Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Jane B. Sæthre Trondheimskonferansen 28. januar 2017

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Jane B. Sæthre Trondheimskonferansen 28. januar 2017"— Utskrift av presentasjonen:

1 Jane B. Sæthre Trondheimskonferansen 28. januar 2017
#jernbanehærverket Jane B. Sæthre Trondheimskonferansen 28. januar 2017

2

3 Regjeringen har satt i gang det store togrøveriet.
Regjeringen snakker om en mer effektiv jernbane. Vi vet at jernbanereformen betyr dyrere og dårligere jernbane for folk. Det handler om troen på det private marked. Ikke effektivitet. Regjeringen sporer av, og kjører på full fart mot rødt lys. Mot byråkrati og kaos på jernbanen.

4 Regjeringen privatiserer bort muligheten til å bygge en god jernbane for framtiden.
Jernbanereformen handler om å overføre folkets verdier, og våre skattepenger, til private aktører. Det handler om å flytte makt fra vanlige folk til noen få utvalgte. Politikken bak er ingenting nytt. Dette har høyresiden stått for siden tidenes morgen. Det som er nytt er regjeringens språkdrakt. Regjeringen tester ut gammel ideologi med nye ord, og har i stor grad lykkes. Vår jobb blir å avsløre de fine ordene. Bli mer direkte. Fortelle at du ikke får flere tog å velge mellom.

5

6 Vi ønsker å samle NSB og Bane Nor under et felles selskap; NSB Holding.
Erfaringer fra andre land er entydige. Regjeringens modell gir dårligere jernbane. De som lykkes går motsatt vei. De samler jernbanen. Derfor vil LO, NJF og NLF ha NSB 2.0

7

8 Fra gods til gull, eller gods til tull?
Jernbane er klimavinner. Gods på jernbane vil være en nøkkel i et bærekraftig samfunn. Innføringen av kjøreveisavgift vil gjøre det nærmest umulig å tjene penger på å frakte gods på jernbanen. Vi er motstandere av bompenger på jernbanen.

9

10 Felles billettsystem??? Regjeringen lover sømløse reiser. At du skal slippe billettkaos. Vi vet hva jernbanereformen fører til. Det åpnes for differensierte takster. Dermed blir det umulig å kjøpe en enkelt billett, hvis du må bytte togselskap. Regjeringens billettreform er et reisebyrå. Du kan kjøpe mange billetter, i samme appen.

11

12 Takk for oppmerksomheten!


Laste ned ppt "Jane B. Sæthre Trondheimskonferansen 28. januar 2017"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google