr arkitekter, konsulenter og kommuner – og det er bra.

4 Anleggsutvikling i Norge
5.753 fotballanlegg - fotballspillere 1.104 flerbrukshaller - håndballspillere 36 (30) turnanlegg – medlemmer ? basishaller Grunnlaget legges i gym og turn Hvis vi fordeler antall utøvere på anleggene viser det at 63 fotballspillere må dele en et anlegg. 94 håndballspillere må dele en hall, mens turnere må dele på et turnanlegg……Det er bl.a derfor basishallene er så viktige.

5 Hvorfor basishall ? Hvert lag/forening bruker 2 timer pr. uke med å montere utstyr? 400 lag i 40 uker blir til sammen timer i året timer tilsvarer årsverk Dette er for mye verdifull treningstid…… Dette sier vel det meste, men da har vi ikke gått inn på treningsverdien, som er langt større i en turnhall enn for eksempel på en tom hallflate for ballspill. Det er et studie for seg, men i en annen sammenheng. Det går på trenerutdanning, kroppsøvingslærere og holdninger til de 54 særidrettene vi har i Norge. Vi er med andre ord på linje med svømmeforbundet og andre individuelle idretter.

6 Får vi 20 basishaller før 2012? (Mål fra Forbundstinget 27. april 2008)
Drammen, ”ny” hall, ferdig Elverum/Terningen, ferdig Fredrikstad, Nedre Glomma, ferdig Hamar Ankerskogen, ferdig Hognestad, ferdig Jessheim Hoppensprett, ferdig Løten, ferdig Dette er våre egne oversikter, men de stemmer stort sett med det dere kan finne på Idrettsanlegg.no

7 Basishaller ferdig 2010 12 ferdig i 2010!
Kristiansund Bratthallen ferdig Mosserød ferdig Oslo Heminghallen, ferdig Rakkestad, ferdig Sandnes, ferdig 12 ferdig i 2010! 12 basishaller er altså ferdig pr. i dag.

8 Basishaller, kommer…. 9 nye haller kommer
Arendal Myra Asker Holmen Tropp og turn 2011 Froland Lørenskog Hammer Orkanger Oslo Lerskallen Sandnes Vågen Steinkjer Guldbergaunet Tromsø 9 nye haller kommer 21 basishaller ferdig før 2012

9 Basishaller, prosjekt Bergen samprosjekt Bodø Mørkvedhallen
Fredrikstad ny Fevik ? Finnsnes Grimstad Gran Hammerfest Men det ligger flere i startgropa, og vi er spent på hvor mange det er som virkelig blir realisert, og framfor alt om det kommer opp nye.

10 Basishaller, prosjekt Lillehammer Levanger Moss stadion Nes Hvam Røros
Randaberg Sandane Stoksund Tønsberg ? = 17 prosjekter Vi har talt opp til 17 nye prosjekter

11 I morgen……. Frokost fra kl. 0700
Bussavgang kl (Husk å sjekke ut) Ca. kl Vi besøker Løtens basishall Bussavgang kl (presis!) Ca. kl Vi besøker Terningen arena Bussavgang kl Lunsj på Elgstua Bussavgang kl (presis!) Ankomst Gardermoen kl. 1500 I morgen skal vi jo se på et par av dem, og dette er morgendagens program…..

12 Terningen Elverum Terningen arena er imponerende til å være i Norge. Vi vet jo at selv dette er småtterier i forhold til hva vi har sett i våre naboland, enten det er Island, Finland eller Danmark som har en helt annen anleggskultur enn det vi har.

13 Basishall Løten (våren 2010)
Jeg har ikke noe nytt bilde av Løten basishall og det er rett og slett fordi fasaden ikke er presentabel og ferdig ennå. De har konsentrert seg om å få hallen ferdig innvendig, og det er jo bra. Jeg tok med et bilde av gropa under støping og det har jeg gjort for å understreke at det er her jobben bør starte. Ikke som ideer underveis i byggeprosessen med alt som følger med av utredninger og tilpasninger. De av oss som har vært med på byggemøter vet hva jeg snakker om……

14 Elgstua

15 Middag kl. 1900! Spørsmål? De kan vi jo også stille til hverandre i hele kveld! Til slutt. Spørsmål? (eller som det står her, bruk tiden godt utover kvelden. Det er mye som blir løst i kaffepause, under middagen og ikke minst i baren!)


Laste ned ppt "Høna eller egget? I mer enn 100 år har vi utdannet trenere, men vi har lagt liten vekt på utstyr og anleggsbehovet. Nå føler vi vel at det blir litt spørsmål."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google