Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

 Agenda:  Kort om Tinn Energi AS.  Viktig for å lykkes.  Lokale hendinger i 2013.  Troen på fremtiden? Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: " Agenda:  Kort om Tinn Energi AS.  Viktig for å lykkes.  Lokale hendinger i 2013.  Troen på fremtiden? Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?"— Utskrift av presentasjonen:

1  Agenda:  Kort om Tinn Energi AS.  Viktig for å lykkes.  Lokale hendinger i 2013.  Troen på fremtiden? Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?

2 Kort om Tinn Energi AS:  Geografisk nord-øst i Telemark.  Kommunalt aksjeselskap eid av Tinn kommune.  Nett, kraft, bredbånd, installasjon og småkraftproduksjon.  Totalt ca. 40 ansatte.  Omsetter for ca. 130 mill.kr.  Over tid gode resultater, leverer utbytte og benyttes som aktiv part i enkelte næringsutviklingsprosjekter.  1000km nett, 400 fordelingstransformatorer, 7200 nettkunder, 7100 kraftkunder og 1100 bredbåndskunder. Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?

3 Viktige forutsetninger for å lykkes.  Positiv eier.  Eget behov.  Så muligheter for næringsutvikling.  Privat interesse for bedre tv og internett i hele kommunen.  Gav oss økonomi ved å bl.a. å avstå i fra utbytte.  Positivt styre.  Tok eiersignaler og gav administrasjonen tillit.  Full enighet om at regionsamarbeid måtte etableres.  Ingen diskusjon om prinsippet for åpent nett.  Selv aktive ved å sette krav.  Høykommidler.  Samarbeid med andre.  Hydro Energi.  Statnett.  Telefiber.  NUFI.  ATB-fiber.  Tro i mot valg.  Fiber som teknologi.  Åpent nett.  Samarbeid for å oppnå gjensidige stordriftsfordeler. Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?

4  Lokale fiberbegivenheter i 2013:  Antall kunder passerte 1100.  Telenor leier fiber over flere strekninger.  Solspeil.  En hel verden tar del i åpningen av solspeilet, takket være våre installasjoner og kompetanse.  125 journalister i fra mange land kommuniserer film og bilder direkte til sine redaksjoner i fra bl.a. Rjukan Torg og Gaustatoppen.  ATB-nett går med overskudd.  Botid og besøk øker i fritidsboligene.  Pendlere melder om at hjemmekontortiden øker.  To tv tilbydere konkurrerer om kundene, GET og Homebase.  Norzetta leter etter storkunde for å etablere datasenter.  Green Mountain etablerer og starter bygging av datasenter.  I fra sentral redigering i Tinn, sender Filmkammeratene sceneopptak i fra 15 ulike innspillingssteder til Oslo. Dette for produksjon av en ny NRK-serie om tungtvannssabotasjen, til en pris av 75 mill.kr.  Viktig forutsetning for at kommunesamarbeidet i Kongsbergregionen er etablert. Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?

5  Energiselskapets bredbåndsatsing er på vei i fra rollen som lokal samfunnsbygger til forretning.  Mål om minimum 1700 kunder i løpet av 2016.  Flere aktører i samme fibernett.  Økt intern kompetanse og flere ansatte.  Mulighet for telecom-, medie-, it-linje mm., på videregående skole.  Datasenter utvides i takt med kundetilstrømning.  Rask, enkel og unik mulighet for kommunikasjon av lokale produkter og tjenester for reiseliv, industri, det offentlige, arrangementer, hendelser osv.  Åpner for en effektiv kommunikasjon ved utrulling av AMS. Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?


Laste ned ppt " Agenda:  Kort om Tinn Energi AS.  Viktig for å lykkes.  Lokale hendinger i 2013.  Troen på fremtiden? Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google