Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?
Agenda: Kort om Tinn Energi AS. Viktig for å lykkes. Lokale hendinger i 2013. Troen på fremtiden?

2 Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?
Kort om Tinn Energi AS: Geografisk nord-øst i Telemark. Kommunalt aksjeselskap eid av Tinn kommune. Nett, kraft, bredbånd, installasjon og småkraftproduksjon. Totalt ca. 40 ansatte. Omsetter for ca. 130 mill.kr. Over tid gode resultater, leverer utbytte og benyttes som aktiv part i enkelte næringsutviklingsprosjekter. 1000km nett, 400 fordelingstransformatorer, 7200 nettkunder, 7100 kraftkunder og 1100 bredbåndskunder.

3 Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?
Viktige forutsetninger for å lykkes. Positiv eier. Eget behov. Så muligheter for næringsutvikling. Privat interesse for bedre tv og internett i hele kommunen. Gav oss økonomi ved å bl.a. å avstå i fra utbytte. Positivt styre. Tok eiersignaler og gav administrasjonen tillit. Full enighet om at regionsamarbeid måtte etableres. Ingen diskusjon om prinsippet for åpent nett. Selv aktive ved å sette krav. Høykommidler. Samarbeid med andre. Hydro Energi. Statnett. Telefiber. NUFI. ATB-fiber. Tro i mot valg. Fiber som teknologi. Åpent nett. Samarbeid for å oppnå gjensidige stordriftsfordeler.

4 Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?
Lokale fiberbegivenheter i 2013: Antall kunder passerte 1100. Telenor leier fiber over flere strekninger. Solspeil. En hel verden tar del i åpningen av solspeilet, takket være våre installasjoner og kompetanse. 125 journalister i fra mange land kommuniserer film og bilder direkte til sine redaksjoner i fra bl.a. Rjukan Torg og Gaustatoppen. ATB-nett går med overskudd. Botid og besøk øker i fritidsboligene. Pendlere melder om at hjemmekontortiden øker. To tv tilbydere konkurrerer om kundene, GET og Homebase. Norzetta leter etter storkunde for å etablere datasenter. Green Mountain etablerer og starter bygging av datasenter. I fra sentral redigering i Tinn, sender Filmkammeratene sceneopptak i fra 15 ulike innspillingssteder til Oslo. Dette for produksjon av en ny NRK-serie om tungtvannssabotasjen, til en pris av 75 mill.kr. Viktig forutsetning for at kommunesamarbeidet i Kongsbergregionen er etablert.

5 Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?
Energiselskapets bredbåndsatsing er på vei i fra rollen som lokal samfunnsbygger til forretning. Mål om minimum 1700 kunder i løpet av 2016. Flere aktører i samme fibernett. Økt intern kompetanse og flere ansatte. Mulighet for telecom-, medie-, it-linje mm., på videregående skole. Datasenter utvides i takt med kundetilstrømning. Rask, enkel og unik mulighet for kommunikasjon av lokale produkter og tjenester for reiseliv, industri, det offentlige, arrangementer, hendelser osv. Åpner for en effektiv kommunikasjon ved utrulling av AMS.


Laste ned ppt "Hvordan ser framtiden ut for de som har investert?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google