Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Drilltroppen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Drilltroppen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Drilltroppen

2 Info Drilltropp Drilltroppen består av 36 til 40 gardister som hvert år velges fra oktoberinnrykket. Noen av disse har søkt seg hit på forhånd mens andre søker først etter oppmøte på Gardeskolen. Troppen blir tatt ut basert på intervju og en aspirantperiode. Disse blir spesialtrent med det for øyet å være en parade og oppvisningsavdeling. Drilltroppen skal kunne eksersere både med og uten musikk. Presisjonen og holdningen som er særegen for Drilltroppens eksersisøvelser, har plassert Drilltroppen blant verdens fremste avdelinger innen formasjonsdrill og geværeksersis. Drilltroppen består av vernepliktige mannskaper som avtjener 12 måneders førstegangstjeneste. Dette kan du bli en del av. Det tas kun opp aspiranter 1 gang pr år. Det betyr at dette er den eneste muligheten DU har til å kunne bli en del av denne unike troppen. I forbindelse med uttak av aspiranter legges det stor vekt på modenhet og fysisk skikkethet. Vi kan tilby deg et år preget av samhold og kameratskap, samt mange spennende og opplevelsesrike oppdrag. Drilltroppen er sammen med Musikktroppen, det som utgjør 3. Gardekompani i HM Kongens Garde. Drilltroppen har sin daglige tjeneste i Huseby leir som ligger på Røa i Oslo.

3 Tjenesten ved Drilltroppen.
Sluttet orden / Drilltrening Eksersisutdanning i forhold til de oppdragene troppen løser. Marsjering/ Geværeksersis/ Formasjonsdrill. Fysisk trening Variert trening, med fokus på å øke utholdenhet, styrke, koordinasjon og bevegelighet samt skadeforebygging. Vi har fysisk trening hver dag tilpasset den enkeltes fysiske nivå. Stiller hvis mulig et eget lag i Holmenkoll-stafetten (1. og 2. plass så langt). Infanteriutdanning Grunnleggende soldatutdanning gjennom hele året. Vi gjennomfører stort sett den samme grunnutdanning som på Gardeskolen. Hovedvekt på skyting, nærkamp og sanitet. Oppdrag Utfører representasjonsoppdrag i inn- og utland. 3. Gardekompani har 1 til 3 utenlandsoppdrag hvert år. Vi har vært på oppdrag bla i USA, Australia, Canada, Sveits, Tyskland, Frankrike, Nederland, Danmark, Sverige og Russland. I tillegg har vi oppdrag i store deler av Kongeriket. I 2012 skal vi blant annet til Skottland (Edinburgh).

4 Opptak i Drilltroppen:
Alle vernepliktige kan søke opptak i Drilltroppen. For lettere å tilegne seg ferdigheter innen sluttet orden, er det ønskelig at kandidater til troppen oppfyller følgende fysiske krav: 3000m under 13min og 30 sek, hang-ups: 4 stk, push-ups: 30 stk sit-ups: 35stk. Dette er ikke absolutt krav. Vi vektlegger innsats, fremgang, arbeidsvilje og samarbeidsegenskaper meget høyt. Det er ønskelig at troppen er over minstekravet etter fullført aspirantperiode (ca 3 mnd). Det stilles samme krav til jenter og gutter grunnet våpenets vekt og tjenestens innhold. Det er ingen høydekrav i Drilltroppen, men normalt vil høyden ligge mellom 170/175 og 190/195 cm. Søkermassen avgjør hvor høyden legges. Grunnet våpenets lengde bør man være minst 170 cm for å kunne utføre håndgrepene korrekt. De aller fleste som søker opptak blir intervjuet, og aspirantene overføres til Huseby/Gardeleiren for å gjennomføre aspirantperiode. Aspiranter som ikke kvalifiserer seg til den endelige troppen overføres tilbake til opprinnelig avdeling. For å bli tatt opp som aspirant, må man ha legekjennelse "tjenestedyktig".

5

6

7

8 Hvordan søke Sørg for at du blir kalt inn til HMKG’s høstinnrykk. Dette kan bl.a gjøres ved å søke på garden.no Samme dag som du møter på Rena leir får alle en kort brief om Drilltroppen og hvordan man kan bli tatt opp. De av dere som vil søke fyller ut søknadsskjema og leverer direkte etterpå. Ila av 2 dager blir dere kalt inn til intervju og de som kommer videre overføres til en egen ”aspiranttropp”. Etter dette starter vi direkte på rekruttutdanning. De som kommer med i aspiranttroppen overføres til Huseby leir kort tid etter innrykket.

9 Sitat fra tidligere Drillgardist
Torjus Hagen Jøsendal var i Drilltroppen i 2010/2011 ”Jeg ble utrolig fasinert av Drilltroppen etter mye titting på internett. At en gjeng ungdommer kunne få til så mye på så kort tid, var utrolig imponerende. Dette så spennende og utfordrende ut, noe som kunne passe for meg. Ja, midt i blinken faktisk. En førstegangstjeneste full av utfordrende oppgaver og stadig nye mål og strekke seg mot var viktig for hvordan valget mitt ble. Etter noen tøffe måneder i starten begynte treningen og drillingen for fullt. Mange lange og slitsomme dager, både fysisk og psykisk, var krevende, men når man står på Karl Johan 17. mai, og går en drilloppvisning foran tusenvis av mennesker, er alt slitet og de lange dagene verdt det. Hverdagen består av drilltrening og fysisk trening, både troppsvis og sammen med Musikktroppen. Båndene mellom folk her inne har blitt veldig sterke, så man skal ikke se bort fra at jeg feller noen tårer når vi skiller lag etter endt tjeneste. Liker du trening og det å ”stå på en scene” foran masse mennesker, er dette midt i blinken for deg. Den som intet våger, intet vinner. Lykke til!”


Laste ned ppt "Drilltroppen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google