Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SSBs fjernvarmestatistikk

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SSBs fjernvarmestatistikk"— Utskrift av presentasjonen:

1 SSBs fjernvarmestatistikk
Thomas Aanensen og Nadiya Fedoryshyn Seksjon for energi- og miljøstatistikk Statistisk sentralbyrå 29.oktober 2013 1

2 Tema for presentasjonen:
Litt om fjernvarmestatistikken i SSB Samarbeid mellom SSB og NVE Ny fjernvarmestatistikk for 2012

3 Om fjernvarmestatistikken
Finner statistikken her: Hva inneholder fjernvarmestatistikken? Økonomiske data Forbruk av brensel Produksjon og forbruk av fjernvarme Investeringer Hvem er med i undersøkelsen?: Fjernvarmeanlegg som via et rørsystem leverer varme fra en varmesentral med dimensjonert effekt på minst 1 MW til bygg som ligger geografisk adskilt fra varmesentralen. Industribedrifter som produserer varme kun til eget bruk tas ikke med. 89 enheter med i undersøkelsen for 2012

4 Om fjernvarmestatistikken (forts.)
Brukere av statistikken: Forskning og offentlig forvaltning Energiregnskapet og Nasjonalregnskapet i SSB Internasjonal rapportering (IEA, Eurostat) Aktører i fjernvarmenæringen, konsulentselskaper og media Prosjekter i 2014: Analyse av fjernvarmemarkedet Fjernvarmeforbruk på kommunenivå

5 Samarbeid med Norsk Fjernvarme og NVE
Innspill til utforming av skjema og enheter i undersøkelsen. Oppfordrer til frivillig innsending av skjema til Norsk Fjernvarme. NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) NVE og SSB har felles spørreskjema. Formål: Redusere oppgavebyrde SSB: Bruker dataene til å lage fjernvarmestatistikk og til internasjonal rapportering. NVE: Brukes som grunnlag i forvaltningsarbeidet.

6 Fjernvarmestatistikk 2012
Ny statistikk ble publisert i går! Neste årgang publiseres oktober/november 2014. Flere figurer, tabeller og tidsserier kan hentes fra statistikkens nettsider (Statistikkbanken).

7

8

9

10

11

12

13 Oppsummering Ønsker at statistikken brukes!
Statistikk av god kvalitet. Grundig revisjon av dataene. Men: Viktig for kvaliteten at skjema fylles ut grundig! Tilbakemeldinger på statistikken fra dere i fjernvarmebransjen.


Laste ned ppt "SSBs fjernvarmestatistikk"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google