Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Styring og ledelse av anskaffelser i din virksomhet Siw Anita Vik Avdeling for ledelse, opplæring og medarbeiderskap (LOM)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Styring og ledelse av anskaffelser i din virksomhet Siw Anita Vik Avdeling for ledelse, opplæring og medarbeiderskap (LOM)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Styring og ledelse av anskaffelser i din virksomhet Siw Anita Vik Avdeling for ledelse, opplæring og medarbeiderskap (LOM) sav@difi.no

2 Skal si noe om…. Utgangspunkt: God ledelse og styring er viktig for å implementere anskaffelsesstrategi og internkontroll – lett å si, vanskelig å få til! Hva er utfordringene? Hva er suksessfaktorene? Hvordan kan ledere motivere og legge til rette for at virksomheten lykkes?

3 Utfordringene: Ledelse i staten: Å forvalte fellesskapets ressurser Ledelse i dag: Å skape mer velferd for mindre penger i et komplekst landskap hvor politikernes visjoner, innbyggernes (leverandørenes) forventninger og ansattes fagkompetanser skal virke sammen. New Public Management (NPM), mål – og resultatstyring, kontrakts - og markedsstyring har ført til økt krav til rapportering, dokumentasjon og kontroll - krever ressurser av alle i organisasjonen Alt blir like (strategisk) viktig!! Ledelsesforankring: Toppledelsens strategiske mål og visjoner oversettes, omfortolkes og endres underveis.

4 Suksesskriteriene Hva kjennetegner virksomheter som ”lever” strategiene sine? En undersøkelse fra CBS (2008) viser at det er tre sentrale parametre for hvor godt en virksomhet lykkes med strategier: Mening Forpliktelse (commitment) Handlekraft Hvorvidt man klarer dette er igjen avhengig av: Nærmeste leders rolle i arbeidet med strategien Nedbryting av strategien Oppfølging av strategien Direktoratet for forvaltning og IKT

5 Hvordan motivere og legge til rette for arbeidet? Verdsetting/anerkjennelse  Respekt, ros, bli sett og bekreftet Mestring  Tilrettelegging, fremdrift og god kommunikasjon Mål som inspirerer  Tydelig ledelse, skape mening, visjon Vi-følelsen  Lagånd, felles prestasjoner og stammekultur, felles forståelse Humor og glede  Grip øyeblikket i hverdagen, lag arenaer for glede Oslo 11/12/08Direktoratet for forvaltning og IKT Melhus & Haugen, 2006


Laste ned ppt "Styring og ledelse av anskaffelser i din virksomhet Siw Anita Vik Avdeling for ledelse, opplæring og medarbeiderskap (LOM)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google