Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BEDRIFTSBESØK Rapport. Bedriftsbesøk  var klassen 2MA1 og lærer Anton Iversen på omvisning på de to offshore fartøyene ”Normand Skipper”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BEDRIFTSBESØK Rapport. Bedriftsbesøk  var klassen 2MA1 og lærer Anton Iversen på omvisning på de to offshore fartøyene ”Normand Skipper”"— Utskrift av presentasjonen:

1 BEDRIFTSBESØK 13.12.07 Rapport

2 Bedriftsbesøk  13.12.07 var klassen 2MA1 og lærer Anton Iversen på omvisning på de to offshore fartøyene ”Normand Skipper” og ”Edda Freya”.  Grunnen til bedriftsbesøket var å se hvordan forholdene er om bord på offshore fartøy og hvilken hverdag mange av oss går i møte. Under besøket fikk vi et inngående blikk i hvordan hverdagen om bord på ”Normand Skipper” og ”Edda Freya” er og hva dette krever av oss som kommende sjømenn.

3 ”Edda Freya” Det første fartøyet vi besøkte var ”Edda Freya”, dette er et Mulitpurposed DP Vessel og går nå som Subsea Service Vessle som inne bærer at skipet driver med vedlikehold og overvåkning av undervanns konstellasjoner og rigg ”labber”. Når vi kom til kaien så ble vi møtt av 1. styrmann Ronny Tøvik, det var han som stod for omvisningen. Omvisningen startet på broen, hvor vi fikk fortalt hvilket styrings- og ror systemer som fartøyet er utstyrt med. Videre så fortalte han oss om navigasjonssystemet og gikk dypere inn på DP- systemet (Dynamisk Posisjonering) og hvordan fartøyet benytter seg av dette til sjøs.

4 ”Edda Freya” Etter å ha gått gjennom de systemene som var på broen så bar ferden videre til dekk, hvor vi fikk innføring i redningsutstyret og hvilket utstyr som benyttes om bord og hvor det forskjellige utstyret oppbevares. Vi ble fortalt om hvordan de går frem ved en ”mann-over-bord” situasjon og hvordan de går frem når MOB- båten sjøsettes. MOB (Man Over Board) sjøsettes for å raskere kunne komme de uheldige til unnsetning siden fartøyet ikke har mulighet til å snu umiddelbart.

5 ”Edda Freya” Etter en lang gjennomgang av redningsutstyret og dets funksjoner så ble vi introdusert for ROV’en og ROV- kontrollrommet (Remote Operated Vehicle). ”Edda Freya” er kontrahert av Statoil til å drive inspeksjoner av deres offshore konstellasjoner og disse oppgavene krever at skipet er utstyrt med en ROV, dette er for å kunne komme bedre til og se hva som foregår under havoverflaten. En ROV er en mini u-båt som blir navigert fra et kontrollrom på skipet.

6 ”Normand Skipper” Etter omvisningen på ”Edda Freya” gikk turen videre til ”Normand Skipper” som er et Large Platform Supply Vessel (PSV). Vi ble mottatt av overstyrmann Hollingen som startet omvisningen på lastedekket til ”Normand Skipper”. Her fikk vi fortalt at skipet har verdens største lastedekk i sin kategori (PSV- fartøy) å er på hele 1220kvm. ”Normand Skipper” er et ”High Performance” fartøy som har noen av de mest avanserte laste/losse systemer som er i PSV-flåten, dette systemet blir styrt fra broen. Fartøyets lasteareal er spesial designet for frakting og leveranser av ”pipes” til Offshore industrien.

7 ”Normand Skipper” Etter omvisningen av lastedekket, bar turen videre til kontrollrommet der vi fikk en gjennomgang av hvordan kontrollsystemet er på tanken. Videre gikk ferden opp på broen, hvor vi ble fortalt hvordan skipets laste/losse system blir styrt, samt hvilket navigasjons system som ”Normand Skipper” bruker. Vi fikk også her en god gjennomgang av hvordan de benytter seg av DP- systemet i en rekke sammenhenger. Det er Kongsberg Maritime som har utviklet både DP- systemet og navigasjonssystemet som fartøyet er utstyrt med.

8 Bilder

9 ”Normand Skipper”

10 Lastedekket ”Normand Skipper” 1220 m2

11 ”Edda Freya”

12 Raske fakta om skipene

13 ”Normand Skipper” (PSV)  Bygd22 april 2005  Mars fart15 knop  LOA92,40m  LPP84,30m  Bredde22m  Dypgang7.20m  Dødvekt ved 7m dypgang6400 tonn  Lastekapasitet dekk4900 tonn  Dekksareal1220 m2  Dekkslengde66m

14 ”Edda Freya” (ROV)  BygdMai 1991, Ombygd 2000 og 2002  Mars fart11 knop  LOA87,10m  LPP74,30m  Bredde17,50m  Dypgang7.30m  Dødvekt 3493 tonn  Lastekapasitet dekk2380 tonn  Dekksareal817,60 m2  Dekkslengde57m

15 Håvard Lillehaug For 2MA1 Odd-Inge Hoel Drågen Av 2MA1


Laste ned ppt "BEDRIFTSBESØK Rapport. Bedriftsbesøk  var klassen 2MA1 og lærer Anton Iversen på omvisning på de to offshore fartøyene ”Normand Skipper”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google